|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
RENGİNE ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2014 Saat 08:47 |
kadir bey merhaba benim 4 aylık bir bebeğim var 10 gün önce kakasını kontrol için teste gönderdiğimizde amip antijeni pozitif çıktı ve amipli dizanteri dendi. ancak doktorumuz flaggyl başlamayın, maflor diye bir prebiyotik verin geçebilir dedi. biz de 5 -6 gün maflor şase verdik. durumu gayet iyiydi hatta kakası normale de döndü. ancak dün akşam itibariyle emmek istemedi ve sürekli ağlıyor, ağlama sırasında da gaz çıkarıyor ama susmuyor. tüm gece ağlayınca burnu tıkandı ve hırlamaya da başladı. doktoruna gittik genel durumu iyi, geçici bir durum emmemesi dedi. dünden beri sadece 5 kez emdi ve 2 kere de tüm içtiğini kustu. çişini 2 kere yaptı rengi pembeydi. kakasını hiç yapmadı. çok korkuyorum emmediği ve midesi bulandığı için beslenemiyor. serum fizyolojik ve anne sütü damlattık burnuna bir fayda görmedik. 2. gecemiz de uykusuz ve ağlayarak geçti. nolur yardım edin ağlamaktan bebeğimin sesi kısıldı ve karın ağrısı devam ediyor. şimdiden teşekkürler...
|
|
...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN; o laboratuvarin, "sahte raporuna" kanmayin...
Verilen hicbir Ilaci da kullanmayin. Antibiyotik dahada kotu yapar. Eger; "sumuksu kaka" yapiyor diye kaka tahlili yaptirdi iseniz, bosuna yaptirdiniz, eski maillere bakarsaniz oradada goreceksiniz, bu aylarda, cok yiyen bebeklerin tamaminda boyle kaka oluyor... SAKIN; Burnuna, anne sutu damlatmayin, son derecede tehlikeli bir durumdur, Akcigerlerine kacarsa, "Yag Pnomonisi" yapar, tedavisi yoktur. Maflor baslamasa idiniz, hatta hic doktora gitmese idiniz, bunlarin hicbiri olmayacakti... |
|
![]() |
|
RENGİNE ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
maflor verdiğimiz için mi oldu doktor bey ben kaka tahlilini kendim bağırsak enfeksiyonu geçirmiş olduğum için kontrol amacıyla yaptırmıştık. kakası koyu yeşil ve sümüksüydü 3 tane labaratuar gezdik ve hepsi de amip var dedi, antijen de pozitif çıktı. ama bebeğimiz çok ağlıyor ve çırpınmaktan sesi kısıltı öksürüyor burnu tıkandı. flagyl başlamıştık dün itibariyle ne yapmamızı önerirsiniz ?? flagyl i bırakmalı mıyız?? bir de burnu tıkalı olduğundan mı karın ağrısından mı bilmiyorum hiç emmek istemiyor şu anda ne yapmamızı önerirsiniz, anne sütü damlatmayacağım korktum zaten faydası da olmadı çok tşkkrler şimdiden...
|
|
...
|
|
![]() |
|
*canımkızım* ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Tem 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı *canımkızım*
iyi aksamlar Kadir Bey, kizim 4 gundur sancili ve sulu kaka ypiyor. v(kizim 5 yasinda.18 kg.b) yrdigi birseyden olabilecegini dusunuyoruz. gunde 1-2 kere yapiyo. ama afedersiniz baya zorlaniyo yani mide bozmasi gibi sesli yapiyo kakasini.3 gundur maflor veriyoruz. ama degisen bisey yok. gecen hafta yazmistim size bogaz enf. olmustu.belirtileri vardi ve 6 gun antib. kullandik. pazartesi biraktik. sali veya carsamba gunu bu durum basladi. ates, buryn akintisi vs yok. sadece ishal... 1 doz rotavirus yapildi...
|
|
![]() |
|
doktor bey oğlum emmediği için çişini de yapmıyor az biraz yaptığında da pembe leke gibi yaptı doktoru kendi sütünüzü sağıp pirinç unuyla mama yapın verin kusmasını azaltır dedi 4 aylık olduğundan ek gıda hiç vermedik hatta su bile vermemiştik hasta olana kadar dün onu verdik ama iki kaşıktan fazla almıyor. flagyl sabah akşam 1 ölçek (5 mg) veriyoruz öğlen vermiyoruz, kilosu 8.500 gr sanırım az veriyoruz ama fazlası da daha çok midesini bulandıracak gibi mafloru hiç vermiyoruz artık... sizin cevabınızdan sonra çok kötü hissettim kendimi ben mi hasta ettim bebeğimi diye ağlayıp durdum rehberliğinize ihtiyacımız var lütfen yardım edin şimdiden tşkkrler
|
|
...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
- RENGINE:4 aylik bir bebekte, "Amipli Dizanteri" olmaz.. "Giardia" denilen bir cins amip, bu yaslarda siklikla gorulur, hastalik yapmaz ve tedaviside gerekmez. VERILEN BUTUN ILACLARI KESIN.
Grip+ Ishal olmasi; "Domuz Gribi" gecirdigini gosteriyor, SAKIN ilac-Antibiyotik vermeyin. - *canimkizim*: SAKIN, verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin, hepsini kesin... "Maflor" barsaklarda bulunan bakterileri ihtiva eder.. SADECE: Antibiyotiklerin yaptigi ishallerde yararlidir. HER ISHALE VERILMEZ... SIZLER, BOSUNA VERIYORSUNUZ. |
|
![]() |
|
hocam merhaba sizin mesajınızdan sonra flagyl ve mafloru bıraktık ama 5 gün boyunca kullanmıştık, gribi ilaçsız atlattık, oğlumun kakası düzelmişti ancak 3-4 gündür yine sümüklü ve hafif kanlı yapıyor, akşama doğru sancısı ve ağlamaları var, ateşi yok, günde 5 kez kakasını yapıyor, emmesi normal nedenini anlayamadık ağlamasının gaita mikroskopisinde yine amip çıktı ancak bebeğime bu hafta rota virüsü aşısının 2. dozu yapılacaktı sağlık ocağında amipli dizanteri teşhisi varsa yapamayız dediler ne önerirsiniz şimdiden çok tşkkrler
|
|
...
|
|
![]() |
|
bebeğim bu arada 5. ayını bitirdi ve son ay sadece 150 gr almış sanırım hastalandığı için ama yine de ek gıdaya başlamalı mıyız ve prebiyotik yoğurt yedirin dedi doktorumuz marketlerde satılanları yedirsek karın ağrısı yapar mı ? şimdiden çok tşkkr ederim dörtgözle cevabınızı bekliyoruz..
|
|
...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|