Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8182
|
Konu: Kardesini iyi karsilamasi icin ne yapmalıyım? Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2008 Saat 14:29 |
Bu konuyu acma fikrini bana verdigi icin ilk once anneşime tesekkur ederim(adini bilmiyorum canim kusura bakma).
Benim de ne zamandir dusundugum konuydu, ama size danismak aklima gelmedi. Ne yapilir, nasil yapmayaliyim? siz neler yaptiniz kardesini iyi karsilamasi onu sevmesi icin.
Kizim dun 21 aylik oldu. Derdini anlatabiliyor konusabiliyor, istegini soyleyebiliyor. akli da herseye eriyor ama bu senin kardesin diye karsisina ciktigimizda neler olur bilmiyorum. simdi karnimda seviyor opuyor sariliyor çaadıımm (canim) filan diyor ama bu durum bebek geldiginde devam edecek diye bir garantimiz yok maalesef.
anneşim, bir fikir verdi ona sevdigi oyuncagi alip onu kardesinin getirdigini soyle dedi. bu guzel bir fikir.
siz ne dersiniz?
|
|
|
begumfunda
Altın Üye
Puanlar: 4515
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2008 Saat 14:44 |
slm canim benim kizim da oglum dogdugunda 2 bucuk yasindaydi ama bizimki konusmuyirdu sorunu vardi neyse geleyim meseleye biz kizima sorduk kardesin den ne istersin diye oda polis arabasi istiyorum dedi bende aldim hastene cantasina koydum ilk ziyarete geldiginde ona verdik cook mutlu oldu hamileligim icindede aynen senin dedigin gibi seviyordu ama son zamanlar ne zaman gelcek oynamak istiyorum falan baya bunalmisti.... asil sorun bence evde yanliz kalinca basliyor ilk 1 ay ben bebegi emzirirken kizimda sirtima falan cikiyordu birak diye agliyordu ama ben hep konustum iste o yemek yiyemez ben süt vermessem büyüyüp sana abla diyemz diye kücügü gündüz hep yanimizda uyuttum uyuyunca da kizimda ilgilendim herhalde ilk 3 ay falan hic is yapmadim
annem geliyordu hafta sonu esimin de büyük rolu var tabi yemek falan....
bence sakin ol ilk zaman ben hem emzirip hem de kizimin wc den cikmasini bekliyordum baya zor bi zamandi bazen de cok komik sahneler allah yardimcin olsun ne diyim yaninda sana yardim edecek biri varmi ??
bazende mesela benim esim bir gün sadece kizimizla cikip onunla egleniyordu oda kendini böylece iyi hissediyordu ben de
|
|
|
begumfunda
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2008 Saat 14:54 |
|
|
|
Elif Hansa
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2008 Saat 15:02 |
tesekkur ederim canim. beni de cok zorlu surec bekliyor dun gece bunlari dusundum, bir bucugu gecmisti yattigimda.
kardes sana ne getirsin diye sordum, ııııı diyor
en sevdigi sey ve bizi de yiyip bitirdigi bi kitap var. hani dogudman sonra bebek bakimi icin bazi bez markalari kucuk kitaplar veriyor ya. iste o. annneee bebeek diye elinden dusurmuyor uykusunda bile annee bebek dedigi oluyor. resimleri ona bu anne bu bebek, bu cocuk, cocuk cisini yapmis yemegini yemis diye anlatmistik o da ezberledi artik birakmiyor hatta bunalttigi bile oluyor
acaba anneee bebeekten mi getirsem acaba
|
|
|
Elif Hansa
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2008 Saat 15:08 |
kayinvalidem ben bakarim kizimi bana verin oglunuza siz bakin diyor ona cok duskun cok seviyor. ama ben yine de endiseleniyorum duzeni bozulur diye. altli ustlu oturuyoruz. duzeni bozulunca ben iyilesince yeni bir duzen oturtmaya calisacagim bu sefer cocuk sasiracak ne oluyor boyle diye.kalabalik ortamlarda felaket derecede degisebilen bir cocuk. babaannesi her istedigini yapiyor, ben kizdigim zaman benden alip avutuyor benim bir fonksiyonum kalmiyor uzerinde. ben kizdigimda babaannesine kosuyor kendini avutsun sustursun diye. boyle olunca daha cok olur boyle seyler diye de korkuyorum. gunduzleri ben artik yukari cikamam onun icin de gozumun onunde olmaz. olmayinca da isteyen istedigini istedigi gibi ogretir yapar. bunlardan ve bu gibi seylerden endiseleniyorum
|
|
|
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3128
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2008 Saat 16:19 |
benim yeni olan yiğenimin bir abisi var...yengem hamilelik döneminde onu epey bir alıştırdı...doktor muayenelerine filan beraber girdiler...hatta öyle ki bazen yengem hareket etti deyince oda karnını tutup ''ay hareket etti,annem yorulunca kızkardeşimi ben taşıyorum ''diyodu...bebek olduğunda hemşireler ilk onun kucağına verdiler bebeği,hemen gidip bebek almış kardeşine..sanırım bol bol konuşup onu kardeş fikrine alıştırmak,olacaklardan bahsetmek yolun büyük kısmı...şimdi annesi sık sık ''bak bakalım kardeşin uyanmışmı,terlemişmi,sor bakalım acıkmışmı'' diyor,bebeği emzirirken abisinide yanına alıp ''gel karnını doyuralım''diyor..bence sakın uzaklaştırma kızını sevgiyle alıştırmak en güzel çözüm gibi...ha tabi birde sende yaş faktörü var...bizimki dört yaşına girdi...bazı şeylerin bilincinde ama kızına güvenip kontrollü bir şekilde beraber büyütmelisiniz bebeği...
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
|
Elif Hansa
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2008 Saat 16:34 |
evet haklisin tabi. size gore baya kucuguz yas konusunda. hamileligimde alistirmaya calistim, kardesin nerde denilince ya da kardes denilince orda orda diyor karnimi gosteriyor. bebegin hareketlerini bende gosterdim ama hareketlerinde pek birsey anlamiyor. dokunup seviyor sadece.
kizim kardesin sana ne getirsin dedim, karnimi gosteriyor kardesi ordaymis ben ne diyorum o ne diyor
|
|
|
begumfunda
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2008 Saat 12:52 |
Elif Hansa Yazdı:
tesekkur ederim canim. beni de cok zorlu surec bekliyor dun gece bunlari dusundum, bir bucugu gecmisti yattigimda.
kardes sana ne getirsin diye sordum, ııııı diyor
en sevdigi sey ve bizi de yiyip bitirdigi bi kitap var. hani dogudman sonra bebek bakimi icin bazi bez markalari kucuk kitaplar veriyor ya. iste o. annneee bebeek diye elinden dusurmuyor uykusunda bile annee bebek dedigi oluyor. resimleri ona bu anne bu bebek, bu cocuk, cocuk cisini yapmis yemegini yemis diye anlatmistik o da ezberledi artik birakmiyor hatta bunalttigi bile oluyor
acaba anneee bebeekten mi getirsem acaba |
bence en cok istedigi biseyi al benim kizim konusmuyorduda biz araba si hic yok yani deyisik bisey olsun dedik o arabalain icinde polis dadü dedi ben o gün aldim hastanede verdim .... ben 9 gün kaldim hastanede bu sürede annem ve esim ilgilendi acayip simarmisti benim annem calisiyor ama haftasonu ilk zamanlar almak istedi ben istemedim senin de yazdigin gibi düzeni bozuluyor ama günlük gezdirdi mesela kendi istedigi kadar da birakmadim evde birlikte cok zaman gecirdik bol bol konus sen bebekken senin de böyle tulumun vardi cok tatli bi bebektin aglardin falan diye ...
ama bence yani simdi daha erken ama ek gidaya baslayinca sakin ona ozon verme benim kizim
|
|
|