Merhaba Kadir bey, bugün doktora gittik muayne etti, boğaz aynı iri bademcik hafif beyazlık var, ciğerde bişey yok, kulak tam iyi değil hafif kızarık dedi….kan sayımı gerek duymadı ama biz istedik yaptırdık…
Wbc 17.00
Lym 5.31
Mono 1.53
Gra 10.16
Ly% 31.2
Mono% 9.0
Gr% 59.8
Rbc 5.25
Hgb 13.7
Hct 40.23
Mcv 77
Mch 26.1
Mchc 34.1
Rdwc 16.0
Rdws 46.9
Plt 319
Pct 0.29
Mpv 9.1
Pdwc 38.8
Pdws 11.6
Crp(nefelometrik) 9
*kan tahlilimizin değerlendirilmesini sizin yorumunuzu merak ediyorum
*2 gecedir 38.3 ile 38.8 lerde ateşimiz var ama inatçı değil bir buçuk ölçek dolven verdiğimizde düşüyor…gündüz de 37 ile 37.5 arası oluyor kızım oyuna devam ediyor halsizlik yok iştahsızlık çok….
*yaklaşık bir buçuk aydır süren geniz akıntımız burun tıkanıklığımız geceleri bazen horlama çoğu zaman ağzı açık uyuma var, her sabah okyanus suyuyla burun açıyoruz balgam tükürüyor açık renk…akşam yatmadan öncede açıyoruz üçüncü sinomarin şişemize başladık….sabah öksürüğü ve nadiren gün içindeki ve gece öksürüğümüz devam ediyor hiç bitmedi…dili beyaz, ağız kokusu var diye düşünüyorum, birde nefesini saydık dakikada 20.
*ilaçlardan antibiyotiği bu gece ve yarın da ateşi olursa sonraki gün başlayabileceğimizi söyledi…ateş olmazsa 10 gün izlememizi ve öksürük bitmezse o zaman başlamamızı söyledi…ateşten ve kan değerlerinden ziyade öksürüğün çok uzadığını ve bu nedenle ilaçları kullanmamız gerektiğini söyledi….diğer ilaçlarıda hemen başlamamızı önerdi…birde benim çok iştahsız sevdiği yemekleri bile yemiyor demem üzerine bağışıklığa da katkısı olduğunu düşündüğü EFA-P 1x1 önerdi…kan ve demir için de çok güzel hatta süper dedi…boy 102 kilo 15.5 dedi...(2 ay sonra tam 4 yaşında olacak)
Kışın haftada en az 1 kez balık yeriz önem veririz kızım yiyor ama çok değil tabi…bu balık yağını vermemi önerirmisiniz….(henüz almadım)
Sizin yorumunuza göre davranmak istiyorum teşekkür ediyorum….
Önerdiği ilaçlar:
Bioment 400 2x1
Sudafed 3x1
Mucolator pediatrik 3x1