"Iyot" (Lugol) sahtekarligi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117876 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 04 Eki 2021 Saat 18:40 |
Iyot (Lugol) SAHTEKARLIGI:
Her zaman soylerim, Turkiye'nin sahtekarlari, ayni Korku filmlerindeki canavarlar gibidir, bunlari guclukle oldurursunuz, ama filmin son sahnesinde oldugu gibi mezardan ellerini cikarip, pacaniza yapismaya calisirlar. Bunlar asla bitmeyecekler ve sizleri aldatmaya ve dolandirmaya ugrasacaklardir... Uyanik olun! 1- Tenturdiyot "zararli" diyerek, yasaklayanlar bu sahtekarlar degil mi idi?? Cilde surulen bile zararli ise, icilen Iyot niye zararli degil??? 2- "Iyotlu tuza" bile "zararli" diyenler bu kokusmus sahtekarlar degil mi??? 3- Yarin-obursu gun, bu "lugol'u icenlerde", Iyot fazlaligi nedeni ile "Hipertiroidi" gelisir de, bu sahislarda sinirlilik, kavgacilik hali olusursa ve cinayetler islenirse, sorumlusu sizce kim olur?? Gecen senelerde bazı doktorlar "Aferin, Peditus ve Calpol'u" yanyana vererek cocuklarin; "Parasetamol zehirlenmesinden" olmelerine sebep olurlarken bile kimse sesini cikarmadi. Sakin bu serseri sahtekarlara kanip, Lugol filan icmeyin. Basiniza buyuk isler alirsiniz. Düzenleyen Siddartha - 09 Eki 2021 Saat 17:36 |
|
Eceyuksel
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 11 Eki 2017 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 166 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Eceyuksel
|
Hocam bu açıklama çok iyi oldu teşekkür ederiz. Sosyal medyada çok fazla bilgi vardı üstelik doktor sayfalarında. Öksürük için almayı düşünürken yazınızı okudum teşekkürler hocam.
|
|
tna05omr
Üye Kayıt Tarihi: 23 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
1 su bardagina 1 2 damla batikon damlatıp gargara yapmakta zararlımı hocam bunu çok eskiden yaşlı bir doktor kardeşime yapmıştı grip ve boğaz ağrısı için
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Gereksiz.
Sofra Tuzundaki Iyot'a bile laf eden doktorlarin simdi,aniden; "Iyot" sevdalisi olmasina dikkat cekiyorum! Eskiden; KBB doktorlarinin uyguladigi; tentur d`iyot ile atusman denilen, dogrudan bademcikler uzerine Tentur d`iyot +Gliserin uygulamasi vardi! Nasil eski caglarda, savas yaralari kizgin demir ile daglaniyordu ise, zamanla bazi tedaviler artik yerlerini yenilerine birakmislardir. |
|
aleynaaa
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 17 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
bide sırta iyot sürmek hocam, adile naşitin fliminde bile varmış
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Hacamat kullanilan eski caglarda kullanilirdi. Alkol etkisi ile bir rehavet saglardi, hastaliklar uzerine en ufak bir etkisi
yoktur.
|
|
hifahatun
Üye Kayıt Tarihi: 05 Tem 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hifahatun
|
Hocam ablam ve ailesinin çok ağır ve uzun süren boğaz ve öksürük şikayetleri oldu ablam yurtdışında bir dr iyot önermiş hiç bir zararı olmaz her zaman kullanabilirsiniz demiş ablam eczaneden aldığı iyotu çocukların sırtına ve boğazına sürmüş boğaz ağrısı ve öksürük kesilmiş gece sırtına sürdüm öksürüğü anında kesildi dedi bana önerdi ama ben yinede size sormak istedim
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Iyot degil, Alkol etkisi. Kolonya surerseniz de ayni etki olur.
Eskiden deriye surulen Tenturd`iyot'a bile laf edenler NE oldu da birden bire Iyot sevdalisi oldular anlamis degilim.. Zamanla cikar kokusu!!
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|