Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan İlacı Hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKan İlacı Hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygum9 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: Kan İlacı Hakkında
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2008 Saat 20:12
öncelikler merhaba doktor bey bende bu sitede olmaktan büyük bi mutluluk duyuyorum sizin vereceğiniz bilgilerle kafama bi soru işareti takıldı benimde bebeğim 5 aylık ve ve yaklaşık bir aydır sağlık ocağının verdiği ferro sanol adlı kan damlasını kullanıyorum sizce sakıncalı mı ve bebeğim gecen hafta ishal ve kusma şikayetleri vardı acab bumu yaptı şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 10:27
Demir ilacı sadece "Demir eksikliği anemisi " olan hastalara verilir. Vitamin verir gibi demir vermek son derecede sakat bir iştir, yol yakınken dönün..
Bu iş politiktir. Anemi et  yiyememekten olur. Halkın ekonomik durumu düzeltileceğine, herkeze demir vererek bu işten sıyrılabileceklerini zannediyorlar.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 04 Kas 2008 Saat 10:57
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 17:34

saglık ocagında banada verdiler kullanmadım.. doktorumuz 4 ayı dolmuş ferro sanol kullanıyomusun dedi bende hayırdedim.. gerek yok kansızmı degilmi bilmıyorumtahlıl gerekmeszmi dedim 6aya kadar tahlıl yapmıyoruz dedi gunde 6-7damla ver dedi.. ama kullanmıyorum...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2008 Saat 09:34
Hep aynı ezberci ve merkezden emirle iş yapan "robot" doktor. Kızamık aşısının 1 yaşından sonra yapılması gerektiğini tam 27 senede öğrenebildiler.
Demirden uzak durun.
Yukarı Dön
tuğram Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 01:36
ben de sağlık ocağında sadece aşılarını yaptırıyorum ama oradaki doktorların söylediklerini pek dikkate almıyorum.aşı yaptırmak için gittiğimde 6 aylık oğlumun ağzındaki emziği işaret ederek "onu çıkarın,çocuğunuzun ağız yapısını bozuyorsunuz" dedi. diğer bir gidişimde çocuğu ana kucağına koymuştum.beli bükülürmüş.su gibiymiş onun kemikleri.ana kucağına koymamalıymışım.ben de neden üretiyorlar o zaman bu oto koltuklarını ana kucaklarını dedim. yine son aşısı için gittiğimde seyrek de olsa öksürük vardı oğlumda.nedenini sorayım dedim kendi doktorumuza gitmeden önce...gıcık olmuşmuş da ondan öyle öksürüyormuş.içimden hiç böyle saçma bişi duymadım dedim. zaten doktorumuza gittiğimizde boğaz iltihabı olduğunu öğrendim.-bu arada öksürüğü kesmek gibi bir niyetim olmadı,hastalığı çocuğumun ciğerlerine indirmek gibi bir takıntım yok Smile-  5 aylıkken ferro sanol diye birşeyi zorla vermek istediler. ben ne gerek var buna şimdi dedim.kayınvalidem de yanımdaydı. aaa herkes kullanıyor dedi o da. çocuk eksik mi kalsın falan filan. doktorumuza sordum.hayır kullanmayın dedi.kayınvalidem ısrar edince,yok demir eksikliği olursa falan diye doktor da pekmez yedirin dedi sonunda.demiri karşılar dedi.ama bana kayınvalidemi tatmin etmek için söylemiş gibi geldiBig%20smile... neyse diyeceğim o ki sağlık ocağındaki doktorlar bir acayip olmuşlar ya.birşeyin mantıklı açıklamasını yapmıyorlar sadece ilacı verip kullan,yoksa öcü gelir seni tutar bilmem ne gibi cahilane davranıyorlar. acaba onlar doktor değil mi diye şüphelendiğim çok oluyor ne yalan söyleyeyim...Confused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 10:01
Eski insanların bebekleri oturtma ile ilgili korkularının altında ,"Raşitizm" hastalığı yatar. Bu kemik hastalığının esas sebebinin Dvitamini eksikliği olduğunu bilmediklerinden, oturtmaktan ve bastırmaktan korkarlar...
Demir hakkında çok yazdık...

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 10 Kas 2008 Saat 10:01
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 10:32

Cok uzun ve duzenli kullanmasam da kizimda biraz kullandim Ferro'yu. Ogluma da verdi gecenlerde dr. ama kullanmadim. Tekrar gittigimizde verdik mi ferro dedi bende verdiniz dedim. yoksa bir daha verecekti. Smile

Kardesim kucukken ayaklari biraz egriydi. Annem onu gunese cikara cikara duzeldi. Sanirim hocamizin bahsettigi konu da bu. Yani demir damlasi vermek yerine, gunes ve yeterli beslenme. Degil mi hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 15:04
Aynen. Şimdi yazın tatile gidiyorlar, yanlarında 60 faktörlü güneş kremi...O güneşten ne hayır gelirki??
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.