Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kanda mikrop
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkanda mikrop

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 345
Mesajın Direkt Linki Konu: kanda mikrop
    Gönderim Zamanı: 29 Mar 2013 Saat 17:05
kadir bey merhaba size danışmadan karar veremedim, yardım ederseniz çok mutlu olurum.

10 aylık kızım var. 3 gündür en fazla 38.8 e çıkan ateşi vardı. dün 2 kez ishal gibi kakada yaptı ama bu gün normal. iştahı tamamen gitti. bu gün doktora götürdüm. boğazlarında, kulaklarında, ciğerlerinde birşey yokmuş. ben dişl çıkartmasına yordum ama doktorumuz diş bu kadar ateş yapmaz dedi ve kan testi istedi.
kanda WBC değeri 18,9 çıktı. doktormuz çok yüksek enfeksiyon kapmış dedi. idrar ve kaka tahlili verdi yarın onlarıda yaptıracağız.
WBC değeri çok yüksek bu ayda bir çocuğun 9 olması gerekir dedi ve şurupta kesmez antibiyotik iğne olmalı dedi. şok oldum hiç beklemiyordum bunu. sizce o iğneleri olmalı mıyız? hala hafif ateşi var ve biraz keyifsiz görünüyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118733
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2013 Saat 18:05
1-  En azindan, "Enfeksiyon" un ne oldugunu ogrenmis, size "-cocugunuzun kaninda mikrop var-"  dememis.. Dogrusu buna da sukur.
2-  Dis, hicbir zaman, hicbir sekilde ates yapmaz. Sikinti verenler; sadece ve sadece 20 yas disleridir.
3-  Agizdan ilac icebiliyor ve kusmasi yoksa, "Igne" cok gereksiz..
4-  Eger, cocugun genel durumu iyi ve "ishal" den baska bir bulgu hala yoksa, agizdan antibiyotige bile gerek yoktur...
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 12:42
kadir bey evimde internet bağlıntımda sorun olduğundan kardeşime okuttum cevabınız ve içim çok rahatladı. cumartesi günü kaka tahlili yaptırdık normal çıktı sonuç. doktorumuz sanırım basit bir enfeksiyon dedi ve antibiyotik vermedi. ercefuryl diye bir şurup verdi ishali için. ama içini okudum 2 yaş altı çocukları için uygun değilmiş. kızım 10 aylık, 12,85 kilo. sizce bu şurubu kullanalımmı? birde bir mide bulantısı var kızımın. yemek yerken midesi bulanıyor. ne yapmak lazım? ateşimiz düştü ç.ok şükür..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118733
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 19:07
Ben o ilaci hicbir yasta kullanmiyorum... Bazen etki ediyormus gibi gozuksede, genellikle zayif bakterileri bu arada yararli  bakterileri(Probiyotikleri) de yokettiginden, basa bela acabiliyor. Zaten, ishalden sonra bile bulantinin olmasi, bunun virutik ( Rotavirus veya Norovirus) bir ishal oldugunu ve antibiyotiklerin etki etmeyeceklerini gosteriyor... Toplam 1 hafta da iyilesir.
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 09:24
çok teşekkür ederim, değerli bilgilerinize..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.