Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Juvenil Artrit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Juvenil Artrit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Beril0911 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Beril0911 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Juvenil Artrit
    Gönderim Zamanı: 13 Kas 2022 Saat 20:34
Merhaba hocam; 
Kızım doğduğundan beri sizi takip etmekteyim Allah sizden razı olsun her konuda yazıp bizlere destek veriyorsunuz. Hocam bana 2009 yılında romatoid artrit teşhisi konuldu şu an ilaç kullanıyorum dönemsel olarak artıp azalıyor ama genel olarak iyi durumdayım. 5 yaşındaki kızım 1 aydır sabah uyandığında işaret parmağını bükemediğini söylüyor hafif şişlik var. Parmağını sinek sokmuştu önce o zannettim ama sonra baktım geçmiyor derken romatolojiden randevu aldım. Tam götüreceğim gün yüksek ateş ve yutkunamama sorunuyla uyanınca pediatriye götürdüm romatoloji yerine ve boğaz kültürü sokucunda beta çıktı. 1 haftadır antibiyotik kullanıyoruz (augmentin), deposilin iğne ısrarla vermedi doktor ve bu sabah ayak bileği hafif şiş şekilde uyandı basmakta zorlanıyordu. İşaret parmağı da şişmiş. Biraz buz koyunca rahatladı ve basmaya başladı iyiyim dedi. Sizce akut bir durum mudur yoksa benim gibi kronik bir romatizma mıdır? Hemen randevu aldım romatolojiden tekrar. Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz çok kıymetli benim için hocam uzun yazdım kusura bakmayın.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Beril0911 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2022 Saat 22:22
Hocam bir de şunu eklemek istiyorum. Yaklaşık 1 ay önce kızımın hem şuan şişen işaret parmağını hem de sol ayak bileğini böcek veya sinek sokmuştu birkaç kez üst üste sokmuş bayağı şişmişti o dönem stilex krem sürüp zyrtec şurup vermiştim rahatlamıştı. Yüzünde de 3 yerden sokmuştu izleri hala tam geçmedi hatta. Sinek veya böcek sokmasına karşı bu kadar uzun süren bir allerji olabilir mi? Şişliğin sabah daha çok olması akşama doğru ise iyice azalması romatizmayı daha çok işaret ediyor gibi geliyor bana ama yine de sormak istedim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118532
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2022 Saat 02:55
SAKIN, SAKIN o doktora ve bilhassa o laboratuvara inanmayin. 
Bogazda hakikaten , Streptokok olsa: Ates+Agizdapis koku+Dili kaplayan pas tabakasi+Bulanti/kusma olur. 
Sisliklere Stylex veya Fenistil jel surun. 
Ayrica hakikaten Streptokok oldugunda, Augmentin verildikten 12 saat sonra cocuk TAMAMEN iyilesirdi.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Beril0911 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2022 Saat 08:00
Hocam ateş,dilde sarımtrak pas tabakası ve koku vardı ağızda. Midem bulanıyor diyordu kusacak gibi oluyordu. Antibiyotik başladıktan sonra geçti şikayetleri. Gribal enfeksiyonlar veya sinek ısırıkları bu kadar uzun süren eklem şişliği yapar mı acaba? 5 yaş 121 cm kilosu 22,5 kg romatoid artrit olup olmadığı nasıl anlaşılabilir ne gibi testler yapılmalı? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2022 Saat 18:24
Eger, Antibiyotik basladiktan sonra, dokuntulerde, kayboldu ise, Streptokok enfeksiyonu (Kizil?) olabilir.
Oyle ise, suruplarla olmaz, 1 defalik Deposilin 6-3-3 ignesinin yapilmasi gereklidir. 
Juvenil Romatoid Artrit; Kanda Romatoid Faktor (RF) bakilmasi ile belli olur. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Beril0911 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2022 Saat 22:12
Tekrar merhaba hocam bugün çocuk romatolojisi bölümüne götürdüm kızımı. Ayak bileğindeki şişliği fark etti doktor da ilaçlı mr istedi ayrıca el ayak röntgeni ile dizinde de biraz şişlik fark ederek diz ultrasonu istedi. Kan idrar sonuçları çıkmış. RF değeri <20 şeklinde normal sınır aralığında görünüyor. Yorumlarınız çok değerli hocam çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Beril0911 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2022 Saat 22:14
[=https://www.hizliresim.com/7z1h3bf][/url]
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2022 Saat 23:06
Salak salak isler! 
Compleman ile ne baktigini zannediyor acaba? 
RF dusuk cikmis, JRA ile en ufak bir alakasi yok.
Kan sayimi; Viral enfeksiyon (Grip) gecirdigini gosteriyor.
Idrar tahlini ne diye istiyor?? Laf olsun! 
CRP, dusuk! WBC dusuk! ASO dusuk! Cok merak ediyorum, simdi ne diyecek!! 
Ilacli MR, Rontgen ve US istemesi acizliginin isareti. Kendi de biliyor bunlardan bir sey cikmayacagini. 
Sirf basindan atmak icin, sizi baska bir doktora postalayabilir! Hic sasmam. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.