KETÇAP:
1 cay bardağı salça
1 çay bardağı su
1/2 cay bardagı sıvı yag
kimyon,yedibahar,karabiber,1 diş sarımsak,tuz,limon tozu,1 tatlı kaşıgı toz seker
Yapılışı:salçayı yag ile ocaga ver,suyunu koy fokurdadıktan sonra geri kalan malzemeleri ekle..
ÜST MALZEME:
Yagda 2 soganı kavur,4 biber,2 domates ekle karıştır,yarım sucuk,1 tatlı kaşıgı kekik,nane,salca,tuz.(hafif kavur)
HAMURU:
1bucuk su bardağı ılık su,1 maya,1 yemek kaşıgı toz seker (karıştır 5 dk mayasının gelmesini bekle)
1 çay kaşıgı tuz,2 yemek kaşıgı sıvı yag,aldıgı kadar un (yogur 5 dk bekle)
hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde aç,tepsiye koy (altına pişirme kagıdı),üstüne 1 yemek kaşığı yag dök.fırına sür 8-10dk kadar sonra cıkar.
üzerine hazırladıgın ketcapı sür.malzemeyi üstüne dök ve yay.onun üzerine bolca kaşar rendele.zeytinle süsle.1 yumurtayı cırpıp üzerine gezdir.fırına sür.(kaşar eriyene kadar).sonrada sıcak sıcak afiyetle ye.