Çok güzel bir yemek
Bitlis yöresinin bir yemeğiymiş.Dün tv de bir proğramda yaptılar.Bugün yaptım,gerçekten çok güzel ve hafif.Resim çekemedim web camdan zor oluyor
*1 kg kabak
*yarım kilo kıyma
*2 kase köftelik bulgur
*kurutulmuş reyhan otu(ben bulamadım kekik koydum.)
*tuz
*karabiber
*pul biber
*tereyağı
*sarımsak
*yoğurt
*soğan
Yapılışı:Kabaklar hafifçe kazılacak kabukları.kabaklar 3 parçaya doğranacak halka şeklinde(kabağın büyüklüğüne göre değişebilir)
İçerisi oyulacak.ve tuzlu suda bekletilecek...Diğer tarafta kıyma,soğan,bulgur,tuz,kekik,karabiber az bir suyla iyice yoğurulacak.Sert bir kıvama gelince köfte şeklinde elimizde sıktığımız içi kabakların içerisine doldurup tencereye diziyoruz.2 su bardağı kaynamış su ilave edip 15.dakika pişiriyoruz.Sarımsaklı yoğurt döküp,tavada erittiğimiz tereyağı pul biber ve az bir naneyi kavurup üzerine döküyoruz...AFİYET OLSUN...
Fotoyu bir siteden bulup ekledim...
Düzenleyen sunacumen - 22 Nis 2008 Saat 21:24