|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gayet basit: kakasina bakin, altin sarisi renkte, civik kaka yapiyorsa, iyi besleniyor demektir.
|
|
![]() |
|
duruecem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kakasının kıvamı iyiydi sarı ve cıvıktı.Dünden beri kaka sayısı arttı ve yeşillenmeye başladı.Dün 4 kez kaka yapmıştı.Bugün sabah 6 dan 12 ye kadar yeşil ve ishal gibi kaka yapıyormuş 4 kez oldu.7 ay 1 haftalık bu hafta içinde çorbalarına mercimek eklemiştik 1 tatlı kaşığı kadar.Ona mı tepki veriyor.Aynı zamanda geçen hafta başında dişte çıkardı.Bunun etkisimi devam ediyor.Şuan doktoruna gidiyor.Kusması normal haline göre huzursuzluğu ve ateşi yok.Ne yapmalıyız?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hastalik gectigi icin, istahi acilmis ve cok yediginden, kaka yesil renk almis.. Cocuk rahat ise, mudahale etmeyin. Aynen devam edin.
Sut dislerinin hicbir seye etkileri yoktur.. Eski yazilarimi okumuyormusunuz?? |
|
![]() |
|
duruecem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
Okuyorum okumaya da devam edicem herşeyi.hocam sadece panikle insan şaşıyor kalıyor.Çocuğun huzursuzluğu yoktu çok şükür gece ve sabah henüz kaka yapmadı.Çocuk doktorumda alerji konusunda sizle aynı düşünceyi paylaşıyor.Bu çocukta alerji yok diyor.Dün çok kötü diye götürdüğüm kakalı beze bile bu kaka kötü değil çocuğun bişeyi yok mikrobik değil ben ilaç felan vermem demiş yollamış.
Sizde aynı görüşü paylaştığınız için çok mutluyum dietı acıcam yoğurt peynir ve ette deniycem.Bu arada hocam 7ay 8 günlüğüz.8590 gram 71 cm olmuşuz çok şükür maşallah |
|
![]() |
|
İshal değil ama sabah yaptığı kaka bol mukuslu imiş.Bugün sabahtan akşama kadar 3 kez kaka yapmış ve rengi kahverengi gibi ve kötü kokuluymuş ama su gibi değil.Bu durumda endişelenmeli miyim?Yoksa ishal geçiyor diye mi düşünmeliyim?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Su kaka ile ugrasmayin...
Ugrasmaniz gereken durum: - Cocuk once hasta olacak... - Hastaligi agirlasacak, tedaviye cevap vermeyecek... - Ondan sonra, sumuksu-kanli kaka onem kazanir.. Anlatabildimmi??? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Eki 2015 Saat 18:58 |
|
![]() |
|
Hocam tekrar rahatsız ediyorum daha önce söylediğim gibi bebekte alerji var dedikleri için şuan herşeyi vermekten korkuyorum.Şuan yoğurt peynir et vermediğim halde kaka yine zaman zaman cıvık mukuslu.
Hep aynı çeşit şeyleri yiyor. Lütfen bana nasıl bir beslenme düzeni uygulamamı hangi yiyecekleri vermem gerektiğini söyleyebilir misiniz?Oğlum 7 ay 15 günlük Süt alerjisi çiğ süt verildiğinde yüzü ve poposu kızarırsa olur demiştiniz.Ben şuana kadar yoğurt ve peynir denediğimde yüzünde kızarma olmadı popoda ilk kaka yaptığında kızarıklık oluyor silip temizlediğimde yok oluyor.İnatçı bir pişikle karşılaşmadım. Sütümde yeterli olmuyor sanırım.Şuan dişte çıkarıyor.Üstten 2 diş daha geliyor 4 olacak.Sütüm dışında herhangi bir kalsiyum kaynağı almıyor.Kutu süt mü vermemi öneriyorsunuz?Süt verirsem ve bağırsağında kanama olursa ben ne yaparım?Ne miktarda vermemi önerirsiniz?Cevabınızı bekliyorum Teşekkürler |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Allerji filan yok, uyduruyorlar. Bir kimsede Allerji olabilmesi icin, o sahsin uzun sureler o madde ile temas etmesi gerekir. Bu sebeple, yenidogan donemi allerjilerin en az goruldugu donemdir.
2- beslenmesine; anne sutu ile devam edin, tamamini verin. Yer kalirsa, ANCAK o zaman, kutu sutlerinden baslayin. Gunde 3 ogunden fazla sut vermeye basladiginizda, sirasi ile; kahvalti, yogurt ve corbalardan baslayin. Bu konu ile ilgili yazilari okuyun. Hepsini anlatmam sayfalar alir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|