Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Pastalar, Kekler ve Kurabiyeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KARPUZ KURABİYE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuKARPUZ KURABİYE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1598
Mesajın Direkt Linki Konu: KARPUZ KURABİYE
    Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 22:26
HU hu canlar ben geldim.Smile Epeydir uğrayamıyordum forma paylaşamıyordum  güzel tariflerimiLOL bakın bakalım neler yapmışım görüşmeyeliWink Ayrıntılı aşamalı yapılışı bloğumdan bakabilirsinizWink

MALZEMELER:

1 paket yumuşak margarin (250 gr)

1 Su bardağı pudra şekeri

1 Çay bardağı mısır ya da buğday nişastası

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Yumurta

Aldığınca un

1 Çay bardağı kadar damla çikolata 

Çay kaşığının ucuyla kırmızı ve yeşil gıda boyası

YAPILIŞI:

Önce margarinimizi alıyoruz bir kaseye elimizle iyice yumuşatıyoruz. Ardından şekerimizi ekleyip elimizle iyice bir karıştıralım. Ardından da nişastamızı,, sıvı yağımızı ve bir yumurtamızı kırıp elimizle yoğurmaya başlayalım.  En son kontrollü bir şekilde hamurumuzu ekleyip yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu üç parçaya ayıralım. Ancak ayırırken kırmızı yapacağımız hamur bir parça daha fazla olsun. Şimdi kırmız gıda boyasını bir damla suyla ıslatalım ve hamurumuza ekleyerek boyanın rengi bütün hamura dağılıncaya dek güzelce yoğuralım. Yeşil hamur için de aynı işlemi yapalım ve diğer hamurumuz ise beyaz kalacak ona hiç bir şlem yapmayacağız. Şimdi kırmızı hamurumuzu irice bir rulo yapalım. İsterseniz tezgahınıza temiz bir poşet serin üzerinde hamurları açın. Poşete hamur yapışmayınca hamurunuz daha kolay açılacaktır. Sırada beyaz hamurumuz var bunu merdane yardımıyla açılabildiği kadar açın. Kırmızı ruloyu beyaz hamurun içine yerleştirin ve rulo yaparak sarın. Yeşil hamuru da aynı boyutlarda açın ve  yaptığınız ruloyu bunun içine koyup tekrar bir rulo yapın. Bu kocaman ruloyu dolapta bir kaç saat bekletin ve sonra yuvarlak olacak şekilde kesin. Şimdi de yuvarlakları ortadan ikiye bölün ve üzerlerine damla çikolataları yerleştirin. İşte karpuzcuklarımız hazır. Karpuzcuklarımızı 180 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Karpuzlarımız artık servise hazır.  Sevdiklerinizi ve özellikle çocukları bu karpuzcuklarla mutlu edebilirsiniz afiyet olsun... 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.