Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Pastalar, Kekler ve Kurabiyeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ISPANAKLI KEK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuISPANAKLI KEK

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22 Eyl 2007
Konum: Yurtdışı
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Konu: ISPANAKLI KEK
    Gönderim Zamanı: 28 May 2008 Saat 19:30
ispanak yemeyi sevmeyen cocuklara ispanak yedirme yontemi....
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)

Üzerine:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

 Yapılışı:

  1. Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.
  2. 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.
  3. Yumurta ve şekeri iyice çırp.
  4. Sonra içine yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.
  5. Yağlanmış tepsiye veya kaliba dök.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)
  7. Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.)
  8. Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.
  9. Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür.(kekin soğuk olması gerekir)
  10. Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.

Afiyet Olsun.

Omrum
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2008 Saat 07:08
tesekurler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.