Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kakasını yapamıyor...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkakasını yapamıyor...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nuriyeugur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1403
Mesajın Direkt Linki Konu: kakasını yapamıyor...
    Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2009 Saat 15:03
iyi günler kadir bey.hatırlarsanız geçen hafta kızımın şiddetli kusmaları vardı.pazar gecesi başlamıştı.pzts akşam bitti şükür.ama pzts akşamından beri kakasını yapamıyor.5 gün oldu.bugün çok az 1 damla kadar yapmıştı ve katıydı.önceki normal kakları gibi cıvık değildi. sadece anne sütü alıyor kızım ve 3,5 aylık.normal mi bu durum? ne yapmamı önerirsiniz?benim yediklerimle ilgili olabilirmi?fitil vermelimiyim yoksa birkaç gün daha bekleyeyim mi. fitil lavman vermemi önerirseniz hangisi olmalı? karnına masaj filan yapıyorum yağla ama fayda etmedi...
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2009 Saat 17:37
bu arada gazıyla ilgili bir sorun yok. gazını rahatlıkla çıkarıyor...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119472
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2009 Saat 14:33
Eğer sütünüz azaldı ise, sert kakalar yapacaktır. Her şey yolunda olduğu halde 4-5 gün kaka yapmayabilir. Tabii bu durumda hiç ıkınmasıda olmayacak. Eğer ıkındığı halde yapamıyorsa, "Kansuk" fitil yapabilirsiniz. Aç olmadığında emin olun. 
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2009 Saat 17:30
sütüm azalmadı sanırsam.çünkü göğüslerimi sıktığımda süt geliyor. kızım emdikten sonra emdiği göğsümü sıkıyorum yine geliyor.ben de sütümün azalmasından endişe ettiğim için bbakıyorum ama bu durumda azalmamış demektir sanırım.ıkınmıyor.öyle kakasını yapmakta zorlanır gibi bir hali yok huzursuzluğu da yok şükür.sert kaka yapmasının tek nedeni süt azalmasımıdır.başka nedenler olabilirmi?zaten sık emiyor en geç 2 saatte bir emziriyorum.yardımlarınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119472
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2009 Saat 09:34
Anne sütünden başka bir şey yemiyorsa, su teklif ettiğinizde içiyorsa, ve kilo alması geriliyorsa, aç kalıyor olabilir. Bunların hiçbiri yoksa, yapısal olabilir, zorlandığında "Gliserin" fitil kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.