Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim / Öğretim / Gelişim > İlköğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İstanbul Etüdlü beslenmeli ilköğretim okulları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuİstanbul Etüdlü beslenmeli ilköğretim okulları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 11>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 23:02
KADIKÖY-GAZİ MUSTAFA KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU

BAKIRKÖY-ATAKÖY 60.YIL  İLKÖĞRETİM OKULU

EMİNÖNÜ-BÜYÜKREŞİTPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU

Bu okulların Web siteleri aktif değil arkadaşlar diğerlerinin ekledim web adreslerini bu adreslerden ön bilgi edinebilirsiniz Smile
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 23:35

DİKKAT !!! NORMAL İLKÖĞRETİM OKULLARININ KAYITLARI MERKEZİ SİSTEMLE, ADRESE DAYALI OLARAK HER YILIN TEMMUZ AYINDA YAPILIRKEN, ETÜT BESLENME İLKÖĞRETİM OKULLARININ KAYITLARI HER YIL HAZİRAN AYINDA ÖN KAYIT VE KURA İLE YAPILMAKTADIR. ÖN KAYIT İÇİN GEÇ KALMAYINIZ. 

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ÖN BİLGİ NİTELİĞİNDEDİR. YOKSA YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İÇİN KAYITLARIMIZ 16 HAZİRAN 2010 TARİHİNDE YAPILAN NOTER KURASIYLA SONA ERMİŞTİR. ARA SINIFLARA NAKİL BAŞVURUSUNDA BULUNMAK İSTEYEN VELİ ADAYLARININ 19. SORUYU DİKKATLİCE OKUMALARI GEREKMEKTEDİR.

1-Soru: Etüt Beslenme İlköğretim Okulu statüsünde olmak ne demektir?

Cevap: Milli Eğitim Bakanlığımızın 28.11.1997 Tarih ve 8983 Sayılı Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulları Yönergesi doğrultusunda resmi ve özel statüde kurulmuş bulunan okullardır. Kuruluş asıl amacı: Anne ve babası çalışan öğrencilerin gereksinimlerini karşılayabilmektir. Anne ve babanın mesaide olduğu saatlerde öğrenci okulda bulunmakta, okul programının yanında zorunlu etüt derslerine de devam etmektedir. Öğrenci dört saat sabahtan ve iki saatte öğleden sonra olmak üzere toplam altı ders saati okul öğrenimini gördükten sonra 3 (üç) saatte zorunlu etüde kalmaktadır. Etütte anne ve babasının gözü arkada kalmadan güvenilir ve onun için hazırlanmış eğitim ortamında uzman öğretmenler nezaretinde derslerine çalışmakta ve bir sonraki günün hazırlığını eve götürmeden okulda tamamlayabilmektedir.

2-Soru: Etüt Beslenme İlköğretim Okulu’nda öğrenci yemek ihtiyacını nasıl karşılayabilmektedir?
Cevap: Etüt Beslenme İlköğretim Okulu’nda öğrenciye yönetmelik kapsamında uzman gıda mühendisleri nezaretinde en üst hijyen kurallarında kalori hesabı yapılmış gelişimlerine uygun öğle yemeklerinin verildiği okullardır. Ayrıca etüt saatinde “ikindi kahvaltısı” adı altında çörek, kurabiye ve meyve suyu benzeri ara bir öğünde tüm etüt beslenme kapsamındaki öğrencilere verilmektedir.

3-Soru: Etüt Beslenme İlköğretim Okulları ücretli midir?
Cevap: Öncelikle Etüt Beslenme İlköğretim Okulları özel bir statüde de olsa devlet okullarıdır. Eğitim-öğretim ücretsizdir. Fakat etüt ve yemek ücretlidir. Veliden 10 eşit taksitte bu ücretler tahsil edilmektedir. Etüt ve beslenme ücreti her yıl “İl Ücret Tespit Komisyonu” tarafından il valisinin onayının ardından ilan edilir. (24.05.2010 tarihinde valiliğimizce bu yıl için 2.050 (ikibinelli) TL  olarak açıklanmıştır.)

4-Soru: Etüt Beslenme ücreti velilerden nasıl tahsil edilmektedir?
Cevap: Okul idaresi ve öğrenci velisi arasında bir taahhütname imzalanır. Veli isterse tüm bir yıllık ücreti peşin olarak ödeyebilir. Taksit yapılmasını isteyen veliler; müşterek müteselsil kefil göstermek zorundadırlar. 10 taksiti aşmamak kaydıyla bankayla sözleşme yaparlar. Etüt beslenme ücreti her yıl TEFE ve TÜFE endeksi de göz önünde bulundurularak TÜİK verileri ışığında İstanbul Valiliği - İl Ücret Tespit Komisyonu´nca belirlenir. Ayrıca servis ücreti öğrencinin evinin yakınlık uzaklık durumuna göre servis şirketiyle velinin yapacağı ikili görüşmeyle belirlenir. Servis öğrencinin gereksinimine göre isteğe bağlıdır.

5-Soru: Etüt Beslenme ücreti ödemeden sadece normal eğitime devam etmesi için öğrenci kayıt ettirebilir miyiz?
Cevap: Bu mümkün değildir. Etüt beslenme okullarında etüt beslenme zorunludur. Aksinin talep edilmesi bu okulların kuruluş prensibine aykırıdır. Bu okullar çalışan anne babalara hizmet vermek için kurulmuştur.

6-Soru: Etüt Beslenme İlköğretim okullarının her günkü başlama ve bitiş saatleri nedir?
Cevap: Okulumuz sabah 08.45´te ön bahçemizde yapılan sabah töreniyle eğitim-öğretime başlar. (Kötü hava şartlarında tören her sınıfta bulunan ses sistemiyle sınıflarda yapılır ve birinci ders saat 09.00´da başlar.) 12.10´da başlayıp, 13.30´da son bulan öğle tatilinde öğrenci yemeğini yer ve ardından ilgi alanına göre; satranç sınıfı, masa tenisi sınıfı, spor salonu, okul bahçesi veya kütüphanede (daima öğretmen gözetiminde) vaktini okulda geçirir. En son öğrenci çıkış saati, son etüt bitim saati olan 17.50´dir. Okul servisi evinizin okula yakınlık uzaklık durumuna ve trafiğe de bağlı olmak kaydıyla: 18.30 civarı öğrencinizi eve teslim eder.

7-Soru: Etüt Beslenme İlköğretim okuluna öğrencimi kayıt ettirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?
Cevap: Etüt beslenme okulları kurumsal internet sitelerinden ana sınıfları ve 1. sınıf kayıtları duyuruları yapılarak önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için etüt beslenme okullarına kayıt yapılacak öğrenci kontenjanları ilan edilir. Ve ön kayıta başvurabilmek için şu belge ve bilgilerin hazırlanması istenir.

ETÜT BESLENME İLKÖĞRETİM OKULLARI ÖN KAYIT ŞARTLARI VE KAYIT TAKVİMİ

01–11 HAZİRAN 2010 ÖN KAYIT BAŞVURULARININ OKUL İDARESİNE TESLİMİ

(Her gün saat:09:00–13:30 / 14.30-17.30 arasında ön kayıt bürosuna elden teslim edilebilecektir.)

16 HAZİRAN 2010 ÖN KAYIT BAŞVURULARI ARASINDA NOTER KURASI
(ANASINIFI SAAT:11.00- BİRİNCİ SINIF SAAT:14.00)

17–25 HAZİRAN KURADA KAZANAN ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYITLARININ YAPILMASI

(25 Haziran 2010 mesai bitimine kadar kesin kayıt hakkı kazandığı halde kayda gelmeyen öğrencinin yerine yedek listeden öğrenci kaydı alınır.)

28–30 HAZİRAN 2010 KESİN KAYITA GELMEYENLERİN YERİNE YEDEKLERİN ÇAĞIRILMASI

1.Ön Kayıt Başvuru Formu.   (Bilgisayarınızın görüntü ayarlarıyla ilgili olarak indirilen belgede kaymalar olabilir lütfen düzeltiniz.)

2.Aday öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.

(Nüfus Cüzdanı, ön kayıt süresince –adayların başka bir etüt beslenme ilköğretime ön kayıt olmamaları için- okul idaresinde kalacaktır. Bu şarta uymayacak veya ön kayıt süresi içerisinde öğrenci adayının nüfus cüzdanını geri isteyecek kişilerin ön kayıtları geçersiz sayılır.)

3. Aday öğrencinin velisi veya yasal vasisi ön kayıt sırasında mutlaka bulunacaktır.

(2004 doğumlular 1. Sınıf kurasına – 2005 doğumlular ana sınıfı kurasına girebilir.)

4. Avrupa yakasında ikamet edenler kuraya başvurabilir.

5.Aday öğrencinin anne ve babasının her ikisinin de çalıştıklarını gösterir aşağıda belirtilen belgeler:
(Anne ve baba ayrıysa veya biri vefat ettiyse durum kanıtlanmak zorundadır. Boşanmış veli adayı mahkemenin çocuğun velayetini kendisine verdiğini ilgili belgeyle kanıtlamak zorundadır. Eşlerden birinin vefatı durumundaysa vukuatlı nüfus kayıt örneği ibrazı şarttır.)

a)Resmi Kurumlarda Çalışanlar İçin:
1-Mayıs 2010 maaş bordrosu, kurum onaylı.
2-Kurum amirinden alınmış onaylı görev yazısı.
(Onaylar asıl olacaktır.)

b)Özel Kurumlarda Çalışanlar İçin:
1-İşverence düzenlenmiş iş yerinde çalıştıklarına dair görev belgesi.
2-Mayıs 2010 maaş bordrosu, çalıştığı kurumdan onaylı.
3-Son aya ait: Aylık Sigorta Prim Bildirgesi, çalıştığı kurum onaylı.
(Onaylar asıl olacaktır.)

c)İşyeri Sahipleri İçin:
1-Ticaret sicil gazetesinin aslı ve bir adet fotokopisi
2-İmza sirküsü aslı ve bir adet fotokopisi
3-Vergi levhasının aslı ve fotokopisi
4- Ticaret sicil gazetesine kayıtlı olmayanlar bağlı oldukları odalardan ya da vergi dairesinden alacakları belgenin aslı ve bir adet fotokopisiyle başvurabilirler.
Önemli Not: İşyeri sahiplerinin öğrenci adaylarının kurada çıkması sonrasında yukarıda bahsedilen belgelerin noter onaylı halde kesin kayıt sırasında verilmesi zorunludur. Ön kayıt sırasında henüz kuradan çıkmayan öğrenci adayından dolayı noter masrafı çıkmaması için veli, belgenin aslını gösterip, fotokopisiyle başvuru yapacaktır.

6. İstanbul Valiliği İl Ücret Tespit Komisyonunca belirlenen ön kayıt başvuru ücreti 50 TL’ni.........

(Kurada öğrenci adayının çıkmaması durumunda noter, kura ve resmi işlem için alınan bu ücret geri ödenmeyecektir. İkiz, üçüz kardeşlerin her biri için ayrı ayrı başvuru ücreti alınır. )
7. Birden fazla “etüt beslenme ilköğretim okuluna” ön kayıt yaptıran öğrencinin kaydı geçersiz sayılır.
8. İkiz, üçüz kardeşlere kura sırasında bir adet tahsis numarası verilir. Birinin kurada çıkması durumunda diğerleri de kuradan çıkmış kabul edilir.
9. Kurada ana sınıfına kayıt hakkı elde eden öğrenciler bir sonraki yıl kuraya katılmadan direkt olarak 1. Sınıftan devam edebilirler.
10. Yukarıda belirtilen tüm belgeler ön sayfasında ön kayıt başvuru formu olacak şekilde; Ana sınıfı ön kayıt başvurusunda sarı kapaklı dosya içerisinde, 1. Sınıf ön kayıt başvurusunda mavi kapaklı dosya içerisinde: Şair Nedim İÖO. Ön Kayıt Bürosuna elden teslim edilecektir.

11. Ön kayıt sırasında dosyasında her hangi bir belgesi eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyeceğinden, ön kayıt dosyalarının eksiksiz teslim edilmesi gerekmektedir.

12. 16.06.2010 tarihinde kurada çıkmayan öğrencilerin dosyaları noter kontrol işlemlerinden dolayı 17 Haziran 2010 tarihinden itibaren geri alınabilir.

8-Soru: Ön kaydı yaptırdıktan sonra ne olacak?

Cevap: Ön kayıt belgelerini eksiksiz teslim edenler, ilan edilen günde noter huzurunda yapılacak çekilişte hazır bulunurlar. Okul yönetimi, milli eğitim müdürlüğünden yetkililer, noter ve öğrenci velileri kurada hazır bulunurlar. Kurada kazanan öğrenciler kesin kayıt yaptırmaya hak kazanırlar. Belirtilen tarihler arasında kesin kayda gelen öğrenciler valiliklerce belirlenmiş etüt beslenme ücretini yatırmak üzere taahhüt imzalayıp, banka sözleşmesi yaparak kayıt edilirler. Belirtilen tarihte kayda gelmeyen öğrencinin kayıt hakkı yanmış olur.

9-Soru: Etüt beslenme ilköğretim okullarında her sene kayıt yenileme mecburiyeti var mıdır?
Cevap: Evet vardır. Her yıl veli o yıl için valiliklerce belirlenmiş etüt beslenme ücreti anlaşması yaparak öğrencisinin kaydını yeniler. Yenilenmeyen kayıtlar düşer.

10-Soru: 2009–2010 Eğitim-öğretim yılı için ana sınıfı ve 1. sınıf kayıt kuralarına kaç yaşındaki çocuklar müracaat edebilecektir?
Cevap: Ana Sınıfı için: 2005 doğumlular, 1. Sınıf için 2004 doğumlular ön kayıt için başvuruda bulunabilecektir.

11-Soru: Ana sınıfı ve 1. Sınıf için kontenjan sayınız nedir?
Cevap: Ana Sınıfı için: 40 öğrenci, 1. Sınıf için: 120 öğrenci alınacaktır.

12-Soru: Etüt beslenme ilköğretim okullarında öğretmen çocuklarına etüt beslenme ücretinde indirim uygulanır mı?
Cevap: Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet memuru stasündeki öğretmen çocuklarına ilgili yönetmelik gereği %20 indirim uygulanır. Fakat öğretmen çocuklarının kurada her hangi bir önceliği yoktur.

13-Soru: Etüt beslenme ilköğretim okuluna öğrenci kayıt ettirebilmek için okula yakın ikamet zorunluluğu var mıdır?
Cevap: Etüt beslenme ilköğretim okullarına kayıtta ikamet zorunluluğu yoktur. Anne ve babanın her ikisinin de çalışıyor olma zorunluluğu vardır. 2009–2010 Eğitim-öğretim yılından itibaren Anadolu yakasında ikamet eden veli adaylarının Anadolu yakası etüt beslenme okullarına, Avrupa yakasında ikamet edenlerin, Avrupa yakası etüt beslenme okullarına müracaat etmesi şartı konulmuştur. Okulumuza Avrupa yakasının her hangi bir ilçesinden başvuruda bulunabilirsiniz.

14-Soru: Ablası veya abisi şu anda etüt beslenme ilköğretim okulunda okula devam eden öğrencimi kuraya katılmadan direkt olarak kayıt ettirebilir miyim?
Cevap: Bu mümkün değildir. Yeni kayıt olan her öğrenci kuraya katılmak zorundadır.

15-Soru: Etüt Beslenme taksitini ödeyemezsem ne olur?
Cevap: Öncelikle bir eğitim-öğretim kurumu olan okulumuz ticarethane mantığıyla değerlendirilemez. Etüt beslenme ücreti öğrencinizin masraflarıyla ilgili olarak yönetmelik doğrultusunda talep edilmektedir. Yemek hizmeti veren firma ve etüt ücretleri veli tarafından karşılanmış olmaktadır. Etüt beslenme taksitinin ödenmemiş olması okulla ilgili bir durum değildir. Veli her yıl kayıt yenileme sırasında yaptığı banka sözleşmesiyle ve gösterdiği müşterek müteselsil kefil ile bankaya karşı sorumludur. Yasal takip başlatılır.

16-Soru: Bir öğrenci adayının anne veya babasından biri çalışmasa fakat kendini çalışıyor gösterip kuraya başvurabilir mi?
Cevap: Bu mümkün değildir. Kendini çalışıyor gösterebilmesi için sahte evrak ibraz etmesi gerekir. Sahte evrak ibrazı suçtur. Adli makamlara suç duyurusunda bulunulur. Aday öğrencinin anne ve babasının sosyal güvenlik numaraları ilgili evraklarda yer alacağından SGK kayıtları üzerinden kolayca tahkikatı yapılmaktadır.

17-Soru: Eşi vefat etmiş veya eşinden boşanmış olan velilerin durumları ile ilgili işlemler nedir?
Cevap: Bilindiği üzere etüt beslenme okullara annesi ve babası çalışan öğrenciler müracaat edebilmektedir. Fakat ebeveynlerinden biri vefat etmiş veya boşanmışlar ise durumlarını beyan eden belge ile müracaat etmek zorundadırlar. Şöyle ki: Eşi vefat etmiş çalışan bir veli vukuatlı nüfus kayıt örneğiyle eşinin durumunu kanıtlayıp kuraya katılabilir. Eşinden boşanmış, çalışan bir veli ise çocuğun velayetinin mahkeme tarafından kendisine verildiğine dair belge ile kuraya başvurabilir. Tek ebeveynli ailelerde veli etüt beslenme yönetmeliği gereği çalışan olmak zorundadır. Ve diğer eşin durumunu kanıtlayarak, sadece kendi üzerinden kura başvurusunda bulunabilmektedir.

18-Soru: Ana sınıfı ve 1. Sınıfa başka bir okulda devam eden öğrencimi etüt beslenme ilköğretim okuluna nakil ettirebilir miyim? Cevap: Etüt beslenme ilköğretim okulları ana sınıfı ve birinci sınıflarına yönetmelik gereği nakil kabul edemezler. Diğer sınıflarla ilgili de açılan kontenjan durumu göz önüne alınarak değerlendirme yapılır. Mevcut öğrencinin başka bir okula nakil gitmesiyle açılabilecek kontenjan doğal olarak son derece kısıtlıdır.

19-Soru: Nakil yaptırabilmek için mevcut kontenjanlar ne zaman belli olur?
Cevap: Her eğitim-öğretim yılının Ağustos Ayı sonunda, sınıflar bazında boş kontenjanlarımız belli olmaktadır. 1 Eylül´den itibaren boş kontenjanlara nakil için başvurabilirsiniz. Nakillerde "dar bölge sistemi" gereği Gayrettepe Mahallesinin önceliği bulunmaktadır. Nakil başvuruları 15 Eylül tarihi itibariyle sonuçlandırılır ve kapatılır. Burada şu bilgiyi hatırlatmakta fayda bulunmaktadır. Etüt beslenme ilköğretim okullarına: Ana sınıfı ve 1. Sınıflara nakille dönem içinde öğrenci alınması yasal olarak mümkün değildir. Etüt beslenme yönergesi gereği giden öğrencinin yerine uygun şartları taşıyan öğrencinin nakli yapılabilir. Sınıf mevcutlarında artış yapılması mümkün değildir. (Not: Her yıl nakil yapılacak kontenjan miktarı, okul mevcudu değerlendirildiğinde %1 - %1,5 civarında gerçekleşmektedir.)

20-Soru: Okulunuza kayıt yaptırmak isteyen bir veli adayı olarak, okulu gezip, eğitim faaliyetlerini yerinde görebilir miyiz?
Cevap: Maalesef bu talebinize olumlu yanıt verebilmemiz mümkün değil. Bu talebiniz eğitim faaliyet ve programlarının aksamasına neden olabilir. Ayrıca mevcut velilerimiz bile kendileri için düzenlenen toplantı, seminer ve konferanslar haricinde öğrenci katlarına çıkamazlar. Bununla ilgili uyarıların duyurular bölümümüzden sürekli olarak yapıldığını görebilirsiniz.

21-Soru: Okulunuz hakkında (laboratuarları, fiziki alt yapısı, olanakları v.s) ve başarıları hakkında ayrıntılı bilgi alabilir miyim?
Cevap: Sitemizde ana menüde yer alan "bölümlerimiz" başlığı fotoğraflarıyla ayrıntılı bir şekilde okulumuzu tanıtmaktadır. Başarılarımız linkine tıklayarak SBS başarılarına ulaşabilirsiniz. Önceki yıllarda çeşitli ülke derecelerine sahip öğrencilerimizin de mezun olduğu okulumuzun akademik başarısı eğitim çevrelerince malumdur.

22-Soru: Kuraya tabi olmadan kayıt hakkı elde edebilen öğrenci adayları var mıdır? Kuraya girmeden öğrenci kayıt ettirebilir miyiz? Cevap: Etüt beslenme ilköğretim okulları yönergesi gereği, etüt beslenme okullarının devlet memuru statüsündeki 657’ye tabi öğretmen personelinin velayetleri altında bulunan çocukları ve Milli Savunma ve İç İşleri Bakanlıkları’nın kayıtlarında şehit oldukları belirtilen personellerinin öz çocukları (2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası kapsamında şehit olan veya vefat eden personelin belirlenmense dair kanun kapsamında şehit statüsünde olmak zorundadırlar.) toplam kontenjanın %5’ini geçmemek kaydı ile kuraya katılmadan direkt olarak kayıt olma hakkına sahiptirler. Bu madde ile ilgili dikkat edilecek husus öğretmen çocukları değil bizzat etüt beslenme okulunda görev yapan öğretmen çocukları ile devlet tarafından şehit statüsüne alınan şehit çocuklarının bu haktan yararlanabileceğidir. Bu kapsamda kayıt olan okul personeli öğretmen çocuklarına etüt beslenme ücretinde %20 indirim uygulanırken şehit çocuklarının tüm masrafları okul aile birliğince karşılanarak ücretsiz kayıt olmaları sağlanır. Yönergede açıkça belirtilen bu iki durum haricinde kuraya tabi olmadan hiçbir öğrencinin kaydı yapılamaz.

23-Soru: TV Haberlerinde ilköğretim kayıtlarının Ankara´dan merkezi olarak yapılacağı söyleniyor. Yine de ön kayıt yaptırmalı mıyım?
Cevap: Haberlerde bahsedilen normal ilköğretim okullarının kayıt takvimi olup etüt beslenme ilköğretim okullarını bağlamamaktadır. Etüt beslenme ilköğretim okulları bakanlığımız talimatıyla ön kayıtla öğrenci kabulü işlemlerini 01-11 Haziran 2010 tarihleri arasında tamamlamaktadır. Farklı haberlere itimat edip geç kalmayınız. 

24-Soru: Okulunuz oldukça talep gören bir okul, ön kayıt için müracaat etmeyi çok istiyoruz. Fakat çocuğumuzun kuradan çıkma ihtimali nedir?
Cevap: Bu sorunuz tamamen ön kayıt için ne kadar müracaat geleceği ile ilgili bir konudur.

25-Soru: Emekliyim kuraya başvurabilir miyim?
Cevap: Emekli çalışan statüsünde değildir. Yönetmeliğin bu mevzudaki maddeleri son derece açıktır. Etüt beslenme okullarına anne ve babası çalışan öğrenci adayları için kuraya başvuruda bulunulabilir.

26-Soru: Ben çalışıyorum fakat SSK primlerim ödenmiyor. Kuraya başvurabilir miyim? 
Cevap: Yasal mevzuatın bu konudaki hükümleri de çok açıktır. SSK primleri ödenmeden bir vatandaşın çalıştırılması cezayı gerektiren bir suçtur. Kayıt dışı çalıştığınızdan Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında gözükemezsiniz. Dolayısıyla çalışmıyor kabul edilirsiniz. 

27-Soru: Yukarıda verilen bilgilerin daha sonraki eğitim-öğretim yılı kayıtlarında değişme ihtimali var mıdır?
Cevap: Tüm bilgilerin her yıl hemen hemen aynı kaldığını söylememiz mümkündür. Fakat kayıt takvimi günleriyle etüt beslenme ücretinin enflasyon oranları dahilinde her yıl belirlenmesi yetkisini valilik makamı elinde bulundurmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımız´da Etüt Beslenme Yönergesi´nde gerek gördüğü durumlarda değişiklik yapabilir. Yapılacak tüm değişiklik ve duyuruları, gerek bakanlığımız, valiliğimiz veya İl M.E.M resmi internet sitelerinde gerekse de kurumumuz sitesinden takip edebilirsiniz.

28-Soru: Çocuğum Aralık doğumlu bir sonraki yıl ana sınıfı başvurusu yapabilir miyim?
Cevap: Zaman zaman veli adaylarımızdan çocuklarının o yılın Aralık veya Ocak aylarında doğduklarına hangi yıla göre başvurmaları gerektiğine  dair e-posta ortamında sorular almaktayız. Yönetmeliğimizdeki kural, büyük öğrenci adayının mazeret dilekçesiyle küçük sınıfa (Anasınıfı veya 1. Sınıfa) başvuruda bulunabilirken, küçük yaşta olanın büyük sınıfa başvuramayacağı yönündedir.  Örneğin: Bu yıl 2005 doğumlular anasınıfına alınmaktadır. 2004 doğumlu bir öğrenci mazeretini beyan eden dilekçe ile anasınıfı kurasına başvurabilir. Fakat 2006 doğumlu bir öğrenci bu yıl anasınıfı kurasına başvuramaz. Aralık veya Ocak Aylarının durumları o yıl bazında değerlendirilir.. Bu aylar bulundukları yıla dahildir. Bir öğrenci aynı anda hem anasınıfı hem de 1. Sınıf kurasına başvuramaz. 

29-Soru: Noter kurasında hazır bulunmak zorunda mıyız?
Cevap: Böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Kura sonuçlarının belli olmasında hemen sonra internet sitemizden asil ve yedek listeyi online indirebilirsiniz. Ana sınıfı kurası saat:11.00´da 1. Sınıf kurası saat:14.00´da okulumuzda yapılacaktır. 

30- Soru: Okulunuzun hemen yanındaki İş Bankalılar Sitesinde oturmama rağmen öğrencimi okulunuza kayıt ettiremiyorum. Bu durumla ilgili izahat istiyorum.

Cevap: Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığımızın 28.11.1997 Tarih ve 8983 Sayılı Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulları Yönergesi doğrultusunda resmi ve özel statüde kurulmuş bulunan okullardır. Kuruluş asıl amacı: Anne ve babası çalışan öğrencilerin gereksinimlerini karşılayabilmektir. Anne ve babanın mesaide olduğu saatlerde öğrenci okulda bulunmakta, okul programının yanında zorunlu etüt derslerine de devam etmektedir. Okulumuza kayıt olabilmek için adres şartı yoktur. Anne babasının çalışıyor olma şartı vardır. Gereken şartları taşıyorsanız Haziran Ayı içerisinde noter kurasına başvurabilirsiniz. Ancak noter kurasından çıkan adaylar okulumuza kayıt yaptırabilir. 

Düzenleyen Gülsen - 12 Oca 2011 Saat 23:38
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2011 Saat 23:45
Bu yazıda bir okulun sitesinden alıntı kayıtla ilgili açıklayıcı bir bilgi olmuş bende ekledim Smile
Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 6026
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 09:56
Zühtüpaşa'nın ana sınıfı yokUnhappy Gülsen, Halil Türkkan ters güzergah,sen taşınacak mısın?
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 10:42
Orjinalini yazan: Nilgün1 Nilgün1 Yazdı:

Zühtüpaşa'nın ana sınıfı yokUnhappy Gülsen, Halil Türkkan ters güzergah,sen taşınacak mısın?

Çıkarsa taşınacağım canım  Etüdlü beslenmeli okullar çalışan anneler için daha faydalı yoksa diğer türlü evde sürekli çocuğu karşılayacak birisi gerekli o yüzden keşke çıksa diyorum

Düzenleyen Gülsen - 13 Oca 2011 Saat 11:16
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 6410
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 13:43
Gülsencim çok sağol canım çok önemli paylaşımlar Approve Dün bende googledan arattırdım okulları. Genelde Fenerbahçe ve Bağdat Caddesi tarafında... Umarım gönlümüze göre gönderebiliriz, okutabiliriz kuzularımızı Nuke
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 6026
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 16:42

Okul etütlü değil,çocuğunuzun sınıf öğretmeni yan komşunuz. Ama sınıftaki,okuldaki durumunu bilmiyorum,tek bildiğim çok yardımsever oluşu...

Komşu olmasının avantajı,dezavantajı...Sizin fikirleriniz de alabilir miyim?
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 6410
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2011 Saat 21:33
Nilgüncüm benim ilkokul öğretmenim karşı komşumuzdu. Aynı zamanda babamın en yakın arkadaşı. Bana notları konusunda hiçbirzaman ayrı muamele yapmayacak kadar düzgün bir adamdı. Senin komşun nasıldır bilmiyorum ama öğretmenimin bana tek faydası akşamları ödevimi anlamadığımda yanına gidip istediğim saatte kapısını çalıp, anlamadım ben bunu dediğimde bıkmadan usanmadan anlatması oldu.
Hangi okulu düşünüyorsun özelden yazsana banada Smile 

SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 11>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.