Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Tavsiyeleriniz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İlk Adım Ayakkabısı Alanlara Tavsiyeler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İlk Adım Ayakkabısı Alanlara Tavsiyeler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mervekeskinn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Mar 2020
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mervekeskinn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İlk Adım Ayakkabısı Alanlara Tavsiyeler
    Gönderim Zamanı: 07 Haz 2020 Saat 01:07
Herkese selaam. Bebeğime ilk adım ayakkabısı alırken nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyordum ve gerçekten çok saçma bir ayakkabı almıstım. Bu konuları gerçekten araştırmak gerek. Ben sizlerin yerine de araştırdım, hep birlikte öğrenelimm :))

1. Doğru büyüklükte olmalı. Bebeğin sana ayakkabının topuğunun vurduğunu ya da ayakkabının kendisine büyük geldiğini söyleyemeyecek, bu yüzden senin ayrıntılı bir şekilde kontrol etmen gerekir. Peki bu kontrolü nasıl yapacaksın?
Uzunluk testi: Ayakkabının ön kısmına bastırarak, bebeğinin baş parmağı ile ayakkabının uç kısmındaki mesafeyi kontrol et. Bebeğinin parmağı ayakkabının ucuna ne sıfırlanmalı ne de çok uzak olmalı. Yarım santimlik bir boşluk ideal olacaktır.
Genişlik testi: Bebeğin giyinmişken ayakkabının yanlarına elinle bastırarak ayak kenarlarının konumunu belirle. Uzunluk testinde olduğu gibi ayak, kenarlara sıfırlanmamalı. İleride çocuk ayakkabı alırken de bu bilgiler işinize yarayacaktır.
Topuk testi: Bebeğinin bileğinden tut ve ayağını ayakkabı içerisinde yukarı aşağı oynat. Eğer bebeğinin ayağı rahatça hareket ediyor ama ayakkabı çıkmıyorsa, büyüklük olarak ideal bir ayakkabı seçtin demektir. Eğer ayak ayakkabı içinde hiç oynamaz veya oynarken ayakkabıdan çıkarsa, bu ayakkabı büyüklük açısından doğru bir tercih değildir.
Bebek ayakkabısı ölçüsü tespitini bu aşamalara göre uygularsan, seçtiğin ürün miniğinin ayağını büyük bir ihtimalle rahatsız etmeyecektir.
2. Hafif olmalı. Bebeğin yürürken zaten yalpalıyor ve ufak bir aksaklıkta düşme riski ile karşılaşıyor. Ağır bir ayakkabı ile bu zorlu iş onun için daha da zorlaşır. Bu yüzden işini kolaylaştırmak ve gereksiz efor sarf etmesini engellemek için hafif bir ayakkabı tercih etmelisin.
3. Esnek olmalı. Tabanı çok sert, ayak şekillerine göre kıvrılmayan, şekil almayan bir ayakkabı, bebeğinin hem hareket kabiliyetini kısıtlar hem de iskelet ve kas sisteminin zedelenmesine neden olur. Bir ilk adım ayakkabısının burun kısmı en az 40 derece bükülebilmelidir. Bu nedenle satın alırken ayakkabıyı bük, eğ ve esnekliğini ölç.
4. Kaymaz tabanlı olmalı. Kaymaz tabanlı bir ayakkabı ile kayarak düşme gibi riskleri en aza indirirsin.
5. Uygun fiyatlı olmalı. Hızla gelişen bebeğin ilk ayakkabısını çok kısa bir süre için kullanacak. Bu kısa süre için bir ton para harcamaya gerek olmayabilir. Ayrıca yüksek fiyat her zaman kalite göstergesi de değildir.
6. Mümkün olduğunca ilk adım ayakkabıları cırtcırtlı ayakkabıları seç. Bağcıkla uğraşma, pratik olanları seç.Ayakkabının üretildiği malzemeye dikkat etmelisin. Bebeğinin ayağının hava almasını engelleyecek, terletecek veya zedeleyecek lastik, plastik gibi malzemelerden kaçınmalısın. Hava sirkülasyonu sağlayabilen ayakkabıları tercih etmen daha faydalı olacak. Hava almayan ayaklarda mantar, koku gibi ciddi problemler ortaya çıkar.
Elastiklik hala önemli ama 3 yaş ile birlikte artık daha sert tabanlı ve ayağına destek sağlayacak ayakkabılar tercih etmelisin.Ortopedik bebek ayakkabısı alman şart mı?
Ortopedik ayakkabılar bebeğinin ayağına destek verir ve ayak sorunlarının gelişimini engeller. Ancak bu demek değildir ki her bebek ortopedik ayakkabı giymeli! Özellikle bebeğinde düztaban, çıkık ayak kemiği gibi problemler varsa ve bir ayak problemine yatkınlık söz konusuysa ortopedik bebek ayakkabıları faydalı olabilir.
Ortopedik ayakkabılar, ayağın sağlıklı kalması gereken noktalarına destek sağlar. Önlem olarak ortopedik ayakkabıları tercih edebilirsin ancak eğer sorun yoksa bu bir zorunluluk değil.
hiimmerve
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.