Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Katı Gıda ve Kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKatı Gıda ve Kabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2012 Saat 23:06
Konumuz gaz değil, kabızlık.
Ne tuhaf, isimler farklı, ifade aynı..Bu tip ilaçların etki mekanizmaları; barsak hareketlerini durdurmak üzeredir. Yoksa hiçbir ilaç, barsaklardaki gazı yokedemez.
selen akcıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır Okumakla Yetiniyor

bebeklerde gaz sancısı

arkadaşlar küçük buğram daha 3 aylık çok sık gaz sorunu yaşıyorduk ta ki doktorumuz bize bir ilaç önerene kadar
Taiphal diye bir ilaç aldım 2 gün uyguladım çok şükür gaz diye bir sorunumuz artık yok gaz sorunu olan hanımlar için paylaşıyım istedim sevgilerimle
Yukarı Dön
cigdempolat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 11:41
Hocam,

Bugün inek sütüne başlayacağım. Beslenme ile ilgili geriye dönük bütün emailleri okudum. Alerji için bir emailinizde reaksiyon verirse alerjiktir teste gerek yok demişsiniz. Test için kaç ml uygundur ve ne kadar süre içinde reaksiyon beklemeliyim? Reaksiyon olursa ishal, kızarıklık mı olacak? Kaç saat sonra oğlum alerjik değildir diyebilirim.

Düzenleyen cigdempolat - 29 Ağu 2012 Saat 11:51
Cigdem
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 13:04
'82 den beri şimdiye kadar sadece 2 tane hakiki süt allerjili hastam oldu. Başka yerlerde bu teşhis konulmuş pek çok hastada teşhisin yanlış olduğunu "süt içirerek" gösterdim. Bu sebeple, rahat olun. Bizim doktorların uydurdukları gibi, bu durum o kadar sık görülen bir durum değildir. Olduğunda: En ufak miktarda sütle bile; sancı, kusma , ishal ve bilhassa ağız çevresinde ( sütün değdiği yerlerde)  üzeri pullanmalı döküntüler olur.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2012 Saat 14:57

Hocam,

Dün inek sütüne başladık. 30ml içti sonra yine biberonu itmeye başladı ama olsun en azından içebildiği için rahatladım. Biraz kustu ama onu da çok soğuk vermeme bağladım. Sizin emailinizde soğuk deneyin diye okuyunca abartıp dolaptan çıkanı yarım saat içinde verdim. Biraz daha ılık verince sorun olmaz diye umuyorum.

Akşam 6. Ay muayenemizi de olduk. Doğduğunda kilosu 3.25kg, boyu 50cm ve baş çevresi 35cm'di. Şimdiki değerler sırasıyla 6.85kg,70cm ve 43cm. Yine kilosunun düşük olduğunu söylendi.

Biri ağızdan 4 aşı olduk. Gece rahattı ama bu öğlen ateşi çıktı, huzursuzluk da olduğundan fitil koydum. Şimdi daha iyi. Ateşle ilgili eski emailleri okuyacağım.

Özel sebze karışımları ve çorba tarifleri verildi ama ben dediğiniz gibi evde pişen mevsim sebzelerinden yapılmış etli yemeklerden ve inek sütü vereceğim. İştahsızlık olursa başkalarına önerdiğiniz gibi sipraktin başlayacağım.

Doktor çinko takviyesi verdi ama siz eski emaillerinizde et yiyorsa çinkoya gereksinimi olmaz demişsiniz. Et yemeye alışana kadar bir süre vereyim mi?

Yine eski emaillerde flor önerdiğinizi okudum. Flor ne kadar süre verilmelidir?

Düzenleyen cigdempolat - 31 Ağu 2012 Saat 15:13
Cigdem
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2012 Saat 15:33
merhabalar hocam. yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım. inek sütü 1 yaşına kadar verilmemeli diye biliyordum. oğlumda öyle yapmıştım. 1 yaşına kadar hiç vermemiştim, 7 ay anne sütü, sonrasında devam sütü ile devam etmiştim. şimdi 3 aylık kızım var, sadece anne sütüyle besleniyor. sanırım 2 ay kadar daha  bu şekilde devam ederiz, sonrasında ek gıda ve anne sütü vereceğim. ama olurda sütümde bir problem yaşarsam herhalde devam sütü verirdim. yazdıklarınızı görünce kafam karıştı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2012 Saat 10:26
-cigdempolat: Çinko sizin için gereksiz. Zymafluor ile ilgili bilgiler geniş olarak Alt Forumda var.
-burak7:  O; "mamacı doktorların" iddiaları. Sanki devam sütü veya mamalar inek sütünden yapılmıyor. Boşuna para harcadınız. Mamalara; sadece ilk 4 ayda ihtiyacımız oluyor. Onu alamayacak olanlara da , 1/3 veya 1/4 sulandırılmış süt veriyoruz. Bu doktorlara sorsanız sanki herkez; Bağdat Caddesinde yaşıyor. Eski mailleri okursanız, bu konuda dönen üçkağıtları ve soygunları öğrenirsiniz. Hatta en yakın örneği; 30 ve 31Ağustos tarihli Sabah gazetelerini okursanız, bu sistemin nasıl çalıştığı hakkında bir fikir sahibi olursunuz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eyl 2012 Saat 10:29
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2012 Saat 18:42

Hocam ateş ile geçen 3. Günümüz bitiyor. 4-5 saatte bir çıkıyor. Calpol ve paranox fitili dönüşümlü vermeye çalışıyoruz ama fitili koyduğumuzdan 10 dakika sonra kaka yapıyor. Yarım fitil daha atıyoruz. Dün gece acile gittik. Kan tahlili yapıldı. Hemogramdaki aralığın dışındaki (yüksek) değerler WBC : 11.2, MO%:12.8, LY#:4.88, MO#:1,43.

Antibiyotik (Largopen 3X2/3 ölçek) verdiler ama yazılarınıza baktım, bağışıklık sistemi için önermediğinizi gördüm. WBC değeri biraz yüksek, emin olamıyoruz.Şimdilik sadece ateş düşürücü ile geçirmeye çalışıyoruz. Ne önerirsiniz? Çok az öksürük var ve hiç uyumuyor. Çok da yorgun.

Düzenleyen cigdempolat - 02 Eyl 2012 Saat 19:25
Cigdem
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2012 Saat 10:04
1-MO%:12.8 , muhtemelen "Enfeksiyöz Mononükleoz" denilen virütik bir hastalığı geçiriyorsunuz. WBC: 11.2 olmasıda, antibiyotik GEREKMEYEN bir durum olduğunu gösteriyor. Sakın antibiyotik vermeyin. Bu hastalıkta bazen nadirde olsa; hayal görmeler olabiliyor. Zararsız bir durum olup, kendiliğinden geçiyor.
2- Calpol ve ParaNox "dönüşümlü" olarak verilemez, zira ikiside aynı ilaç olup, ikiside; 120mg Parasetamol ihtiva ederler ( ilacın üstünde yazar ama bizim doktorlar bilmez) . 7 kilo olduğunu hesap etsek, günlük dozu; 2x120 mg. dır. Yani, 24 saatte sadece bir kere ParaNox, bir kerede 1 ölçek Calpol verebilirsiniz. Bu dozların üstünde, 2-3 gün içinde zehirlenme oluşur. Verdiğiniz miktarları bana yazın. HEMEN

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Eyl 2012 Saat 10:04
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.