Kek için:
3 yumurta
6 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı süt
9 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için:
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
6 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 su bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Kek için şekeri ve yumurtayı mikserle çırpıp diğer kek malzemelerini de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Keki fırından çıkarıp soğutun. Bir kapta kakao, toz şeker ve sütü çırpın. Düz bir tabağa Hindistan cevizini yayın. Kare kare kestiğiniz kekleri önce kakaolu sütlü karışıma ardından da Hindistan cevizine bulayın.
Bu birebir tarif,fakat ben iki fincan süt,bir fincan portakal suyu diye değiştirdim,o portakalın kabuğunuda rendeleyip ekledim,accıkda tarçın kattım..Yani tarifi kendi damak zevkime göre uyarlayınca isminide değiştirme hakkını buldum kendimde