Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Mönüler ve Çocuklara Özel Tarifler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kahvaltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konukahvaltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedefk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesajın Direkt Linki Konu: kahvaltı
    Gönderim Zamanı: 05 Tem 2008 Saat 11:54
Merhabalar,

Ben kızıma artık sabahları kahvaltı olarak inek sütünün içinde bisküvi, pekmez, peynir ve yumurta vermek istiyorum. Artık şu kaşık mamalarında kurtulmak istiyorum çünkü bir tek kahvaltısını kaşık mamasıyla veriyorum. Sizce bu yapmak istediğim doğru mu??

Omlet verebilir miyim bu ayda kızıma?? Şişmanlatsın istiyorum aynı zamanda.
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1366
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2008 Saat 12:03
KIZ NİYE ŞİŞMANLASIN İSTİYON BE KAÇ KİLOKİ RAHAT BIRAK ÇOCUU BAKİİM,
bizim doktorumuz 14 aylıkk olnan akdar hastalanmazsa gelmene gerek yok dedı kahvaltısına aynen devam dedi ben kahvaltısını tek tek verdım tatlarını  öğrensin diye ama hala emdiği için besleyici değeri fazla mamanın diye veriyom daha inek sütü vermiycem şişmanlamasından ve şekerli lezetli şeyleri yemesinden ziyade sağlıklı şeyleri yesinm ama obez olmasın annesi
    omlet ağır gelir yumurtanın beyazını yemiicek daha hem süt de erken daha 1 yaşından sonra bunlar ok Embarrassed
balda verme bebe büskuvisinide verme tadı çok güzel olduğundan  lezzesiz şeyleri mesela sebzeleri yedirmekde zorluk çekersin belki
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3462
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2008 Saat 12:04

sütün içine katmadan ayrı ayrıda verebilirsin peynirini yumurtasını ayrıca omletde çok iyi olur yanlız sadece sarısından yap ilk zamanlar patateslide olabilir 9 aylık sanırım kızın bence daha fazla gecikmeden başla ben altıncı aydan itibaren normal kahvaltı yaptırdım hep kızıma hazır mama pek kullanmadım naçizane görüşüm bu canım

<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3462
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2008 Saat 12:05
melek omlet niye ağır gelsin kız yağsız olarak sadece sarısından yapılabilir bence
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2008 Saat 12:06

Merhaba canım, ben kendimizden örnek vereyim sana. Ben 6.aydan sonra kızıma kahvaltı yaptırmaya başlamıştım ama inek sütüyle değil. Biliyorsun bir yaşını doldurduktan sonra verin inek sütünü diyor çoğu uzman. O yüzden 2 bebe bisküvisini az bir suyla ıslatıyordum. Peyniri suda bekletip tuzunu çıkardıktan sonra ayrı olarak ve yine yumurta sarısını ayrı olarak veriyordum. Yani hepsini karıştırıp vermiyordum; her besinin tadını ayrı ayrı alsın diye. Yanında da bir iki çay kaşığı pekmez veriyordum. Bazen yumurta sarısını yutmakta güçlük çekerse onu da az bir suyla ıslatıyordum kolayca akıp gitsin boğazından diye Wink

Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2008 Saat 12:15
Canım bak ben de bir zamanlar Benal Hanım'a sormuşum kahvaltısını nasıl zenginleştirebilirim diye verdiği cevaba bir bak istersen fikir olur Wink Bu arada omlet de olabilir diyor Benal Hanım Wink LOLLOLLOL Linki işte burda tıkla Wink

Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1366
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2008 Saat 12:19
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

melek omlet niye ağır gelsin kız yağsız olarak sadece sarısından yapılabilir bence
Mine enimi kırcaz olur tabii sarısından ama hani sarisini belli ölçüde verin diyolar ya omlet için çok yumurta sarısı lazım olmazmı LOL
hatta bende yaparım senin için Asyay omler
ayrı kahvaltı ver tabıı canım benım  bence bebiş neyi severek yiyosa onu ver zaten yemek istemezse ne yaparsan yap boşa bide şişmanlasın diye herşeyi dayama nolur
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2008 Saat 12:21
Omlet ver gitsin canım bişicik olmaz.Big%20smile Yiyorsa afiyet olsun kuzuyaaa
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.