|
Kabızlık |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Fts-gks ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 114 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Kas 2022 Saat 22:19 |
Merhaba hocam, on aylık erkek bebeğim var 79 cm ve 11.100 gram ağırlığında. Yaklaşık iki aydır yoğun bir kabızlık çekiyoruz. Kahvaltı pek yapmıyor daha çok çorba içiyor ve günde bir veya iki kez 125 ml inek sütü ayrıca anne sütü alıyor. Yoğurt ve meyve yemeyi de seviyor. Duphalac pek etkili olmadı ve lavman ile de tam boşaltamıyor bağırsağını. Bende bir kaç gün sokol kullandım sonra biraz düzelince tekrar bıraktım. Ama yine aynı şekil hatta daha fazla kabızlık oldu. Hocam sormak istediklerim;
1- sokol likit i ne kadar süre kullanmalıyım ve kaç ölçek vermeliyim. 2- herkes inek sütü ve yoğurdun kabızlık yapabileceğini ve kesmem gerektiğini söylüyor sizce de kesmeli miyim? 3- kabızlık için bana önerebileceğiniz başka alternatif tedavi var mıdır hocam ? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119210 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Istediginiz kadar kullanabilirsiniz, bir petrol turevi olan "parafin likid" dir.
Eriskinler 10ml alir. Eger; siz bebege etkili olsun diye kendiniz alacak iseniz (bu salakligi tavsiye eden Turk doktorlari var), bosuna almayin, hic etkili olmaz, zira barsaklardan emilimi dahi yoktur. Bebege verecek iseniz, 5ml ile baslayin sonuca gore azaltir veya cogaltirsiniz. 2- Yagsiz sut ve yagsiz(kaymagi alinmis) yogurt verirseniz olur. SAKIN o salaklara uyup, sutu kesmeyin. 3- Gunluk sut miktari, en az 600ml olmali. Tam yagli sut olacak.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|