Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İliadin 29 aylık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İliadin 29 aylık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kelam kutusu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İliadin 29 aylık
    Gönderim Zamanı: 11 Saat 47 Dakika önce Saat 05:49
Hocam merhaba
 29 aylık erkek bebek. Boy 88, kilo 12
Bu hafta krup öksürüğü oldu 3 gece sıkıntılıydı ama sonrasında bildiğimiz balgamlı öksürüğe döndü. Sizin söylediklerinizle geçirdik bu süreci. Şu andaki öksürük için bal limon, burun açık ve baş yukarıda olarak devam ediyorum. 

Burnu çok tıkandığı için 3 gün iliadin verdim. Arada bir kere kulağını kaşıdığını gördüğüm için bir kere de iliadin damlatıp kafasını çevirdim(sizin kulak ağrısında kullandığınız yöntem) 
Balgamlı öksürük dışında bir sıkıntımız kalmamıştı ve akşam yatarken iliadin damlatmadım ben de. Yani 3 gün +4. Günün sabahı damlatmış oldum. 

Ancak bu gece saat 05.00 de uyanıp kulağım acıyor dedi ve ağladı. Ben de hemen iliadin damlatıp kafasını sağa sola çevirdim ancak o pozisyonda fazla durmadı, kalktı. Bir ölçek de calpol verdim (ilaç öncesinde açılmış ancak skt sine 4 ay daha var, bir şey olmaz değil mi?)

Sorum ise şu hocam 29 aylık bebeğe bu sıklıkta iliadin vermek sıkıntı arz eder mi? Normalde sizin 5 günün sonunda bir gün ara verip geçmediği durumda tekrar verin dediğinizi biliyorum. Ancak ben bu 3,5 günlük süreçten sonra bir gün ara veremedim  ve gecesine tekrar damlattım. 
Bir de gece 05.00 te damlattığım iliadini tekrar saat kaçta damlatmalıyım? 

Hocam sizden okuduklarımla hastalığın sonuna geldiğimizi tahmin ediyorum ve doktora götürmek istemiyorum açıkçası. Ancak iliadini yanlış dozda kullanmaktan da çekindim biraz? 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Saat 33 Dakika önce Saat 07:03
Hocam çocuk çok ağlıyor. Acaba ilaç zamanı geçtiği için etki mi etmedi. Bu saate ne yapacağımızı da bilemedik. Ibufen alıp versem 4 saat sonra olur mu ki? 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kelam kutusu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 41 Dakika önce Saat 13:55
Hocam şöyle ki sabaha kadar hiç uyumadı sürekli ağladı. Sonra sabah oldu bir şeyler yedi ve ağlaması kesildi. Şu anda acımıyor diyor ama gece yine olur diye korkuyorum açıkçası. 
Kulağındaki kir galiba fotoğrafını ekledim.

Sorum ise iliadine devam etmeli miyim? Dün sabah ve gece 05.00 te kullandım bugün 4. Gün.
 Bugün ara verip yarın sabah tekrar 5 günlük bir sürece mi başlasam yoksa bu akşam da iliadin verip yarın mı ara versem?

Diğer sorum ise ağrısı olduğunda hangi ilacı ne kadar vermek gerekir? Siz genelde dolven veriyorsunuz biliyorum. 29 aylık için uygun olur mu dolven? 

Hocam sizi tanımasaydım doktora koşardım muhtemelen ve antibiyotik başlarlardı. İyi ki varsınız çok teşekkür ediyorum…

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.