Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan tahlili yaptırmak ve başka sorular:)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan tahlili yaptırmak ve başka sorular:)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Konu: kan tahlili yaptırmak ve başka sorular:)
    Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 10:31
İyi günler dr bey oğlum 14 aylık olacak en son 6 aylıkken hastaneye yatması gerektiği için kan tahlili yapılmıştı daha sonra 9. ayda ve 12. ayda kontrol amaçlı yapılması gerektiğini söylediler her ay dr kontrolüne gitmiyoruz en son 6 aylıkken bakmıştı doktoru sonra şehir değiştirdik burda da dr bakmadık,sağlık ocağına gidiyoruz ona da 6. aydan itibaren artık her ay gelmeyin üç ayda bir dediler kilosuna boyuna evde kendim baktım zaten ilgilendikleride yok eski yaşadığımız şehirdekiler hariç:) çok iyilerdi şimdi kan tahlili yaptırmak gerekiyor mu açıkcası gereksiz yere canının yanmasını istemiyorum cesaretde edemiyorum kan alırlarken nasıl zapdedicem bilemiyorum hemşireleri görür görmez ağlıyor,üç aydır göz altları mor duruyor daha önce yazmışsınız akça pakça çocuklarda olur diye:) benim oğlumda öyle ama daha öncesinde morluk yoktu,birde kilosu hala 9,700 boy 76 cm çok güzel yiyor sütünü 500 ml inek sütü+ anne sütü şeklinde veriyorum etini yumurtasını da eksik etmiyorum aşırı derecede hareketli bir sn durmuyor bunun etkisi vardır değil mi maşaallah sağlığında sıkıntı yok e o zaman derdiniz ne diyeceksiniz:) etrafın çok zayıf demesinden bıktım:(

su çiçeği aşısını yaptırmak istiyorum 15. ayı mı bekliyeyim? 

son  olarak üç dört aydır yüzümüze vuruyor ço fena ıstırıyor çimdikliyor ilk başta hayır oğlum cici yap acıyor dedim her seferinde baktım devam ediyor dikkatini dağıtmaya çalıştım oğlum saat nerde lamba nerde diye şimdi azaldı gibi ama sadece sevdiği insanlara yapıyor kanı kaynar gibi beni taklit ediyor diye düşünüyorum severken çok öpüyorum sarılıyorum sıkıca tabi bazı sebeplerden depresif haldeyim bununda etkisi var mıdır çok uzadı işin özü o öyle yaptığı zaman nasıl tepki vereyim dikkatini mi dağıtayım hayır oğlum acıyor bu yanlış diye anlatmaya mı çalışayım?

şimdiden teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119525
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 19:14
Boyle muayyen aylarda kan tahlili, eski"dalaverali" donemde yapiliyordu. Simdi bunlarin doktora bir getirisi olmadigindan yan ciziyorlar. Iyide yapiyorlar, cunku eski usul tam bir "dolandiricilik yontemi" idi. Cocuklardan devamli kan aliniyor, uydurma degerlendirmelerle, tekrar tekrar cocuk hirpalaniyordu. Iyi oldu. Gerekmedikce kan tahlili yaptirmayin. Eger; Doktor; ADAM GIBI bir doktorsa, ne zaman kan tahlili isteyecegini bilir. Gerisi soytariliktir.
Kilosu normal. Fazla zorlamayin.
Su cicegi asisini 15 ay icinde de yaptirabilirsiniz.
Tarif ettiginiz davranis sekli, bilhassa erkek cocuklarinde daha sik goruluyor. Hem dikkatini dagitin, hem uyanik olun, 'darbeyi' savusturun. Hic basa cikamazsaniz, siz onu isirin veya vurun. Neticede ya siz terbiye edeceksiniz, yada elin insanlari, kreste, yuvada, okulda, hatta askerde gayet guzel terbiye ederler. .
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2012 Saat 21:15
Teşekkür ederim zaten tahlil yaptırmak hiç istemiyordum o öyle gözümün içine baka baka ağladıkça kendimi suçlu hissediyordum, vurmaya gelince birçok yerde asla vurmayın diyorlar ne yapacağımı şaşırdım umursamıyım mı sert tepki mi vereyim ama sizin dediğiniz gibi ilerde okul döneminde ya da arkadaşlarına yapma ihtimali yüksek biraz daha dikkatini dağıtırım olmazsa artık sizin dediğiniz gibi yapıcam sağolun.
Birde ben evde çekmeceleri açmasına yada oynamaması gereken eşyalarla oynamasına izin vermiyorum başkasının evinde yapmasın diye benim evimde çocuklar eşyaları karıştırınca rahtsız olduğum için kimseyi rahatsız etmek istemiyorum bu aylarda böyle terbiye vermem doğrumu faydası ya da zararı olur mu? mutfakta sadece bir çekmeceyi ona verdim plastik kaşık vs. koydum sadece orayla oynuyor merakı gitsin diye yaptım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119525
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2012 Saat 05:44
Tabii, "Agac yas iken duzeltirir (egrilir lafini uygun gormedim)". Annenizin terbiyesinde bir kusurmu vardi? Sizin ve bizim nesil, bu sekilde terbiye edildiler diye; Psikopatmi olduk?

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Haz 2012 Saat 05:46
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2012 Saat 09:12
 Clap
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.