Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canberkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı canberkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan tahlili
    Gönderim Zamanı: 15 Saat 1 Dakika önce Saat 10:54
Merhaba hocam ,

3,5 yasinda kiz cocugu 100cm boyunda 18,5 kg. Annesinde tiroid rahatsizligi oldugu icin doktoru kan tahlili yapalim dedi. 
Son iki tahlildir wbc yi yuksek eskiden hep 7-8 cikardi son iki seferdir 12,14 civari cikiyor referans degerinde olmasina ragmen normalden farkli cikiyor 

Onceki tahlillerine gore 
Mcv ve mch dusmus 
B12 1000 di 1370 olmus
Cinko dusmus
Iki ampul d3 verdik ama dusmus
rbc 5.05 onceden 4,4 mus
Ferritin degeride 90di 75e dusmus.
Mpv ve pdw degeride dusmus
Cocuk doktorumuz gayet saglikli d vitamini haric hicbirseye gerek yok dedi. Size cok guveniyoruz oyuzden size danismak istedim.

Inceleyebilir misiniz hocam rica etsem 1 hafta once burnu tikaliydi hastaydi tam gecmisti bugun tekrar sumugu akmaya basladi atesi olcmuyoruz sizin onerilerinize istinaden oyuzden ates durumunu bilmiyorum. Dili pembe. Detaylica bakabilir misiniz hocam?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119512
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 10 Dakika önce Saat 18:45
1- Goruyorsunuz, 3.9 olan WBC degeri nasilda yukseldi! 
Laboratuvarin verdigi "Referans degerleri YANLIS!! Eriskin referans Araligi kullanilmis.
3.5 yas icin WBC: 5.5-15.5 araligindadir! 
Genellikle Viral enfeksiyonlardan sonra dusen WBC degeri, zamanla, kemik iliginde yeni hucrelerin yapimi
 sonucu artis gosterir. Bakalim bunu Turk doktorlari NE zaman ogrenecekler! Bence bal gibi biliyorlar da,
"Losemi" filan diye halki korkutup dolandirmak islerine geliyor. 
2- D vitamin seviyesi HALA asiri dusuk!! Bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 icirin ve Temmuz ayinda, sadece
 D vitamini olcturup, bana yazin. 1 ampul icince "zehirlenme olur" diyen doktorlarin ne mal olduklarini da
 gorun. 

Yukarı Dön
canberkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 38
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı canberkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 3 Dakika önce Saat 18:52
Tesekkur ederim hocam genelde 7-8 civarinda cikardi hep ben oyuzden sordum , her viral engeksiyon sonrasi dusen deger bu sekilde 14-15 lere mi cikiyor?

Ve B12 vitaminini  yuksekliginin bi onemi var midir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119512
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 52 Dakika önce Saat 01:03
Basit ve hissedilmeyen bir "bakteriel enfeksiyonu" bile oldugunda hemen yukselir. 
Cocuklarda B12 arastiranlar sahtekardirlar! Hicbir onemi yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.