Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KAN DAMLASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKAN DAMLASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eng.betul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: KAN DAMLASI
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 14:08
MERHABALAR KADIR BEY

OGLUM 13 AYLIK VE Hb: 9.6 cikdi

Daha onceki bir soruda alt seviye 10.5 oldugunu soylemisiniz...kan ilaci vermek istemiyorum..
yan etkileri yuzunden sizce cokmu dusuk..dogal yolla yukseltmem cokmu zor 
 saygilar
betul
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119612
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 00:06
Demir tedavisi gerektirecek kadar dusuk degil, Biraz diyetindeki et miktarini arttirin, 1 ay sonraki HGB degerine gore karar veririz.
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1698
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 09:20

hocam merhaba daha önceki mesajlardan bulamadım daha önce bir üye demir damlası kullanmadığı için doktordan azar işiittiğini ve çocuğu aptal yapacaksınız gibi birşeyler söylediğini yazmıştı şimdi hocam bu demir eksikliğinden zeka geriliği oluyorsa bizim doktorlar 6 ayda demir damlasını veriyorlar 1 1,5 yaş gibi daha kullanmayın diyorlar yada birdaha sormuyorlar doz bile ayarlamaıyorlar şimdi mantık yürütüyorum bu çocukların zeka gelişimi 2 yaşında bitmediğine göre ve o yaşa kadar kullanılan demir damlasıda neticede depo oda boşalıyor

gene gerizekalı oluyoruz yaniSmile
taşıma suyla değirmen ancak bu kadar döner senelerdir doktora giderim kimse yumursa süt et tüketimine dikkat et demedi
sizden başka tabi
bizim doktorların ezberci mantığını seveyimSmile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119612
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2013 Saat 18:36
Dunku bir maillede soyledim.....
Demir eksikligi Anemisi; zekada 3-5 puan dusukluge sebep olabilir. Ama normal bir sahisa verildiginde, mevcut zekasini arttirmaz..Arada ( mana bakimindan)  buyuk fark vardir.  Dikkatli olun. Artik eskisi gibi degil, eski "Demirperde ulkelerinde" uyduruk tip egitimi alip, burada doktorluk yapan cok kimse var... SIMDI meydan bunlara kaldi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.