Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İshal ve kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİshal ve kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2012 Saat 06:39
Gerek yok. Genellikle, hastalik esnasinda azalan istah, hastaligin gecmesi ile aniden artar, normaldir. Yeterince etli gida (1-2 kofte kadar) yediremiyorsaniz, Demir ilacina baslayin.
Yukarı Dön
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 134
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2012 Saat 23:59
hayırlı akşamlar hocam,
bugün kızımı kontrole doktora götürdük ve idrar yolu enfeksiyonu var dedi zimaks verdi. bebekliten tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonumuz vardı bizim 6 aylıkken voiding diye ilaçlı film çektirmiştik temiz çıkmıştı ve ayda bir idrar tahlili yaptırıyorduk fakat temiz çıktı diye yaklaşık 5aydır yaptırmamıştık şimdi gene çıkınca ben korktum nefroloji takip etsin dedi. antibiyotiği kullanmayı düşünmüyorum fakat enfeksiyonun kronik olmasındanda korkuyorum zira benimde tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonum var. tedbir amaçlı ne yapabilirim antibiyotiksiz nasıl halledebilirz. ve kilosu düşük diye fantomalt ve pediasure diye yemeklere katılan mama verdi onlarıda almadim. bu aralar maşallah güzel yiyor 10 günde 400gr almış. şimdi kilosu 10,300gr boy 82.5cm ve 18 aylık.

tahlili tekrar buraya kopyalıyorum

03-TAM İDRAR Num. Alma : Num. Kabul : 06.03.2012 14:08:16 Onay Tar : 06.03.2012 14:30:14
Glukoz Negatif
Protein İdrar Negatif
Dansite 1010
Bilirubin Negatif
Ürobilinojen Normal
Ph 6
Hemoglobin Negatif
Keton Negatif
Nitrit Negatif
Lökosit Esteraz +
İDRAR MİKROSKOBİSİ -
Lokosit 17
Eritrosit <1

Düzenleyen aysegnc - 16 Mar 2012 Saat 00:07
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2012 Saat 02:42
Nitrit (-) iken; IYE nasil olur? Kiz cocuklarinda bu kadar "Lokosit" tabiiki olur, normaldir. Sakin antibiyotik filan vermeyin, o zaman tuzaga dustunuz demektir. Eski tahlillere bakin; adim gibi biliyorum, hepsinde Nitrit(-) ve kiziniz hicbir zaman IYE gecirmedi. Siz de kendi idrar tahlillerinize bakin, Nitrit; (-) olabilir. Bosu bosuna kaziklanmayin. Mamalara da ihtiyaciniz yok, hepsi uckagit.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.