Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - izmir ..........  hastanesini seçmeyin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuizmir .......... hastanesini seçmeyin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 104
Mesajın Direkt Linki Konu: izmir .......... hastanesini seçmeyin
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2010 Saat 23:14

18/11/2009 tarihinde ....... hastanesinde doğum yaptım.izmirin en teşekküllü hastanesi olduğu için ve doktorumuz bizi buraya yönlendirdiği için seçtik bu hastaneyi.ancak seçimlerimizle ilgili tam bir hayal kırıklığı yaşadık.37. haftada olduğu için 2 gece yatırdılar hastanede ve bu iki gün boyunca ,hatta 3 gün boyunca bebeğimin sarılık durumuna hiç bakılmadı.hastaneden çıkacağımız gün bayan bir çocuk doktoru geldi,"bunun sarılığı başlamış,mutlaka test yaptırın.senin sütün gelmemiş,bebek de çok kilo kaybetmiş,mamaya başla" dedi ve hatta mama ismini reçeteledi verdi elime.normalde bebeklerin sarılığı 3. gün başlar ve bu süre içinde eğer hastanede iseniz test yapılır,ya da bir doğum paketinin içinde mutlaka sarılık testi olmalıdır.bir anneyi panik yapmaktan başka nedir bu anlamadım.sözde emzirmeye yönlendiren bir hastane ve mama ismi yazılıp veriliyor.kaldığım zaman boyunca sütümün gelip gelmediğiyle hiç ilgilenilmedi ve gider ayak çocuk doktoru söylüyor bunları.madem pompalarla sağmayı deneseydiniz,süt bezlerini harekete geçirseydiniz.bebeğime kan gurubu testi yapılmadı,ve ben bebeğimin kan gurubunu bilmeden taburcu oldum.kaç liralık maliyeti vardır ki,hastalardan bu esirgeniyor.kordon kanından bile bakılıyor buna."erken doğum bu,mutlaka göz tarama testi yaptırın ,önümüzdeki hafta gelip burada yaptırabilirsiniz" dediler.böyle teşekküllü bir hastanede göz tarama,işitme tarama testleri pakette mutlaka olmalı.ya da her doğumun şartları kendine hastır.eğer kritik bir durum ihtimali varsa pakette esneklikler olmalı ve derhal gereken ne ise yapılmalı.düşünün ki ilk defa anne olmuşsunuz,bebekle ve onun gelişimi ile kaygılarınız hat safhada.en iyisi diye seçtiğiniz hastane bile  olası risklere karşı önlem alma konusunda ticari kaygılar güderek en küçük bir testi ya da testleri esirgiyor.ve siz kapı kapı gezerek çocuğunuzun eksik kalan tetkiklerini yaptırıyorsunuz ;yeni bebeğin ilk günlerini hastane hastane gezerek geçiriyorsunuz.gerçekten çok can sıkıcıydı.

ayrıca oda konforu da daha iyi olabilirdi.yerler hiç hijyenik olmayan bir muşamba ile kaplıydı.oda çok iç karartıcı mobilyalarla döşeliydi,bebek odası olduğuna dair hiç bir sevimli figür yoktu.ve de duvarda bir duvar saati bile yoktu.bebeğimin emzirme saatini hemşire gelirse anlayabiliyordum.bence detaylar da oldukça önemli.

benden sonra başka hastanelerde doğum yapan tüm arkadaşlarım bebeklerinin kan gurubunu bildiklerini,sarılık testini ücretsiz yaptırdıklarını ve göğüs sağma  ile süt bezlerini harekete geçirdiklerini söylediler hastanelerinde.bunları özellikle paylaşmak istiyorum.benim gibi birtakım beklentilerle bir hastaneye  gidip sizler de hayal kırıklığı yaşamazssınız umarım.

Düzenleyen Siddartha - 04 Haz 2010 Saat 23:39
Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Puanlar: 2244
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2010 Saat 23:36
Çok üzüldüm yaşadıklarına inan.Sanırım burası özel bir hastahane eğerki öyleyse olanların hepsi tam bir saçmalık hem okadar para verip hemde bu kadar eziyet bence sağlık bakanlığına felan şikayet et.Yok eğer devlet hastahanesiyse ki böyle olması hiçbir haklı yanı olduğunu göstermez!!!!!iyice zıvanadan çıktılar(çevremde devlet hastahanesinde doğum yapan doğun ve doğum sonrası bir çok problem yaşayan o kadar çok anne varki)bence yine sağlık bakanlığına şikayet et....Ben çamlıcada özel bir hastahanede doğum yaptım herşeyden çok emmnun kaldım herşey dörtdörtlüktü.Doğum sonrası bebeğimin de benim de tüm tahlil ve testleri yapılmış 900 tl gibi çok uygun bir ücret ödeyerek çıktık.
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2010 Saat 00:12
tüh çok üzüldüm canım.o hastahaneyi biliyorum.zaman zamanda kızım için gidiyoruz.hatta kızımı o hastahanede bile doğurmayı düşünmüştüm tam teşekküllü düşüncesiyle.Öze hastahane gel görki sorumsuzlukları had safghada arkadaşımızın yaşadıklarına bakılırsa hayret ettim açıkçasıShockedShocked
Yukarı Dön
sevdays1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 104
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2010 Saat 13:02
evet arkadaşlar.malesef herkesin iyi bildiği k..t hastanesinde bile bunlar yaşanıyor.ben bu bilgiyi özellikle paylaşmak istedim.bebeğim şu an 6.5 aylık,ancak kendime zaman ayırıp bunları kaleme alabildim ama yine de birçok anneye fikir olsun istedim.
Yukarı Dön
semra** Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 105
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2010 Saat 12:25
bende izmirde yaşıyorum.Hangi hastanedir bu..Bilelim ki bizlerde dikkatli olalım..Çünkü doğumumu hangi hastanede yapacağıma karar veremedim..
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2010 Saat 15:00
özel msj ile hastanenin ismini topiğin sahibi olan arkadaşdan veya bilen diğer arkadaşlara sorarak öğrenebilirsiniz.
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.