Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İshal,  ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİshal, ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kavs Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kavs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İshal, ateş
    Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2017 Saat 14:48
 Hocam öncelikle sabır ve kolaylıklar diliyorum. Oğlum 33 aylık,  Cumartesi sabahı ateşli uyandı.  O günden bu yana ateşi hiç düşmedi,  zaman zaman 39,5'a varan genelde 38,5 civarı bir ateşi var. Aynı gün ishal ve karın ağrısı başladı. Günde 2-3 kez kaka yapıyor,  sulu ve sarı renkte,  dünden beri mukuslu görünümde. Şimdiye kadar sadece 4 defa yarım ölçek Dolven verdim ama ateşi 3 gün dolup azalmayınca doktora götürdüm. Kan tahlillerine bakarak boğaz enfeksiyonu dedi + ishal için enterogermina önerdi. (Gaita tahlillerini veremedik henüz) Crp ve dedim yüksek fakat lökosit normal.  Antibiyotiklik bir durum var mıdır bilemedim. Ağız kokusu,  dilde beyazlık vs yok.  Kendisi boğazında beyaz plaklar var diyordu ama oğlum tükürünce bu muayane 2-3 saniye sürebildi. 
Sedim 34
Crp 134
Plt 144
Hgb 11,7
Hct 36,8
MCV 70,42
Mch 22,42
Mchc 31,8
Lympr 17,84
Monopr 19,74
Mono 2,144
Rdwcv 15,3 diğer değerler normal. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117376
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2017 Saat 18:35
TANI: Enfeksiyoz Mononuleosiz... Turk doktorlari bu hastaligi bilmezler.
Viral bir hastalik olup; 7 gun ates yapabilir. Bir tedavisi yoktur, kendiliginden iyilesir. 
Antibiyotik alanlarda, siklikla DOKUNTU gorulur!!! 
Dogrudur, bademcikler uzerinde, "Beyaz" plaklar yapar.. 
Bu konu cok yazildi-cizildi, eski mailleri de okuyun.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.