Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
dilardem
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
|
Konu: Kandida mantari Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2012 Saat 02:12 |
Hocam merhabalar,
Kızım 28 aylık 10,5 kilo 87 cm .dogum kilosu 3 boy 50
Daha önce aleri hikayemiz vardı neyse ki 22 ayında süt alerjimiz sona erdi. Sizin sayenizde süt icmeye başladı
Emilim bozukluğu problemi icin sık kaka yapma ve kilo alamama festal kullandık toplamda 5 draje kadar faydasi oldu. Ancak son zamanlarda yaklaşık 3 aydır tekrarlayan ağız köküne doğru dilini kaplayan bı mantar enfeksiyonu var . Mikostatin kuallndikmgeciyor ama kısa bı süre sonra tekrar oluşuyor. Boğazı'nda bı problem yok kötü kökü yapıyor . Bugün ayak tırnakta kenarında mercimek tanesi kadar beyazlık farkettim el tırnaklarında ise tırnaklar çıkıyor alttan yeni tirnak geliyor görünümü var . Cok endişelendim doktora götürdüm . Gaita testi istedi Mikostatin devam etmemi söyledi günde 4 kez . bı zamana kadar sayenizde hiç antibiyotik kullanmadı sorunumuz
Nasıl bir tEdavi uygulamamız gerekir
Cok tesekkurler , saygılar
|
 |
dilardem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2012 Saat 23:46 |
Gaita test sonuclarımız , parazit bulunmadı, ph 7 , reduktan madde negatif, yağ ve kanıtitatif daha sonuçlanmadı
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118137
|
Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2012 Saat 11:38 |
Mantar ilaçları dahil bütün ilaçları kesin, her öğünde 2-3 kaşık dahi olsa, bol yoğurt yedirin. Gaita tahlili gayet lüzumsuz olmuş. Bu aylarda ne olacakki??
|
 |
dilardem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2012 Saat 13:59 |
Dr kandida türü mantarların tırnaklarda ve dil de böyle belirtiler verdigini , emin olmak icin gaita testi istediğini belirtti. Ben söylediğiniz
gibi yapacagım. Eski mailleri sürekli okuyorum İleri aylardaki dil üzerindeki bu şikayetler icin döküledegini son yediği gıdanın tuzlu olmasını onermistiniz . O sekilde de yaptım . Ancak sonuc alamayinca baska bir sorun oldugunu dusundum.bir de tüm el tirnaklari yeniden geliyor bunun sebebi ne olabilir ? Dr buna Demir eksikligi dedi ama kulak asmadım çünkü hergün 3 köfte kadar et yiyor .
Eskiye göre iyi yemesine 500 ml yakın süt içmesine rağmen kilo alamıyoruz
Tirnaklari ve kilosu icin öneriniz ne olur hocam
Saygılar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 10:18 |
Tırnakları için bikaç resim gönderebilirmisiniz? Demir eksikliğinde tırnaklar bu şekilde değil; "kaşık tırnak" denilen şekilde olur. Kilo için acele etmeyin, aynı beslenme şekline devam.
|
 |
dilardem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2012 Saat 01:03 |
|
 |
dilardem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 00:03 |
Fotoları ekledim değerlendirebilir mısınız
Saygılar
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2012 Saat 12:34 |
Ateşli bir hastalık geçirmiş. Bu devrede tırnağın "kök hücreleri" geçici olarak çalışmazlar, hastalık geçince tekrar tırnak yapmaya başlarlar. Herhangi bir hastalıktan değil.Hele Kandida hiç değil
|
 |