Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishalsiz kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishalsiz kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugbayardim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: ishalsiz kusma
    Gönderim Zamanı: 13 Nis 2012 Saat 12:16
dün gece oğlum hergün düzenli yediği yemekleri yemesine rağmen aniden kusmaya başladı.sabaha kadar yarım saatte bir önce hafif öksürdü ve sonra bardaktan boşanırcasına kustu kustu kustu fakat takip eden ishal ateş yoktu sadece uykusuz halsizdi.sizce nedeni ne olabilir.geçen yılda olmuştu fakat takibinde ishaldi sanırım rota demişti doktor.aşılı olduğu için hafif geçirmişti.ama ishalsiz kusma tam olarak neyin habercisi acaba?
tugbayardim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119549
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2012 Saat 18:40
Kusma zaten ishalden once olur. Yedigi mikroplu gidayi vucut farkettigi anda, kusarak disari atar. Kusma ne kadar etkili ise, ishalde o kadar hafif olur veya hic olmayabilir. Ne sebeple olursa olsun, hicbirinde antibiyotik veya "ishal durdurucu" ilac sakin kullanmayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2012 Saat 23:21
evet hocam bugünde ishal başladı gerçi sadece 4 kez ama sırf su ve resmen limon renginde sapsarı.reflor kullanmayayımmı ?sadece su takviyesi diilmi hocam.teşekkürler.siz bizi maddi manevi rahatlatmaktasınız.doktor doktor gezip tahlil tahlil canımız sıkılacaktı...iyiki varsınız:)
tugbayardim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2012 Saat 05:29
Reflor sadece "yararli mikrop" dedigimiz, Prebiyotik bakterileri ihtiva eder. Antibiyotik kullanimi sonucunda barsaktaki yok olan yararli mikroplari yerine koymaya yarar. Sadece; "Antibiyotik ishaline" iyi gelir.  Kesinlikle "ishal ilaci" degildir, ama bizim doktorlar simdiye kadar neyi dogru durust ogrenmislerki, bunu bilebilsinler.   
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2012 Saat 16:56
hocam oğlum o gece kusma sonrasaı 3 gündür limon renginde sıvı sapsarı ve çok kokulu kaka yapıyor.hepatit a aşısı yaptırmadım 33 aylık.acaba hepatita olabilirmi.doktora gitmedik.ilaç vermedik.beklemelimiyim?
tugbayardim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2012 Saat 20:23
HepatitA da ishalden once, daha belirgin olarak; "SARILIK" olur. Sizinkisi adi bir Ishal. Sakin ilac vermeyin,kendiliginden gecer.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.