1-2 aydan sonra ben kendim yıkamaya başladım oğlumu da. Kızımı 6 aylıkken yalnız yıkamaya başladım. Oğlum doğunca sürekli kimden yardım alacaktım, herkesin işi var gücü var. Bir öyle bir böyle derken bebek yıkamaya alıştım yalnız başıma. Bir kaç kez akşam eşimle yıkadığım oldu. Onun da işin içine girmesini bebeğini tutmasını istemiştim. Sobanın yanında legende yıkadık bir kaç kez. Eşim yokken de ben herşeyi hazırlıyordum odaya getirip yıkıyordum, soğukta banyoda yıkayamam. Kızım da bakıyordu. Bazen elini suya filan soktugu oluyordu da zarar verecek birşeyi olmuyordu.
Şimdi ikisini de sırayla banyoda bes dk yıkayıp çıkıyorum. Alışınca pratikleşiyorsun hızlanıyorsun. Bir de mecburiyet denilen şey insana herşeyi yaptırır öğretir. Kayınvalidemle yıkıyorduk ama nereye kadar. Benim her istediğm de o müsait olmayabilir. En iyisi kendi işini kendin yapmak muhtaç olmamak. Annem yok, kardeşlerim yok, herif akşamdan akşama... :))
Biraz da tez canlıyım ağır işi sevmem ağır işte yapamam. Aklıma estiği zaman yıkıyorum. Bebekken de 2 gune bir yıkıyordum.
Bu yazdıklarım Seren sanaydı
Düzenleyen Elif Hansa - 30 Oca 2010 Saat 16:32