Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik Öncesi Dönem
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan pıhtılaşması olanlar...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konukan pıhtılaşması olanlar...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mehtappp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 945
Mesajın Direkt Linki Konu: kan pıhtılaşması olanlar...
    Gönderim Zamanı: 24 Kas 2009 Saat 22:52
mrb  benim gibi kan pıhtılaşması olup peşpeşe düşük yapan arkadaşlar(inş. yoktur :( )  bana tanı konulduğunda dr'lar doğum kontrol hapı kullanmamamı söylediler ve şimdiki kadın doğum uzmanımla bu konuda sıkıntılarım var benimle bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olcam şimdiden tşk ederim SmileSmile
Yukarı Dön
zeytincin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 10:07
Merhaba,
Bende trombofili hastasıyım yani kanım normalden daha çabuk pıhtılaşıyor.2 düşük bir boş gebeliğim var.Bu düşüklerden sonra yapılan testlerde genetik olarak kan pıhtılaşması sorunum olduğu söylendi.Bendeki kan pıhtılaşmasının asıl sebebi vucudun folik asit ve b vitaminin alamaması bu nedenle sürekli folik asit, b vitamini ve coraspin kullanmam gerekiyor.
4.hamileliğimde tedavi sonucu bir oğlum oldu. Hamile kalır kalmaz yani daha günüm geçmeden kan testi ile hamile olduğumu öğrendim ve hemen kan sulandırıcı iğnelere başladık.Hergün doğum yapana kadar hem kan sulandıcı iğne oldum hem de coraspin kullandım.Ve çok sağlıklı bir hamilelik geçirerek sağlıklı bir oğlum oldu.Doktorumdan çok memnun kaldım, eğer istanbuldaysan sana ismini gönderebilirim.
Dediğin gibi doğum kontrol hapları pıhtılaşmayı artırdığı için kesinlikle kullanmaman gerekiyor.
Sakın moralini bozma, bende senin gibi çok üzüldüm hatta çok umutsuzluğa kapıldım ama başarı şansı çok yüksek olan bir durum bu.
Umarım istediğin gibi sonuçlanır herşey, en kısa zamanda bebeğini kucağına sağlıkla alırsın.
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 4639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 10:42
evet benimde arkadaşım 2. düşüğünden sonra  düşük sebeplerini araştırdılar ve kanın pıhtılaşma mekanızması ile ilgili bir sorun olduğu ortaya çıktı..3.hamileliğinde  gerekli ilaçlarını kullandı şimdi  11 aylık bir kızı var..bence tedavisi mümkün bir durum etrafımızda artık sık sık aynı sorunu yaşayan insanlar var ve mutlu sona ulaşıyolar ..seninde ulaşacağına inanıyorum..Allah hayırlısını nasip etsin sana canımClown
Yukarı Dön
mehtappp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 945
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 11:56
tşk canlar ben 1hafta önce 4.düşüğümü yaptım tesadüf üzeri dha bebeğimi 4aylık olmadan öğrendik hemen tedaviye başlanmasına rağmen sonuç düşük olduDisapproveneyse artık bunu atlatmaya çalışırken dr pazartesi gün gittiğim muayenede bana hormon tahlilim normal çıkmasına rağmen hormon tedavisi başlayacağını ve 6ay boyunca ilaç kullancağımı söyledi ilaçlar hakkında biraz bilğim olduğu için yazdığı ilacın doğum kontrol ilacı olduğunu farkettim ve uyardım 2kez uyarmama rağmen yinede bu ilacı yazdı şuan kullanmıyorum araştırmak istedim  istanbulda değilim malsef bi keşmekeşde kaldım napcam bilmiyorum Wacko
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 4639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 13:07

başka bir doktora git  baktın oda aynı şeyi söylüyo eskisine devam edersinn...

Yukarı Dön
zeytincin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2009 Saat 13:40

Bence de başka doktora git, eğer sorun pıhtılaşma ise bu sadece tromboz paneli testi ile anlaşılıyor ve hormon ilaçları daha da artırıyor. Biraz daha riskli gebelikler üzerinde çalışan bir doktor bulman bence daha iyi olur.

Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.