Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ilk çıkan dişlerimizde sorun var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumilk çıkan dişlerimizde sorun var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ates79 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Konu: ilk çıkan dişlerimizde sorun var
    Gönderim Zamanı: 03 Eki 2008 Saat 17:27
merhaba kadir bey ve arkadaşlar benim sorunum oğlum şuan 2 yaşında 13 tane dişimiz var  2 tane daha uç gösterdi yani 15 diyebiliriz.. ilk dişlerimiz kendinden çürük gibi rengi değişik çok merak ediyorum sebebini yakın zamanda bir diş dr ile karşılaşıp sorduğumda bana hamileliğinde geçirdiğin grip etkisidir dedi , nette araştırdığım kadarıyla da kansızdı oğlum fazla demir alımından da kaynaklanabiliyormuş bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun olurum  ..Unhappy

Düzenleyen ates79 - 04 Eki 2008 Saat 16:02
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120530
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2008 Saat 15:13
Bazı ilaçların dişleri boyadığı doğru. Ama sizin anlattığınız daha ziyade bazı çocuklarda gördüğümüz, dişlerdeki siyah lekelerdir. Bunlar, diş fırçalamakla veya karbonata bandırılmış tülbentle dişler silindiğinde geçerler. Bu durum, tükrük özelliğidir.İlaçların yaptığı lekeler ne yapsanız, geçmez.Şu bebeklere rasgele demir verme sevdasından bir vazgeçilse de gerektiğinde kullanılsa, iyi olurda bizde nedense ezbercilik çok revaçta olan bir husustur.
Yukarı Dön
ates79 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 14:58

öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı çok memnun oldum teşekkür ederim .. size tümüyle katılıyorum kansızlıkta doktor tarafından verilen kan şurupları 3 ay ve üstünde faydalı olunuyor dediğinde bizlerde mecburen inanıyoruz ve uyguluyoruz 3 ay sonunda kan ölçümlerinde bak yeterli olmuş ama yeniden tekrarlıyor bunda kararsız kalıyor insan ama ben kısa zamanda kestim fazlası zarar diye ..kadir bey size şunuda sormak istiyorum ..? diş doktorumuza danıştım şikayetimizden dolayı ve bir hap verdi sonu diş ve dil arasında emilecekmiş süt ürünleri ile verilmemeli su ilede eritilebilen özelliği varmış sizce bu hapı kullanabilir miyiz aldım ama vermekte tereddüt ediyorum..Confused

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120530
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 16:05
Diş hekiminiz size muhtemelen Zymaf...or vermiş. 1. aydan itibaren, 10 yaşına kadar alması, diş çürüklerini önemli ölçüde azaltır.
Dişleri sildiğinizde lekelerde bir azalma oldumu??
Yukarı Dön
ates79 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2008 Saat 16:08

evet dediğiniz ilaç vermemde sakınca yok ozaman su içinde eritip biberonunda  günde 1 kez verebilirim  ..sizin yazdığınızı denemedim ve bu akşamdan itibaren hemen başlıyorum gelişmeleri size en kısa zamanda olum olumsuz yazacağım sağolun

...Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.