Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
|
Konu: kadınlar doğumdan sonra daha zeki oluyorlar Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 18:52 |
Kadınlar doğumdan sonra daha zeki oluyor!
Araştırmalar, hamilelik sırasında zihinsel güçlerinde bir düşüş yaşasalar da, doğum sonrasında kadınların beyin fonksiyonlarının çok daha iyi çalıştığını ortaya koydu. Richmond Üniversitesi Sinirbilim Profesörü Craig Kinsley hamilelerin belli bir fonksiyon kaybı yaşadıkları için gebelik boyunca "bebek beyni"denilen bir sürece girdiğini söyledi. "Fakat bu karşılarına çıkacak yeni durumlar ve ihtiyaçlarla baş edebilmek için, beyinlerinin annelik için kendisini yeniden programlamasından kaynaklanıyor" diye de ekledi.
AİLE SAHİPLERİNİ SEÇİN
Prof. Kinsley meydana gelen değişimlerin hayatlarının geri kalanı boyunca devam edebileceğini, kavramsal yeteneklerini geliştirdiğini ve anneleri dejeneratif hastalıklardan koruduğunu söyledi. Hatta işverenlere ayrımcılık yapmak yerine, aile sahibi kadınları tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu. Gebelik süresince kadınların sık sık hafıza ve mantık yürütmede problem yaşadıkları bildiriliyor.
YENİ BECERİLER
Ancak Prof. Kinsley ve meslektaşları ise bu sürecin geçici olduğunu ve sonrasında tam tersine fayda sağladığını söylüyor. Hatta Prof. Kinsley, anne olan ve olmayan hayvanların beyinlerinde yaptığı incelemeler sonucunda, anne olanların beyninde yeni becerilerden kaynaklanan fiziksel bir değişme olduğunu gözlemledi.
BEYİN HÜCRELERİ BÜYÜYOR
Özellikle ebeveynlikle ilgisi bulunan beyin hücrelerinin büyüdüğünü ve diğer hücrelerle artan bir etkileşime girdiğini ortaya çıkardı. Bu durum daha iyi bir hesaplama kapasitesi sağlıyor. Bunun dışında, bilimadamı anne olan canlıların kendisi tarafından "annelik devreleri" diye adlandırılan yeni bir grup beyin hücresi geliştirdiklerini iddia etti.
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
*naz*
Altın Üye
Puanlar: 4271
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 00:00 |
yaaa her zaman derim.arttıkça artıyo zekam.  ben kitap okumaya baglıyordum.demek ki oğluma borçluymuşum
|
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
 |
piraye
Katılımcı Üye
Puanlar: 385
|
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 22:03 |
hamilelikte beyin hücrelerinin küçüldüğüne inaniyorum hatta bu konuyla ilgili çokta şaka yapıyorum eşime.. 2 ay oldu doğum yapalı şimdide tekraR büyümesini bekliyorum
|
 |
*naz*
Altın Üye
Puanlar: 4271
|
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 22:43 |
|
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
 |
cadıkızım
Katılımcı Üye
Puanlar: 328
|
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2008 Saat 23:30 |
bende bu zekayı neye borçluyum düşünüp dururdum   
hiloşş teşekkürler canım
|
|
 |
brgl
Üye
Puanlar: 42
|
Gönderim Zamanı: 03 Haz 2009 Saat 23:49 |
işte buna inanmam
bende acayip bir zeka kaybı var
hatta dün birisiyle konuşup arabaya bindikten sonra ben az önce kimle ne konuştum diye birkaç dakika beynimi yedim.en azından ben de müthiş bir beyim yorgunluğu ve zeka kaybı olduğuna adımgibi eminim.mantıklı düşünürseniz de beyninizin hayatınızın çoğunluğunu çocuğunuza kaydırmışken ne kadar zeki olabilirsiniz ki?işveren olsamkesinlikle aile sahibi olan bir kadını tercih etmezdim 
|
 |
demet
Altın Üye
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ
Puanlar: 2092
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 02:09 |
bende pek işe yaramadı muthiş derece hafıza kaybı var.bırseylerle ugrasmak bana okadr yorucu gelıyorkı.eczaneden aldgım bır vıtamın broşüründe bu belırtıler ılerıde alzmer hastalıgının belırtısymıs allah yardımcım olsun....
|
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
|
 |
hülya
Pırlanta Üye
Puanlar: 7438
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2009 Saat 13:21 |
vallahi bende ters etkisi oldu galiba 
|
 |