arkadaşlar tek tek resim çekip nasıl yapıldığının görüntülerini size göstermeyi çok istedim ama yalnız yaptığım için yetiştiremiyeceğim bu ayrıntıyla dediğim için çekemedim. ama size ayrıntılı yazacağım
uzunlamasına köşede bir pasta var. (yaşgünü sofrasında abimlerle çekili olanda
) o milföy hamuru onu un ile açıyorsunuz çok değil dikdörtgen yapıyorsunuz. Sonra içine kıyma harcı hazırlıyorsunuz içine isteğe bağlı şeyler koyuyorsunuz baharat olarak. sonra rulo yapıyorsunuz üzerine erittiğiniz katı yağı sürüyorsunuz. inanın aynı karaköy böreği gibi oluyor çok lezzetli.
sonra patates pastası var dişbulgurunda çok beğenmiştiniz. Onu komşumuz yaptı oktay ustanın bir tarifiymiş ben ogün yiyememiştim. Ama yiyenler ve yapan komşu çok sasım bir tadı olduğunu söylediler. Bende yaşgününde daha katkılar kullandım.
Mesela tarifinde 6 tane patates diyor ama asla 6 değil dişbulurundaki gibi 3 katlı gibi yapacaksanız 1kg biraz daha fazla kullanıyorsunuz. Yaşgünündeki gibi iki katlı istiyorsanız ben 12 adet patatesle yaptım.
patatesleri ezip içine, tuz ve mayanoz koydum arasına, bezelya ve havucu haşlayorsunuz, bu karışımı , ıcebergi ben lezzetli olsun diye çok ince doğrayıp tuz ile ovaladım. ve turşu koydum. sonra üzerine bir kat daha patates karışımı, sonra salatanın en üstünün tam ortasına sarımsaklı yoğurt ve öyle bir süsleme yapılıyor.
diğer tarifleri arkadaşlardan aldım yani bu sayfadan
.