Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kaka sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkaka sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berra Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
Mesajın Direkt Linki Konu: kaka sorunu
    Gönderim Zamanı: 11 Nis 2010 Saat 22:50

Merhabalar Özlem Hanım.berra 31 aylık.bir haftadır oturak yardımıyla wc eğitimine başladım...çişimizde hiç bir sorun yaşamıyoruz.hatta ben çişin varmı diye sormuyorum bile.o kendisi anne çişim geldi diyor.hiç kaçamağımızda olmadı şimdiye kadar.ama kakamızda sorun yaşıyoruz.sadece 2. günü farkında olmadan oturağa kakasını yaptı ve farkedince yarım bırakıp kalktı.her gün düzenli kakasını yapıyor fakat oturağına değil.kakası gelince anne yoruldum kucağına al diyor yada odanın etrafında acı acı bağırarak dolaşıyor.en sonunda çömelip olduğu yere yapıyor.onda bile korkuyla anne değiştir diyor...konuşarak çözmeye çalışıyorum.normal birşey olduğunu yaparsa çok sevineceğimi hediye alacağımı söylüyorum.bi daha geldiğinde oturağa yapması gerektiğini söylüyorum."tamam annecim sen merak etme yaparım ben" diyorWinkama sonuç aynı...

birde dışarıya çıktığımızda tuvaleti gelince söylemesini belirtiyorum ama yinede bez bağlıyorum.dışarda tuvaletini tutuyor 5 saatte olsa yapmadan eve geliyor ve evde yapıyor.(oturakla alışmaya başlamasını hiç istemedim ama evde tuvaletimiz klozet değil.daha zor olur diye düşündüm.)ne yapabilir nasıl bir yol izleyebilirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2010 Saat 16:41
oturm pozisyonu çocuklar için sıkıntı verici oluyor ve çişe göre kaka yaparken süre daha da uzuyor. bazı çocuklar oturağı hiç sevemiyor ve kaklarını yapmakta güçlük çekiyorlar . zorlayıcı olmayın ve her oturağa yaptığında ödüllendirin. oturakta onunla aynı hizada oturun, bir şeyler anlatın. kakalara güle güle diyeceğinizi söyleyin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.