Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek sütü alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuinek sütü alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bernad Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 76
Mesajın Direkt Linki Konu: inek sütü alerjisi
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 14:51

Merhaba Arkadaşlar

Benim 14 aylık bir oğlum var. maalesef inek sütüne alerjisi varmış. Cildinde çok kaşınan kırmızı kabrıkları vardı en son gözü ve dudağı şişti artık süt peynir yoğurt tereyağ ayran vb yemiyor denemelerimiz sonucu benden de geçtiğini farkettiğimizden ben de yemiyorum hala emziriyorum çünkü.. doktor pre.. as diye bir mama verdi ama zorla 10 ile 20 cc içiyor .

Çok merak ediyorum benzer sorunu olan anneler var mı ?neler yapıyorlar?  Çok enişeleniyorum kalsiyum yetersizliğinden büyümesi geriler mi diye. Ne biliyim kemik gelişimi dişleri ya da başka bir yerinde bundan ötürü bir sorun olur mu diye çok üzülüyorum. Diğer herşeyi yedirmeye çalışıyorum ama hep aklıma takılan yeterlimi doğru yapıyormuyum öyle üzülüyorum ki.. sizlerde inek sütü alerjisi olan var mı? siz neler yapıyorsunuz? hangi aşamaya gelniz? Allah tüm bebeklerimize sağlık sıhat versin ailerinede tabii ki onlara en güzel şekilde bakabilelim diye...

Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 15:06
merhaba çok geçmiş olsun .
 benim kızımda 23 aylık ve bir ay önce inek sütüne ve yumrtanın beyazına alerjisi olduğu ortaya çıktı ..kızımında vucudunda kızaıklarık kaşıntı ve gözleri şişiyodu .Confused
bizim doktorumuz keçi sütü kullanabileceğimi söyledi .. ama o kadar zor bulduk ki anlatamam .. işin içine girmeyince bu kadar önemi bir şey olduğunu insan anlamıyor ..
benim kızım bbüyük ve isteklerini söyleyebiliyor .. mesela süt istiyor yopurt ,buyümix istiyor reklamlarda gördükçe yanıma koşuyo anne bana süt ver diye içim parçalanıyor o öyle yopun istekle istedikçe CryCrykeçi sütünü içmiyo bende yoğurt yapıyorum puding yapıp yediriyorum .
doktorumuz bir ay deneyelim demişti bu aralar kontrole gidicez bakalım ne diyecek .. geçici bir durum olabilirmiş  . tabi bir ihtimal ..
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
bernad Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2008 Saat 16:35
size de çok çok geçmiş olsun..Belirtileri benim oğlumla aynı.Aslında oldukça ciddi de bir durum ama geçme ihtimali de var.Keçi sütünü söylemişti doktorumuz ama şu an değil 6 ay hiç bir süt ürününü vermeyeceğiz dedi.Peki siz nasıl buldunuz keçi sütünü?
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2008 Saat 10:05
kusura bakma geç cevap verdim ..

siziki daha ileri yada farklı bir durum demekki .. bizim doktorumuzda bir ay deneyelim  sonra bir bakalım dedi ..
keçi sütüne gelince aslında pastorize şeklinde satan bir yer buldum zaten tek yer var bu işi yapan .. boluda ordan sipariş veriyosun burda size yakın biyere getirip bırakıyorlar.ama malasef keçiler yavrulama dönemine girdüğü için mart başına kadar süt yok dediler ..
daha sora sağolsun bir arkadaşım bulup getirttirdi .Allah ından bin kere razı olsun ..
fazlasını buzluğa koydum sonra inidrdim kullandım hiç bişey olmamıştı ..
inşalah geçiçi dönemlerden bunlar bizim için Star
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
bernad Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2008 Saat 23:50
Olur mu hiç kusura bakmak ben de çok sık giremiyorum zaten foruma yalnız çok şaşırdım benim annemler boluda yaşıyor içebilir derse doktor oradan aldırabiliriz belki nerede orası, sizin doktorunuzun yorumu ne oldu bu konuda biz haluk beye gidiyoruz alerji için 3 yaşından sonra bazı çocuklarda geçiyor diyor ama üzülmemek mümkün değil hep aklıma acaba gelişimi etkilenir mi var öyle üzülüyorum ki inşallah geçer inşallah dediğiniz gibi geçicidir bizler için...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.