Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuİşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gizem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: İşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 21:48

Sezaryanla doğum yaptım, 4.5aylık bir oğlum var. Doğumdan sonraki 3.gün sütüm gelmeye başladı.  İlk günlerde ameliyat yerimde duyduğum ağrıdan(aslında ağrıdan ziyade kuvvetli bir kasılma hissiydi) dolayı bebeğimi kucağıma alıp emzirmekte çok zorlandım. Her emzirmem gerektiğinde birinin bebeğimi kucağına alıp bana vermesi ve daha sonra da yatağına yatırması gerekiyordu. Sanırım ilk birkaç gün bebeğimi yeterince emziremedim. Bunda ameliyatın vermiş olduğu yorgunluğun yanı sıra tecrübesiz olmamın da büyük payı var maalesef. Oğlum 5 günlükken sarılık oldu, ateşi çıktı ve 3 gece hastanede fototerapi gördü. Sarılığının daha çabuk geçmesi için bol bol emzirmem gerekiyordu ama bebeğim bir türlü meme ucunu kavrayıp ememiyorduL Meme uçlarım içe dönükL 3 gecenin sonunda evimize geldik. Bebeğim bir parça kendine gelmişti ve ben onu sürekli sürekli emzirmeye çalıştım. Eşim işe giderken ben oğluşu emziriyor oluyordum, eve döndüğümde yine onu emziriyor oluyordum. ‘Siz yine aynı pozisyondasınız’ diye benimle dalga geçiyordu. Sürekli emzirmeme rağmen bebeğim şöyle dala dala bir uyumuyordu. Emzirip yatırıyordum aradan 10 dakika geçiyordu yine acıkıp ağlıyordu, tekrar emziriyordum bu sefer 15 dakika sonra yine ağlayarak uyanıyordu. Bebeğim artık memeyi alıp emiyordu ama ben yutkunma sesini duyamıyordum ve bu yüzden de tam olarak emin olamıyordum sütü emdiğinden. Hem annem hem de kayınvalidem ‘Nasıl yani emdiğini hissetmiyor musun?’ diye soruyorlar, yani emiyor ama tecrübesizim bilmiyorum ki nasıl olması gerektiğini. Sırf bebeğimin anne sütü aldığından emin olabilmek için sütü elektrikli pompayla sağıp verdim bir ara, ama en bir seferde 2 göğüsten birden sağdığım miktar 30ml ile 50ml arasında oluyordu.(genelde 30ml oldu, en fazla 60ml süt sağdım.) Çok yorgun düştüğüm zamanlarda çok az miktarda mama verdim…ta ki oğlumu 24 günlükken doktora götürene kadar.(Normalde 30 günlükken doktora götürecektim ama anne sütü aldığından o kadar şüphe duyuyordum ki kilosunu merak edip 1 hafta daha erken doktora götürdüm.) Oğlum 2.880gr doğmuştu, 24 günlükken tartıldığında 2.900gr çıktı ve doktor ‘ayyy bu hiç kilo almamış anne sütü yetersiz mi’ diyerek bir doktorun adı ile anılar özel bir biberonu tavsiye etti bize.  Emzirdikten sonra biberonla mama vermemi söyledi. O biberon kullanılınca bebeğin anne memesini bırakmadığını söyledi. Ama tecrübeyle sabittir ki biberon alan bebek kesinlikle memeyi bir süre sonra reddediyor. Oğlum şu aralar memeyi daha sık reddeder oldu, sadece geceleri uykuluyken memeyi alıyorL Tabi benim de mama verdiğimden dolayı yeterince artmamış olan sütüm şimdi oğlum emmedikçe giderek azalıyor sanırımL Şimdi bebeğime bu kadar erken mama ve biberon verdiğim için bir taraftan çok pişmanım, bir bebeğin 15 günlükken doğum kilosunda olması çok normalmiş, kaldı ki benim bebeğim fototerapi de gördü diğer bebeklere göre daha fazla kilo kaybetmiş olabilir. Keşke birkaç doktora da götürüp öyle verseydim diyorum(gerçi yaşadığım yerde fazla çocuk doktoru da yok) Diğer taraftan da ‘göğüs büyüklüğüyle süt miktarı arasında bir doğru orantı olmadığını binlerce kez okumuş olmama rağmen içimden bir ses ‘göğüslerin de küçüktü zaten, meme ucun da yoktu, memelerde dolgunluk da fazla hissetmiyordun, bebeğin emerken yutkunduğunu da pek duyamadın, mama vermen şarttı zaten diyor. Kafam çok karışık…Aklımda bir sürü soru var.Keşke emzirme konusunda daha çok destek alabilseydim de oğlumu daha çok emzirebilseydim:’(

Hani doktorlar hep sütünüze güvenin diyorlar ya sanırım yaptığım en büyük hata hiçbir zaman sütüme tam anlamıyla güvenememek oldu…

Baya bir uzun oldu ama hikayemi okudunuz yorumlarınızı bekliyorum…Bebişlerini başarılı bir şekilde emziren annelere sorularım da olacak. İlk bebeğimi mamayla destekleyerek 4 ay emzirebildim ama öğrendiklerim sayesinde inşallah 2.bebeğimi daha çok emzirebilirim.

Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 22:05
20 gunluk kızım var.dogdugunda ılk gun hıc emmedı  memeyı arad bı denedım almadı.hıc zorlamadım..ertesı gunler almaya basladı zorlada olsa verdım..mama vermedım..ucu olmaya bılır emzırdıkce cıkıyo..sutun olup olmadıgını tam emerken cektıgınde memeyı bırden agzından cek sutun akıyorsa gelıyor demektır..ayrıca sutun olup bebege yaramıyorda olabılır bunden kılo almıyor olabılır..ama mama vermekle hata yapmıssın..kolaya kacmamak lazım..bıraz ugrasıp yorulup aglamasına dayanıp memeyı kabul ettırmek gerekır..eger varsa hala sutun emzırmeyı dene..sutun cogalması ıcın ayva kompostusu bol su..sıcak seyler ıc..
Yukarı Dön
balkız Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2009 Saat 23:40

inş memeyi bırakmaz bebegin mamayı kaşıkla versen keşke alışmasın biberona alışınca memeyi hemen unutuyolarr bol süt yapan şeyler yee üzülme ilk tecrübelerimizde oluyo böyle şeyler inş ikinci bebeklerde olmazzz aminnnn..... bol sütlü günler diliyorum..Smile

iki küçük dünyaya gönüllü hapsoldum
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 00:03
emzirmek emek istiyor sabır istiyor..kolay değil çünkü anne bebeğinin sarılık olmasından endişe ediyor ki ilk çocuksa bu korku cok daha fazla ele geciriyor anneyi...benim ilk çocuğum 2 sene emdi ve emzirmeyle ilgili hiç sorun yaşamadım ve gordum ki bebek ne kadar emerse süt o kadar geliyor, düzenli beslenme, istirahat ve yuksek moral da çok önemli...ikinci bebeğimde emzirmeyle ilgili sorunlar yaşadım, bebeğim emmeyi reddediyordu surekli ağlıyordu ayakta sabırla direnek zorla emzirmeye çalıştım sanırım sorun gazıydı ama emmeliydi, gündüzleri hiç emmiyor desem yeridir ama geceleri cok sakin sorunsuz emiyordu demem o ki sabredip emzirmekte ısrarcı olun mukafatını alıyorsunuz şimdi bebeğim (5.5 aylık) yeni yeni  sorunsuz emmeye başladı, sessiz ve karanlık odaların da faydası olduBig smile umarım buda düzelecek gülü seviyorsak dikenine katlanacağız Wink
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 4639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 08:39
bende sezeryanla  yaptım 2 doğumumuda sütümde ancak 5.günden sonra geldi.. bende  ilk bebeğimi çok düzenli emziremedim..çok üzülmüştüm hem bu işin içinde olup hemde  etkin emzirememek beni çok üzmüştü..ama ben  emmek istemese bile 9 ayına kadar her mamadan önce (ben  biberonla değil kaşıkla veriyodum)en az  her göğüsümü bişekilde 10 dk olacak sekilde emziriyordum..ikinci bebeğimde daha etkin emzirdim ve hala emziriyorum her öğünden önce..
  bence  moral çok önemli  ,düzenli emzirmek ,bol sıvı almak(en az 3 litre),dinlenmek..
  sütün bol olur inşallahNuke
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 09:33
bende anlatayım. bende sezeryanla doğum yaptım.benimde gögüs ucum küçük olması nedeniyle bebeğim kavramakta zorlanıyordu ama ben pes etmedim satılan meme uçlarından aldım o kadar zorduki onunla emzirmek.bu arada bebeğim dogduktan bir hafta sonra sarılık oldu 3 gün hastahanede yattı ve ben her gün sabahın köründe gidip gecenin bir yarısında evime döndüm kızımı görmek emzirmek için ama emmiyordu çünkü uyuyordu ,açmıyordu gözleriniCryCrytedavi gören diğer annelerle beraber bebeklerimizi görmek için bir odaya giriyor emzirmeye çalışıyorduk daha sonra hemşireler süre doldu alıyoruz bebeklerinizi diyorlardı.en sulu göz anne ben seçilmiştim ordaCryCryherkes bebeğini emzirmeye çalışırken ben uyanmayan kızımı ,gögsümü almayan kızım öpüp koklayarak ağlayarak hasret gideriyordum 15 dakika içinCryCrymalesef hastahanede mama veriyorlardı.Cry ama ben yinee yılmadım silikonlu meme ucuyla kızımı emzirmeye çalıştım.evde mama asla vermedim.sütüm yetmiyormu azmı geliyor hiç demedim.hep olumlu düşündüm kızım doyuyor dedim ve bir süre sonrada kızım gögsümü tutmaya başladıSmileşimdi ise kızım 15.5 aylık ve hala emziriyorum.çalışmama rağmen ne sütüm ciddi bir şekilde azaldı nede kızım beni reddetti.kısmet olursa 2 yaşına kadarda emzirmeyi düşünüyorum.
Yukarı Dön
gizem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 10:50

Sanırım sorunumun ne olduğunu bulup o sorunu çözmeye yönelik çalışmalıyım. Meme dokusu yeterli mi diye bi radyoloğa görünüp meme ultrasonu çektiricem önceDisapprove Sorun meme ucuysa bir plastik cerraha gidip meme ucu bile yaptırabilirim..kafayı yedim galiba hafiftenLOL

Yukarı Dön
gizem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 10:51
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.