|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ahmetsaid ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 400 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetsaid
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Tem 2016 Saat 13:21 |
Kızım 14 aylik yaklaşık bir ay once yuksek atesi vardı 38.8 ilac verecektim surup sislerini çıkardım onlar ile oynarken parmağını iki şişenin arasına sıkıştırdı ve ağladı ben de hemen emzirmeye başladım ağlaması gecti derken bir dakika sonra irkildi sanki biri korkutmuş gibi sonra da gozleri havaya sabitlendi nefes alamadı
Dün aksam da karnını masaya çarptı ağlamaya başladı sonra morardi nefes alamadı sanki havale gibi idi ama camdan falan baktiridm gecti daha once de katilma nöbeti olmustu abisi kucağından düşürdü o zaman da nefes alamadı morardi kucağımda kaldı öylece dışarı falan çıkardım geçmişti Sorum su o zaman da o korkudan dolayı havale degil de katilma nöbeti olabilir mı havaleden once sanki kabus gormuş gibi irkildi biliyorum her ikisinin de bir önemi yok diyeceksiniz ama eğer havale degilse ates konusunda bir nebze icim rahat edecek |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118671 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ilki; Havale idi.. 38.8 atesi varken, emzirdiginizde; kanin sindirim sistemine cekilmesi ile, beyine giden kan ve onun tasidigi oksijen azalinca, beyin bu seklide "CALISMAYI DURDURARAK" kendini korumaya alir. Zararsiz bir durumdur, sakin korkmayin ve en muhimi Turk doktorlarini sakin dikkate almayin, hicbir dediklerini yapmayin. Sonrakiler hep; Katilma nobeti.. |
|
![]() |
|
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
hocam peki bebek ateşliyken emzirilmez mi o halde.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118671 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Once; Atesini dusurun, ondan sonra emzirin veya besleyin. En iyisi, 6 ay-4 yas arasi, atesi olur olmaz; ParaNox120 fitil yapmanizdir. Birde her zaman dedigim gibi; havaleden korkmayin.. Hicbir zarari yok..
|
|
![]() |
|
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
havale öyküsü olanlar yapacak değil mi hocam bu fitili yani herkes değil.çünkü siz hep ateşi düşürmeyin dersiniz.
havale öyküsü yoksa bile beslemek için yani emzirmek için yine de ateşi düşürelim mi.bilemedim ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogru.. Yoksa, her atesli cocukta, havale olur diye bir sey yok.. Acik tenliler daha kolay havale gecirirler.
|
|
![]() |
|
ozzcuu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mar 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam 20 aylık oğlum 3 defa havale geçirdi. İlkinde tam da söylediğiniz gibi emzirmeye çalışıyordum o sırada havale geçirdi. Ve yine söylediğiniz gibi açık tenli bir çocuk :) Kafam bu mesaja verdiğiniz cevapla karıştı. Ben çocuk huysuz olmadığı müddetçe ateş düşürücü verilmeyecek sanıyordum. Havale geçiren çocuklarda ateş yükseltilmeyecek diye anladım. Oğlum ikinci havalesinde herhangi bi huysuzluk göstermediğinden ateş düşürücü vermemiştim. O halde benim oğlum gibi havale öyküsü olan çocuklar ateşi olduğunda müdahale edilecek doğru mu anlamışım? Hocam ben sürekli sizi okuyorum ancak hep ateşe dokunmayın dediğinizi hatırladığımdan emin olamadım şimdi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ates bir defa yukseldi ama bu surec icinde, havale olmadi ise, o saatten sonra olmaz. Cocuk istemedigi surece, zorla beslemeyin. SAKIN atesi yukselmis bir cocuga; Soguk tatbik etmeyin. Atesi her dusurdugunuzde, tekrar ates yukselirse, her seferinde havale gecirme riski vardir.. EN MUHIMI: Her zaman dedigim gibi, havalenin bir zarari yoktur, hicbir sey yapmayin. Eger daha evvel, havale gecirmisse; daha ates cikmadan, en ufak mizmizliginda, ParaNox120 fitil kullanin. Ateslendiginde; ates ile, degil, o atesi neyin yaptigini BILIN ve ona gore tedavi uygulayin.. Yoksa, koru korune ates dusurmek, HICBIR HASTALIGI TEDAVI ETMEZ... Ates; Orta caglarda sanildigi gibi bir hastalik degildir, arazdir.. Vucudun korunma mekanizmasidir. Vucuda zararli olacak, mikroplar; atesin yukselmesi ile yok olurlar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|