|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | |
duruecem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam bebeğim şuan 7,5 aylık zaten sabah kahvaltısında yumurta sarısı(6 aylıkken başladık).3 tatlı kaşığı kadar yulaflı mama(sutsuz hipp) 1 çay kaşığı pekmez ve yarım meyve rendesi.
Öğlende sebze puresi yiyor mevsim sebzelerini haşlayıp püre yapıyoruz.Akşamda eğer gerek olursa meyveli muhallebi veriyorum pirinç unu yada irmikle yapıyorum sütsüz elma(1/2 küçük elma) karıştırıyorum. Bunun haricinde sabah emzirip çıkıyorum.saat 6,5 ta gün içinde 350 ml kadar anne sütünü 3 e bölünmüş olarak tüketiyor.Akşam 6,5 tada evdeyim.Sabaha kadar 2 saatlik aralarla emzirmeye devam ediyorum. Düzenimiz böyle. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
7.5 aylik bir cocuga bu kadar cok abur-cubur verilmez!!!
1- Pekmez, saf Glikoz olup, bu yas cocugu icin; en zararli sekerdir. 2- Bu yasta; hem pirinc unu muhallebi, hem yulafli mama, hem sebze puresi verirseniz, haybeden cocugun karnini sisirmis olursunuz, sute yer kalmaz . 3- Siz once, anne sutune ilaveten, sogut sute baslayin, gunde 3 ogunden fazla sut icerse, birini kahvalti seklinde verin, gene ek mamaya ihtiyaci olursa, yogurt, en sonra evde pisen kiymali sebye yamaklerinden verin... Ilac firmalarini ve Eczaneleri zengin etmeye mecbur degilsiniz. Bu ayda hicbi "mama" ya gerek yoktur. Kutu veya sise sutu kullanin. Zaten butun mamalar da, bu sutlerden yapiliyor. Bildigin "SUT TOZU"... |
|
![]() |
|
duruecem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
Hocam emerken bebeğimin karnından gurultu geliyor.Daha önceki maillere baktığımda bunun sebebinin nişastalı gıdalar olduğunu söylemişsiniz.Bende kahvaltıdaki yulafı ve sebze püresinin içindeki patatesi çıkarmaya çalışıp takip edeceğim.Simeticon içeren ilaç kullanın başedemiyorsanız demişsiniz.Ben şuan biogaia kullanıyorum simeticon a göre yetersiz mi kalır?
Bide bu yazıyı mukus nedeniyle yazmıştım.Çocuğumda süt alerjisi riski var diye.Bana süt vermemi önermissiniz süt verdiğimde bebeğin bağırsaklarında kanama olursa ne yaparım? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Inek sutu, cig olarak, 4 aydan kucuk cocuklara verilirse, barsaktan "Mikroskobik kanama" riski vardir.. 7.5 aylik bir cocukta ne kanamasi!!!!
|
|
![]() |
|
Hocam yine ishaliz bezinden beline kadar kaka çıkıyor rengi altın sarısı değil açık sarı.Bebelac sütlü kaşık maması denemiştim arkasından böyle birşeyle karşılaştım.26 ekimden beri ara ara düzelmeye karşın ishal oluyoruz.Bazen günde 1 kere kaka yapıyor bazen 4.Bu durumu neyle açıklarsınız neden sürekli cıvık yada sulu kaka sorunu yaşıyoruz.Durum ağırlaşmıyor çocuk ateşlenmiyor ama ishal sıkıntısı yaşıyoruz.Neden bu çocuk normal bir düzende kaka yapmıyor.Aşırı besleniyor diyorsunuz oğlumla aynı ayda olup 15 kg olan çocuk var ama bu sıkıntıları yaşamıyor.Bunu nasıl açıklarsınız?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
4 ayliktan sonra; hicbir mamayi kullanmayin... Bu yasta bir cocukta, ishal'den bahs edebilmek icin; gunde 7 defadan fazla kaka yapmasi gerekir. 2-3 defa sulu kaka yapti diye ishalden bahs edilemez.
|
|
![]() |
|
Hocam bu gece saat 10 dan üçe kadar uyumaya çalıştı uyuyamadı dün gün boyunca 3 kere kaka yapmış bol miktarda sıvı ve sarı.Gece 3 te yine kaka yaptı yine ishal ve sarı renkte sonrasında emdi ve uyuya kaldı.Bu şekilde kaka yapışımızın bugün 5.günü olucak ne yapabilirim çocuk huzursuz ve geve uykusunda problem oluyor karnı gurul gurul.Gündüz 2 kere uyuyor toplamda 2-3 kadar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Asiri besleniyor.. Bu yasta Ishal diyebilmek icin, gunde 7'den fazla kaka yapmasi gerekir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|