Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ilaç???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumilaç???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: ilaç???
    Gönderim Zamanı: 04 Mar 2009 Saat 20:10

merhabalar kadir bey

komşumun 7 aylık bir kızı var.idrar yollarında iltihaplanma olmuş dr.u largopen adlı bi antibiotik vermiş ve bu ilacı 6 ay boyunca kullanmasını söylemiş.hocam bu ilacı kullanması doğru olurmu??  7  aylık bebeğin antibiotik kullanması ve de 6 ay boyunca kullanması zarar vermezmi?? size danışmak istedim..

yanıtlarınız için çok teşekkürler.... 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118570
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2009 Saat 11:13
Olacak şey değil, siz bana önce tahlil sonuçlarını bir yazın.
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 00:57
hocam 
3-4 defa tahlil yapılmış..

ilk yapılan tahlilde,
her sahada 3-4 lökosit 1-2 eritrosit görüldü
ph 5- dansite: 1010 -protein: negatif -glukoz:negatif- keton: negatif -bilirubin:negatif -urobilinojen normal -nitrit:negatif

hocam tahlilin sonucuna göre zinnat isimli bi ilac verilmiş. 10 gün sonra tekrar tahlil yapılmış

2 tahlil sonucu :
her sahada 10-15 lökosit 2-3küme lökosit 8-10 epitel görüldü
hafif bulanık 
ph:7 dansite:1010 diğerleri aynı yazıyor.
enterrobacter cinsi bakteri üredi.
koloni sayımı:50.000

bu sonucun ardındanda bakterin verilmiş.

son tahlildede

lökosit 2-3
eritrosit 1-2 morfik
epitel hücre 1-2
dansite 1020 olmuş diğerleri aynı

bu sonucun ardındanda 6 ay boyunca korunmak amaçlı kullanması için largopen verilmiş..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 17:06
Tam tahmin ettiğim gibi, o çocukta hiçbir zaman idrar yolu enfeksiyonu olmamış.Eğer olsa idi Nitrit: Pozitif olurdu, ayrıca kültürde, Koloni sayısı 100 000'den fazla olurdu. Hiçbir şey enfeksiyona uymuyor, bunların eline kaldı iseniz, Allah yardımcınız olsun.Ne diyeyim...
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 17:47

hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim.ne yazıkki bazı dr.larımız çalıştıkları hastaneye katkı olsun diyemidir bilemeyeceğim ama sürekli çocuklarımızı hasta diye tahlile gönderiyorlar. hatta ilaç yazıp yok yere ilaç kullandırıyorlar.hatta benim oğluma 2 aylıkken ameliyat bile demişlerdi kordon kisti var diye fakat sadece doğumdan sonra olan ve çoğunlukla görülen zamanla kendiliğinden geçen bi su toplanmasıymış.zamanla kendiliğinden kayboldu ve ameliyata gerek kalmadı..

allah sizden razı olsun hiçbir karşılık beklemeden bıkmadan usanmadan sorularımıza yanıt veriyorsunuz sizin sayenizde çocuklarımız yok yere ilaç vb şeyler kullanmıyorlar.

hocam çok fazla soru soruyorum ama bir sorum daha olacak..ben oğluma doğduğundan beri multitabs kullanıyorum..yine aynı komşum oda kızı için kullanıyor.fakat geçen kontrolünde dr.u multitabs kullanma onun içindeki d vitamini çok az çocuğun kafası kapanmamış demiş(sanırım bıngıldak demek istedi komşum)..onun için devit kullanmasını devitin içindeki d vitamini oranının daha çok olduğunu söylemiş. hocam bu ne kadar doğrudur.1 ay m.tabs 1 ay d.vit kullanacakmış. size danışmak istedim benim oğlumda böyle bir sorun olmadı..birde d vitamini bıngıldak içinmi kullanılıyor ben raşitizm hastalığını engellemek için kullanılır diye biliyordum. aydınlatırsanız çok sevinirim. saygılar.....

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2009 Saat 18:15
Bıngıldak için Dvitamini vermiyoruz. Ben, Multit..s kullanan hastada Dvit. azlığı görürsem, Multit..s+Dvit 5 damla veriyorum. Ayrıcada bıngıldak en erken, 9. ayda kapanır. Bıngıldak artık eskisi gibi bir ölçek olarak ele alınmıyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.