Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İYE Mİ,ÜYEMİ , NE BU?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİYE Mİ,ÜYEMİ , NE BU?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Konu: İYE Mİ,ÜYEMİ , NE BU?
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2010 Saat 17:34

Hocam merhaba...

Kızım 13 aylık 9,200 kilo, 77 cm... Kızım 4 gün evvel birden iştahsızlaştı, huysuz bi çocuk oldu, sudan başka bişey ağzına almıyor. 37,5 civarında bi ateşle geziyor. Bazen hiçbirşeyi yokmuş gibi bazense birden bire huysuzlaşıyor, mızmızlanıp sürekli ağlıyor. Öksürük yok, burunda tıkanıklık yada akıntı yok, kusma-ishal yok.. Sadece 37,5 ateş, iştahsızlık ve huysuzluk. Bundan evvel asla yüzüstü uyumayan kızım 3 gecedir ayakları dizden karnına toplanmış, yüzüstü bi şekilde uyuyor, ama sürekli uykusunda dönüyor. 5. gün olan bu günün sabahında ağlama krizi ile uyandı ve susmamacasına ağlayınca doktora götürdük.

Doktorumuz; kulaklarına, boğazlarına baktı gayet temiz ve bi anormallik yok. Ciğerleri dinledi onlar da temiz. Kan ve idrar tahlili yaptırdık. Sonuçlarımız;

İDRAR TAHLİLİ;
Görünüm   : Bulanıl
Renk          :Sarı
Dansite,Glukoz,Protein, Keton, Bilirubin, Nitrit :Negatif
4-5 lökosit
1-2 eritrosit
10-15 epitel hücresi ile az sayıda amorf ürat görüldü..

KAN TAHLİLİMİZ;
WCB   :17
HGB    :12

CRP     :12

TEŞHİS:KORKULACAK DÜZEYDE OLMASA DA İYE...

TEDAVİ: 4 GÜN 1 DOZ NOVASEFTİN 0,5 VE ATEŞİ 38,5 GEÇERSE PEDİFEN YADA DOLVEN YARIM ÖLÇEK.. 4 GÜN SONRA KAN DEĞERLERİ YENİDEN BAKILACAK.

HOCAM KIZIM GERÇEKTEN İYE OLABİLİR Mİ? TEMİZLİĞİNİ KENDİM BİZZAT YAPIYORUM VE BU KONUDA TİTİZ BİRİYİM. İYE DEĞİLSE NE OLABİLİR?   CRP BENİ KORKUTUYOR.. DEĞERLİ FİKRİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ DUALARIM SİZİNLE ..

hndn
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2010 Saat 11:49
Hepsi palavra.... İYE ile yakından uzaktan bir ilgisi yok.. Sadece doktorun sizi boş çevirmiş olmamak için yaptığı bir hile... Ne yapsınki? "-Ben bir şey bulamadım -" demek, gururuna dokunuyor, garibimin... Novosef "iğne" vermese bu kadar sitem etmezdim ama vicdansız birde iğne veriyor... CRP korkulacak bir seviyede değil. Siz CRP yi dikkate almayın, esas olan WBC dir. O biraz yüksek, vücudunun bir yerinde bir enfeksiyon var. Ağızdan antibiyotik yeterlidir, iğnelere gerek yok. Augmentin 200 günde 1x1 ölçek yeterli olur.
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 15:06
Hocam cevabınız için teşekkürler. İlk iğneden sonra diğerlerini vurdurmadık. Ateş düştüğü için ben aguaqmentine de başlamadım. Fakat sizin bu cevabınızdan 1 hafta sonra kızım birden bire kusmaya başladı. 7-8 defa kustu artık kusacak birşey kalmadı ve ağzından yemyeşil su geldi. Birden halsizleşti, donuklaştı, bakışları bilincini kaybetmiş gibi değişti, tepkisizleşti. Ateş yok, öksürük, akıntı yok, hemen acile götürdük. Boğazlarında kızarıklık var dediler. Serum takıldı, kan ve idrar örneği alındı.
Kan SONUÇLARIMIZ  ;                

WCB =14
LYM  =5,5
MON =10,2
MCV =79,6
MCH =25,8

İDRAR TAHLİLİMİZ DE TEMİZ ÇIKTI.

TEŞHİS ,BOĞAZ ENF.

TEDAVİ ;Augmentin 400 günde 2x1 ölçek,

Kızım 13 aylık 9 kilo 200 gr. 77 cm boyunda.  13 ayın 8 ayı hep hasta. Ve hep boğaz enfeksiyonu.

1- Boğaz enf. bu kadar şiddetli kusma yapıp 1 saat içinde çocuğu bu kadar 180 derece değiştirebilir mi?
2-Boğaz enfeksiyonunu koruyucu bir iğne ile önlenebilir mi?
3-Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir, neler yapabilirim?
4-Bu kadar sık hastalanıp, uzun süre hastalığı üzerinden atamayan kızım halen emiyor. İlk 6 ay sadece anne sütü aldı. Fakat 2,5 aylıkken hem mikrobik ishal hemde aynı anda boğaz enf. geçirdi. Bu hastalığın erken ayda yaşanması kızımın bağışıklık sistemini mi çökertti acaba?
5-Bu enfeksiyon nasıl bulaşır, nasıl önlem alayım?
6-Üniversite hastanesine götürmemi tavsiye eder misiniz? Sürekli enfeksiyon hastalığı olması beni endişelendiriyor.
hndn
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 10:11
1-Bana kalırsa, boğazdaki kızarıklık, kusma sonucu "mide asitinin" yakması ile olan kızarıklık. Boğaz enfeksiyonu bu kadar hızlı seyir göstermez. Şimdiye kadar İSHAL başlamış olması gerekir. Tabii kusarak yediği "mikroplu gıdanın" tamamını çıkardı ise, kendi kendini tedavi etti demektir.
2- Böyle bir iğne yok, ayrıca boğaz enfeksiyonlarının %90'ı virüslerle olur, antibiyotik bir işe yaramaz.
3-Bağışıklık sisteminin güçlenmesi 2 yolla olur: 1) Hatalığı geçirerek, 2) Aşı olarak...
4-Bu kadar sık hastalanması, çok ellenip, çok öpülmesinden... İnsan temasını azaltın.
5-Boğaz enfeksiyonları solunum yolu ile, ishaller, yediği-içtiği ile bulaşır.
6- Durumu ağırlaşırsa, Üniversite hastanesine götürebilirsiniz.
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 12:35
Hocam yanıtınız için tekrar teşekkür ederim. İshal hiç olmadı. Augmentin 400 günde 2x1 ölçek 5 gün verdim ve bıraktım. Şimdi iştahsızlığı dışında keyfi yerinde. Fakat durumunun iyi olmasına rağmen bir daha hastalanmasını beklemeden Kocaeli Übniversitesine götürmeyi düşünüyorum.
 Çünkü 8 defa hastalandığında hep boğaz enf. denildi ve wcb si yüksek çıktı.  13 aylık bir çocuk 8 ayını bu şekilde geçirdi. Bu da beni endişelendiriyor.Sizce üniv. hastanesine götürmek için yeniden hastalanmasını mı beklemeliyim (durumunun daha iyi gözlenebilmesi için) yoksa iyiyken de götürsem yine tatminkar bi sonuç alabilir  miyim?
hndn
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 16:04

İyi iken götürmenizin hiçbir pratik yanı yok... Hasta olduğunda götürün. Hasta olmaması için, insan temasını azaltın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Eyl 2010 Saat 16:05
Yukarı Dön
hndncndn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 18:14
Hocam insan temasıyla ilgili aile bireylerinden kimseyi belirtmeden, şahsi vurgu yapmadan bi söz söyledim " boğaz enf. insan temasıyla bulaşır" anlamında az kalsın afaroz ediliyordum..  Büyüklere laf anlatmak çok zor .. Peki dediğinizi uygulayacağım. Çok çok teşekkürler..
hndn
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2010 Saat 12:17
Hiç şaşırmadım, bizim toplum hala hastalıkların, "-üşütmekle, nazar değmekle, soğuk su içmekle veya kuşun kanadından yel kapmakla-" olduğuna inanır..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.