Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kakada mukus
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKakada mukus

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2015 Saat 19:37
Gayet basit: kakasina bakin, altin sarisi renkte, civik kaka yapiyorsa, iyi besleniyor demektir.
Yukarı Dön
duruecem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duruecem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2015 Saat 13:05
Hocam kakasının kıvamı iyiydi sarı ve cıvıktı.Dünden beri kaka sayısı arttı ve yeşillenmeye başladı.Dün 4 kez kaka yapmıştı.Bugün sabah 6 dan 12 ye kadar yeşil ve ishal gibi kaka yapıyormuş 4 kez oldu.7 ay 1 haftalık bu hafta içinde çorbalarına mercimek eklemiştik 1 tatlı kaşığı kadar.Ona mı tepki veriyor.Aynı zamanda geçen hafta başında dişte çıkardı.Bunun etkisimi devam ediyor.Şuan doktoruna gidiyor.Kusması normal haline göre huzursuzluğu ve ateşi yok.Ne yapmalıyız?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eki 2015 Saat 17:34
Hastalik gectigi icin, istahi acilmis ve cok yediginden, kaka yesil renk almis.. Cocuk rahat ise, mudahale etmeyin. Aynen devam edin.
Sut dislerinin hicbir seye etkileri yoktur.. Eski yazilarimi okumuyormusunuz??
Yukarı Dön
duruecem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duruecem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 07:14
Okuyorum okumaya da devam edicem herşeyi.hocam sadece panikle insan şaşıyor kalıyor.Çocuğun huzursuzluğu yoktu çok şükür gece ve sabah henüz kaka yapmadı.Çocuk doktorumda alerji konusunda sizle aynı düşünceyi paylaşıyor.Bu çocukta alerji yok diyor.Dün çok kötü diye götürdüğüm kakalı beze bile bu kaka kötü değil çocuğun bişeyi yok mikrobik değil ben ilaç felan vermem demiş yollamış.
Sizde aynı görüşü paylaştığınız için çok mutluyum dietı acıcam  yoğurt peynir ve ette deniycem.Bu arada hocam 7ay 8 günlüğüz.8590 gram 71 cm olmuşuz çok şükür maşallah
Yukarı Dön
duruecem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duruecem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 16:20
İshal değil ama sabah yaptığı kaka bol mukuslu imiş.Bugün sabahtan akşama kadar 3 kez kaka yapmış ve rengi kahverengi gibi ve kötü kokuluymuş ama su gibi değil.Bu durumda endişelenmeli miyim?Yoksa ishal geçiyor diye mi düşünmeliyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 18:58
Su kaka ile ugrasmayin...
Ugrasmaniz gereken durum:
- Cocuk once hasta olacak...
- Hastaligi agirlasacak, tedaviye cevap vermeyecek...
- Ondan sonra, sumuksu-kanli kaka onem kazanir..

Anlatabildimmi???

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Eki 2015 Saat 18:58
Yukarı Dön
duruecem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı duruecem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2015 Saat 10:40
Hocam tekrar rahatsız ediyorum daha önce söylediğim gibi bebekte alerji var dedikleri için şuan herşeyi vermekten korkuyorum.Şuan yoğurt peynir et vermediğim halde kaka yine zaman zaman cıvık mukuslu.
Hep aynı çeşit şeyleri yiyor.

Lütfen bana nasıl bir beslenme düzeni uygulamamı hangi yiyecekleri vermem gerektiğini söyleyebilir misiniz?Oğlum 7 ay 15 günlük

Süt alerjisi çiğ süt verildiğinde yüzü ve poposu kızarırsa olur demiştiniz.Ben şuana kadar yoğurt ve peynir denediğimde yüzünde kızarma olmadı popoda ilk kaka yaptığında kızarıklık oluyor silip temizlediğimde yok oluyor.İnatçı bir pişikle karşılaşmadım.

Sütümde yeterli olmuyor sanırım.Şuan dişte çıkarıyor.Üstten 2 diş daha geliyor 4 olacak.Sütüm dışında herhangi bir kalsiyum kaynağı almıyor.Kutu süt mü vermemi öneriyorsunuz?Süt verirsem ve bağırsağında kanama olursa ben ne yaparım?Ne miktarda vermemi önerirsiniz?Cevabınızı bekliyorum Teşekkürler

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2015 Saat 23:19
1- Allerji filan yok, uyduruyorlar. Bir kimsede Allerji olabilmesi icin, o sahsin uzun sureler o madde ile temas etmesi gerekir. Bu sebeple, yenidogan donemi allerjilerin en az goruldugu donemdir.
2- beslenmesine; anne sutu ile devam edin, tamamini verin. Yer kalirsa, ANCAK o zaman, kutu sutlerinden baslayin. Gunde 3 ogunden fazla sut vermeye basladiginizda, sirasi ile; kahvalti, yogurt ve corbalardan baslayin. Bu konu ile ilgili yazilari okuyun. Hepsini anlatmam sayfalar alir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.