Merhabalar Özlem Hanım.berra 31 aylık.bir haftadır oturak yardımıyla wc eğitimine başladım...çişimizde hiç bir sorun yaşamıyoruz.hatta ben çişin varmı diye sormuyorum bile.o kendisi anne çişim geldi diyor.hiç kaçamağımızda olmadı şimdiye kadar.ama kakamızda sorun yaşıyoruz.sadece 2. günü farkında olmadan oturağa kakasını yaptı ve farkedince yarım bırakıp kalktı.her gün düzenli kakasını yapıyor fakat oturağına değil.kakası gelince anne yoruldum kucağına al diyor yada odanın etrafında acı acı bağırarak dolaşıyor.en sonunda çömelip olduğu yere yapıyor.onda bile korkuyla anne değiştir diyor...konuşarak çözmeye çalışıyorum.normal birşey olduğunu yaparsa çok sevineceğimi hediye alacağımı söylüyorum.bi daha geldiğinde oturağa yapması gerektiğini söylüyorum."tamam annecim sen merak etme yaparım ben" diyorama sonuç aynı...
birde dışarıya çıktığımızda tuvaleti gelince söylemesini belirtiyorum ama yinede bez bağlıyorum.dışarda tuvaletini tutuyor 5 saatte olsa yapmadan eve geliyor ve evde yapıyor.(oturakla alışmaya başlamasını hiç istemedim ama evde tuvaletimiz klozet değil.daha zor olur diye düşündüm.)ne yapabilir nasıl bir yol izleyebilirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...