Hocam merhaba...
Kızım 13 aylık 9,200 kilo, 77 cm... Kızım 4 gün evvel birden iştahsızlaştı, huysuz bi çocuk oldu, sudan başka bişey ağzına almıyor. 37,5 civarında bi ateşle geziyor. Bazen hiçbirşeyi yokmuş gibi bazense birden bire huysuzlaşıyor, mızmızlanıp sürekli ağlıyor. Öksürük yok, burunda tıkanıklık yada akıntı yok, kusma-ishal yok.. Sadece 37,5 ateş, iştahsızlık ve huysuzluk. Bundan evvel asla yüzüstü uyumayan kızım 3 gecedir ayakları dizden karnına toplanmış, yüzüstü bi şekilde uyuyor, ama sürekli uykusunda dönüyor. 5. gün olan bu günün sabahında ağlama krizi ile uyandı ve susmamacasına ağlayınca doktora götürdük.
Doktorumuz; kulaklarına, boğazlarına baktı gayet temiz ve bi anormallik yok. Ciğerleri dinledi onlar da temiz. Kan ve idrar tahlili yaptırdık. Sonuçlarımız;
İDRAR TAHLİLİ;
Görünüm : Bulanıl
Renk :Sarı
Dansite,Glukoz,Protein, Keton, Bilirubin, Nitrit :Negatif
4-5 lökosit
1-2 eritrosit
10-15 epitel hücresi ile az sayıda amorf ürat görüldü..
KAN TAHLİLİMİZ;
WCB :17
HGB :12
CRP :12
TEŞHİS:KORKULACAK DÜZEYDE OLMASA DA İYE...
TEDAVİ: 4 GÜN 1 DOZ NOVASEFTİN 0,5 VE ATEŞİ 38,5 GEÇERSE PEDİFEN YADA DOLVEN YARIM ÖLÇEK.. 4 GÜN SONRA KAN DEĞERLERİ YENİDEN BAKILACAK.
HOCAM KIZIM GERÇEKTEN İYE OLABİLİR Mİ? TEMİZLİĞİNİ KENDİM BİZZAT YAPIYORUM VE BU KONUDA TİTİZ BİRİYİM. İYE DEĞİLSE NE OLABİLİR? CRP BENİ KORKUTUYOR.. DEĞERLİ FİKRİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ DUALARIM SİZİNLE ..