Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karin Agrisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKarin Agrisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Karin Agrisi
    Gönderim Zamanı: 03 May 2015 Saat 17:21
Kadir Bey merhaba,

Siz olmasaniz ne yapariz bilemiyorum, her an bilgilerinizin isigi ile hareket ediyoruz. Ancak bazen size danismadan ilerleyemiyoruz.

Degerli zamaninizi ayirdiginiz icin tesekkur ederim.

Degerli Hocam,
Kizim 6.5 yasinda.
Pazartesi gecesi ateslendi. Atesi gunduz 37.5/38 gece 38/38.7 civarinda seyretti
Burnu aktigi icin hic ates dusurucu vermedim.
Cuma gunu atesi kalmadi iyilesti zaten hastalik boyunca nesesi yerinde idi
Ama burun bazen devam ediyor, ck seyrek hapsiriyor, oksuruk yok

Cumartesi gunu oglen karnim agriyor dedi
Hep yatti ama o sirada tavuk, makarna, kiyma kavurdum yedi sonra neselendi
Bugun sabah neseli uyandi gezmeye gittik
Donerden azicik yedi bir iki patates atti tekrar karnim agriyor dedi
Su anda yatiyor

Yazilarinizi okudum
Surekli devam etmedigi ciddi bi durum yok diye anliyorum
Ya domuz gribi ya kurt durumu olabilir
Ben nasil ayirt edebilirim? Burnu biraz kasiniyomus ama gripten mi? Salya akiyormus
Burnu tikali diye olabilir
Ben tam anlayamadim, ne yapsam hocam?

Karni agrirken yiyecek ne vermem rahatlatir?
Ayran ve az muz verdim

Cok cok tesekkurler
Sizi cok seviyoruz
Saglicakla kalin

Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2015 Saat 17:28
Hocam,

Kizimdan karin agrisini tanimlamasini istedim
Midesi kusacak gibi bulaniyormus
Karnini elletmiyor dahi cok agriyormus
Kafasini yastiktan kaldiramiyor
Biraz da her yeri aciyormus, basi da agriyor gibiymis

Belki yardimci olur bize...

Sevgilerimizle,

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117847
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2015 Saat 21:40
Domuz Gribi geciriyor... Cocuklarda hafif seyreder.. Merak etmeyin. Yapacaginiz en iyi tedavi; ILAC VERMEMEKTIR....
Sakin: Antibiyotik ve Soguk alginligi ilaclarindan kullanmayin.
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2015 Saat 09:59
Kadir Bey merhaba,

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Minnattarız size… Sayenizde ne çok şey değişti…
Çk şükür, kızım bu hastalığını da ilaçsız atlatıyor.
Allah size uzun sağlıklı bir ömür versin inşallah

Birkaç aklıma takılan konu da görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

1.Kızımda şöyle bir şey fark ettim. Ateşli hastalıklardan sonra yüzünde – yanak ve burun üstünde – minik minik kırmızı noktalar oluyor. 2/3 gün içinde kendiliğinden kayboluyor. Bu bir sorun değildir değil mi, hocam? Ancak neden oluyor anlayamadım.

2.Karın ağrısı deyince ayrıca önümüzde yaz bu sebeple bir soru aklıma takıldı. Bazen bazı bölgelerin deniz suyu soğuk olabiliyor. Veya gittiğiniz ay hemen ısınmamış oluyor. Veya kızım denizde çok uzun süre kalabiliyor. Denizde uzun süre kalmak veya suyun soğuk olması dolayısıyla karın ağrır mı?

Üşümekle hasta olunmadığını söylediğinizi biliyorum. Sizi tekrar yormak elbette istemem, çok okudum. Sadece acaba hep koruyup koruyup bir kere fire verince çocuk alışık değil diye hastalanıyor mu diye düşünmeden edemiyorum.

Sabrınız için teşekkürler,
Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117847
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2015 Saat 19:20
1- Tahris olabilir. devamli burnunu silmekten, tahris etmis, olabilir. Bir resim gonderebilirseniz, daha kesin bir sey soyleyebilirim.
2- Cok soguk olursa olabilir.. Yuzeyde, isisi dusen kan, ic organlara, bilhassa barsak cidarlarina kadar soguk olarak gittiginde, oradaki damarlarda; "daralmaya" sebep olur ve barsaklar, sindirim islevini tam yerine getiremezler ve agri olusur.
Tabii; "usutmekle hastalik olmaz", demekle:
- Kafayi usutup, Menenjit olunmaz.
- Cigerleri usutup, Zaturre olunmaz.
- Barsaklari usutup; Ishal olunmaz.
- Bobrekleri usutup, Idrar Yolu Enfeksiyonu olmaz DEMEK ISTIYORUM..
Yoksa; terli terli, ruzgara cikarsaniz, adele tutulmalari, yuz felcleri,V.S. 0labilir, bunlar konumuz dis..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.