Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Dolmalar - Sarmalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KATIKLI DOLMA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuKATIKLI DOLMA

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Konu: KATIKLI DOLMA
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2008 Saat 21:13
Çok güzel bir yemekThumbs%20UpBitlis yöresinin bir yemeğiymiş.Dün tv de bir proğramda yaptılar.Bugün yaptım,gerçekten çok güzel ve hafif.Resim çekemedim web camdan zor oluyorConfused
 
*1 kg kabak
*yarım kilo kıyma
*2 kase köftelik bulgur
*kurutulmuş reyhan otu(ben bulamadım kekik koydum.)
*tuz
*karabiber
*pul biber
*tereyağı
*sarımsak
*yoğurt
*soğan
Yapılışı:Kabaklar hafifçe kazılacak kabukları.kabaklar 3 parçaya doğranacak halka şeklinde(kabağın büyüklüğüne göre değişebilir)
İçerisi oyulacak.ve tuzlu suda bekletilecek...Diğer tarafta kıyma,soğan,bulgur,tuz,kekik,karabiber az bir suyla iyice yoğurulacak.Sert bir kıvama gelince köfte şeklinde elimizde sıktığımız içi kabakların içerisine doldurup tencereye diziyoruz.2 su bardağı kaynamış su ilave edip 15.dakika  pişiriyoruz.Sarımsaklı yoğurt döküp,tavada erittiğimiz tereyağı pul biber ve az bir naneyi kavurup üzerine döküyoruz...AFİYET OLSUN...
 
Fotoyu bir siteden bulup ekledim...
 


Düzenleyen sunacumen - 22 Nis 2008 Saat 21:24
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2008 Saat 14:09
ellerine sağlık canım iştah açıcı bir görüntüsü var evde kabağım vardı  bunu deneyeyim ben de

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2008 Saat 14:45
Orjinalini yazan: serifegül serifegül Yazdı:

ellerine sağlık canım iştah açıcı bir görüntüsü var evde kabağım vardı  bunu deneyeyim ben de
 
Teşekkür ederimEmbarrassedyapımı kolay ve gerçekten çok lezzetli ve hafif bir yemek,tavsiye ederimThumbs%20Up afiyet olsunApprove
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2008 Saat 14:47
ellerine saglik kiz ne guzel yapmisin
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2008 Saat 14:54
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

ellerine saglik kiz ne guzel yapmisin
Teşekkürler canım,foto bana ait değil.Bende mak.yok...çok güzel gerçektenApproveApproveApprove
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 16 Kas 2007
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2008 Saat 16:04
Çok leziz bir dolma tarifi,ellerine sağlık canım..
Yukarı Dön
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2008 Saat 17:21
Orjinalini yazan: suzi suzi Yazdı:

Çok leziz bir dolma tarifi,ellerine sağlık canım..
 
Teşekkür ederimApproveApprove
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2008 Saat 21:37

ben yaptım sunacımBig%20smileahanda fotoda çektimBig%20smileama işin en güzel yanı oğlum çok sevdiBig%20smileilk defa bi yemeği bu kadar istekli yediğini gördümBig%20smilehatta beraber kabakları oydukLOLLOLçok yardımı oldu kuzumunLOLLOLama bi iki ipucu vereyim kabakları çok doldurmayın çünkü taşıyo bide bulguru elinizde sıkıp yani çiğköfte sunumu yapılırya onun gibi elinizde sıkıp öle doldurun kabakları yoksa içi bastırılmış olmadığı ,için hemen boşalıyorConfusedben bi iki tanesini sıkmadan yaptım en son kalanları çabuk bitsin d,ye ve boşalmışlardı aman dikkatBig%20smile



Düzenleyen hiloş - 23 Nis 2008 Saat 21:42
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.