Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kabızlık psikolojikmi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkabızlık psikolojikmi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Eki 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Konu: kabızlık psikolojikmi
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2011 Saat 10:49
merhaba 31 aylık ikizlerim var erkek olanı neredeyse 1,5 yaşından beri kabız.27 aylıkken tuvalet eğitimine başladık hiç zorlamadık 2 günde çişini söylemeyi öğrendi ama geceleri hala bezliyoruz.Ama kakasnı söylemiyor tuvalete oturtuca kıyamet kupuyor bezli olsada kolay ca altına yapmıyor genel olarak kaka yapmayı istemiyor kendini başka bir odaya atıp kapıyı kapatıyor orda resmen can çekişiyor ayakta bacakve kaslarını sıkırak kakayı gelmesini engelliyor  kendini şiddetli şekilde sıkıyo işte o arada kaçan kaka olursa kaçıyor böyle böyle günde en az 4-5 kez bu şekilde kaka küçük kaka yapıyor bazen 6-7 ye çıkıyor o zaman anlıyorum çok kakası var tuvalete kandırarak bazende zorla oturtup kakasını yapmasını sağlıyorum bayağı yapıyor.annal fissürü de var acıdığını snmıyorum çünkü o olmadan da böyleydi.Gitmediğimiz dr. kalmadı ıygulamadığım diet ilaç kalmadı artık tükendim.Çok sevilen bir çocuk asla şiddet uygulamıyoruz kızmıyoruz neden böyle oluyor lütfen yardım edin.
İKİZLER
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 15:58
kaka yapmakla yapmamak arasında gidip gelmek çocukların ilk yaşadığı özerklik adımıdır ve bazen bu adımda çeşitli zorlanmalar yaşayabilirler. belli ki oğlunuz bu dönemi sıkıntılı yaşıyor bir pedagogtan destek almanız yararlı olabilir
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.