Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Mönüler ve Çocuklara Özel Tarifler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İrfanımın dişbulguru ve doğum günü sofrası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuİrfanımın dişbulguru ve doğum günü sofrası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Konu: İrfanımın dişbulguru ve doğum günü sofrası
    Gönderim Zamanı: 28 Haz 2009 Saat 10:09
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2009 Saat 10:19
bu dişbulgurunda yaptığım yaşpasta adı ağlayan, yada çatlatma diyebilirizLOL. Şeker hamuru akınca böyle bir görüntü oluyor arkadaşlar yapmak isterseniz şeker hamurunu ipincecik açacaksınız ve görüntü buuuuuThumbs DownLOL.
Yalnız bunun pandispanya hamuru inanılmız güzeldi arkadaşlar tarifini yazıyorum
8 yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1,5 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı toz kakao
1 paket vanılya
6 çorba kaşığı  yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ.
arkadaşlar çok cıvık bir hamur oluyor korkmayın ben ikiye böldüm iki katlı olması için. Çok kısıkta yavaş yavaş pişsin dedik ve kısık ateşte çok çabuk piştiLOL dikkat edin yani.
süperdi üzerine görümcem bir su bardağı soğuk süte şeker ekledi ve keki ıslattı. Komşular çok beğendi. ben yumuşak kek gibi severim bu biraz ıslak kek gibi oldu.
Kreması
1 lirte süt
10 kaşık şeker
2 yumurta sarısı
2 kaşık dolu dolu un
2 kaşık dolu dolu nişasta
vanilya
isteğe bağlı bir kaşık kadar yumuşamış margarin (ben koydum)
önce kuru malzemeleri krmeyaı pişireceğimiz tencereye alıp karıştırıyoruz, yumurta sarılarını sütü ekleyip mikserle çırpıyoruz. Bütün malzemeleri yağ hariç karıştırıp ocağa alıyop pişiyiriyoruz. yağı ekleyip sonra 5-10 dk mikserle çırpıyoruz.
AFİYET OLSUN
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2009 Saat 10:22
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2009 Saat 10:29
arkadaşlar tek tek resim çekip nasıl yapıldığının görüntülerini size göstermeyi çok istedim ama yalnız yaptığım için yetiştiremiyeceğim bu ayrıntıyla dediğim için çekemedim. ama size ayrıntılı yazacağım
 
uzunlamasına köşede bir pasta var. (yaşgünü sofrasında abimlerle çekili olandaWink) o milföy hamuru onu un ile açıyorsunuz çok değil dikdörtgen yapıyorsunuz. Sonra içine kıyma harcı hazırlıyorsunuz içine isteğe bağlı şeyler koyuyorsunuz baharat olarak. sonra rulo yapıyorsunuz üzerine erittiğiniz katı yağı sürüyorsunuz. inanın aynı karaköy böreği gibi oluyor çok lezzetli.
 
sonra patates pastası var dişbulgurunda çok beğenmiştiniz. Onu komşumuz yaptı oktay ustanın bir tarifiymiş ben ogün yiyememiştim. Ama yiyenler ve yapan komşu çok sasım bir tadı olduğunu söylediler. Bende yaşgününde daha katkılar kullandım.
Mesela tarifinde 6 tane patates diyor ama asla 6 değil dişbulurundaki gibi 3 katlı gibi yapacaksanız 1kg biraz daha fazla kullanıyorsunuz. Yaşgünündeki gibi iki katlı istiyorsanız ben 12 adet patatesle yaptım.
patatesleri ezip içine, tuz ve mayanoz koydum arasına, bezelya ve havucu haşlayorsunuz, bu karışımı , ıcebergi ben lezzetli olsun diye çok ince doğrayıp tuz ile ovaladım. ve turşu koydum. sonra üzerine bir kat daha patates karışımı, sonra salatanın en üstünün tam ortasına sarımsaklı yoğurt ve öyle bir süsleme yapılıyor.
 
diğer tarifleri arkadaşlardan aldım yani bu sayfadanWink.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2009 Saat 10:33
Birde dişbulgurundaki ekmek kızartmasına benzeyen şeyde. 3 adet yufkayı alıyorsunuz. ilkönce bir karışım hazırlıyorsunuz. Bu tarif 3 adet yufka için eğer 6 yufka yapacaksınız iki katı oluyor malzemeler.
4 adet yumurta. 5-6 adet patates, yağ, süt, kırmızı pul biber, tuz.
patatesleri haşlıyorsunuz, soyduktan sonra yumurtaları kırıyorsunuz, tüm bu karışımı ekliyorsunuz. yufkanın her katına sürüyorsunuz. sonra yufkanın iki yanını biraz katlıyorsunuz. sonra diğer taraftan taklamaya başlıyorsunuz sonra buzdolabında bekletiyorsunuz. ben bunu bir gün önce yaptım. sonra dilim dilim kesip üzerine yumurta sürüp fırına veriyorsunuz. Çok bereketli ve lezzetli oluyor.
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
Şehnaz Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7998
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2009 Saat 10:35
arkadaşlar unuttum. yaşgünü pastasının pandispanyasının malzemelerini iki katını yaptım çok küçük oluyor o tarif Wink
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2009 Saat 10:57
canim emeklerine saglik

Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye


Kayıt Tarihi: 18 Tem 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16849
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2009 Saat 11:24
Oooh ooh maşallah sana, hamarat insanın hali bir başka oluyor, ellerine sağlık canım ClownKizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.