Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İkinci çocuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuİkinci çocuk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1814
Mesajın Direkt Linki Konu: İkinci çocuk
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2007 Saat 22:45
   Sevgili anneler merhaba...
Sizlerle paylaşmak istediğim konu kardeş kıskançlığı. 7 yaşında bir kızım var, oğlum da 4 aylık oldu. Kızım belli etmemeye çalışıyor ama çok kıskanıyor kardeşini. Okulada başladı biz artık büyüdü diye düşünürken o daha önce yapmadığı şeyleri yapmaya başladı. Nasıl bir yaklaşım içinde bulunacağımı şaşırdım doğrusu. Hem küçük bir bebeğin bakımı hem kızımın kaprisleri... Disapprove Bazen sabrım tükeniyor...

Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 16089
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2007 Saat 00:18
iki çocuk gerçekten zor, sen yine iyisin maşallah, sanırım ikinci bebek planlı bir bebekti, benim bir arkadaşıma ikinci bebek süpriz oldu, ikinciyi hiç düşünmüyordu, onun da 7 yaşında bir kızı vardı, hamileyken bile hep bebeği istemediğini söylüyordu ve doğurduğu zaman da iyice depresyona girdi, büyük kızı hep kıskanmaya başladı, arkadaşım iki psikoloğa birden gitmeye başladı, hala ben bu çocuğu hiç istemiyorum, çok zor deyip duruyor ve düzelmek için de pek bir çaba sarf etmiyor, açıkcası ben lohusalık depresyonu geçirdiğini düşündüm ama bebeği iki aylık olacak, arkadaşımın kendini toparlamaya hiç niyeti yok, iki dr. da bizim sana yapabileceğimiz bir şey yok demiş Disapprove inşallah sen bu tür bunalımlara girmemişsindir, gerçekten zor ama arkadaşım ikinciyi hiç istemedi, o yüzden de bebeğini sevemedi, ona alışamadı Disapprove bunları senin moralin bozulsun diye anlatmadım, sakın yanlış anlama lütfen, sadece beterin beteri var, onu anlatmaya çalıştım, Allah sana sağlık sıhat versin, hepsi düzene girer inşallah, zamanla senin kızın da kardeşine alışacak ama heralde biraz sabır gerekiyor, ben kız kardeşim olduğu zaman (aramızda iki buçuk yaş var) hep saçlarımı yolmuşum mesela LOL
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2007 Saat 09:22
  Selam Fatoş...
 Benim anlattığın gibi bir problemim yok çok şükür. Biz çok istedik ikinci bebeği.Tongue Kızımın yaşı olarakta artık uygun olur diye düşündük. O da çok seviyor ama evde şimdiye kadar yalnız o vardı ya hep ilgi ondaydı biraz bocaladı kardeşi gelince. Bizde normal karşılamaya çalışıyoruz fazla üzerine gitmiyoruz ama bazen abartıyo. Birde kızım okula başladı ya o da çok ilgi istediği bir döneme girdi. Yani dersler açısından. Ona da çok zaman ayırmam gerekiyor, tabi bu şekilde de benim pilim bitiyor. İkinci bebeği düşünenlere okula başlama yılını geçmelerini tavsiye ederim yada bir yıl önce olabilir.
 Ama yine de memnunum hayatımdan. Onlar sağlıklı olsun yeter.
 Arkadaşın için çok üzüldüm. İnşallah atlatır.
Yukarı Dön
abersan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2007 Saat 15:14
İKİ ÇOCUK ARASI 3-4 YAŞI GEÇMEMELİ DİYORUM.ÇOÇUK OKULA BAŞLADIMI  ÇOK ZOR OLUYOR İKİSİDE İLGİ BEKLİYOR 
Yukarı Dön
akide Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2007 Saat 17:35
merhaba sevgi dolu anneler
benim 5 yaşında kızımdan sonra ikiz kızlarımgeldi.takdir edersinizçok zor.ilk kızımın huyu çok değişti.ikizlerim 3.5 aylık oldu.değişen bir şey yok.olmadık zamanlarda imkansız şeyler istiyor.tecrübeli  arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.dostçakalın 
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2007 Saat 22:42

Merhaba arkadaşlar...

Kardeş kıskançlığı yaş farkı kaç olursa olsun mutlaka oluyor. Büyük çocuğu kardeşinden uzak tutmaya çalışmak ta maalesef kıskançlığı tetikliyor. İlk günlerde ben biraz korktum seveyim derken zarar verecek diye fazla ellemesini istemedim. Ama baktım ki bu onu iyice kızdırdı ve kardeşine daha fazla tepkili olmaya başladı. Ben de ufak ufak kucağına verdim gözetimimde, 7 yaşında olduğu için konuştukça onun bize ihtiyacı olduğunu söyledikçe yumuşamaya başladı. Tabi yine de kaprisleri hiç bitmiyor. Beklenmedik şeyler yapabiliyor. Kızım okulada başladı ya bu yüzden çok ilgi istiyor. Anaokulundayken hiç beni yanında istemezken şimdi okula gelmemi istiyor.
Yani kısacası çocuklar iki olunca sorunlar da ikiye katlanıyor ama olsun onlar sağlıklı olsunlar, büyüsünler bunları unuturuz  değil mi?  Clown
Yukarı Dön
taraf Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 52
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 15:57
benimde 4yaşında bir oğlum ve 7 aylık bir kızım var kıskançlık her yaşta oluyor ama aradaki yaş farkı arttıkça dahada fazlalaşıyor burda biz anne ve babalara düşen daha sabırlı ve hoşgörülü yaklaşmak eğer seni kıskanıyosa baba işten geldikten sonra kızınla biraz vakit geçirmen ve sizin hayatınızda sadece küçük bebişin olmadığını onunda olduğunu ama bebeğin daha çok küçük olduğu için sana ihtiyacı olduğunu uygun bir dille anlatmak yeterli gelicektir diye düşünüyorum sana bol şans
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2007 Saat 23:18
Orjinalini yazan: taraf taraf Yazdı:

benimde 4yaşında bir oğlum ve 7 aylık bir kızım var kıskançlık her yaşta oluyor ama aradaki yaş farkı arttıkça dahada fazlalaşıyor burda biz anne ve babalara düşen daha sabırlı ve hoşgörülü yaklaşmak eğer seni kıskanıyosa baba işten geldikten sonra kızınla biraz vakit geçirmen ve sizin hayatınızda sadece küçük bebişin olmadığını onunda olduğunu ama bebeğin daha çok küçük olduğu için sana ihtiyacı olduğunu uygun bir dille anlatmak yeterli gelicektir diye düşünüyorum sana bol şans

Haklısın bende dediğin gibi yapmaya çalışıyorum. Dersleri ile de ben ilgileniyorum ki onu ihmal ettiğimi düşünmesin. Ama neticede o da bir çocuk ve biz ne kadar özverili davransak da o kendince bir düşünce oluşturuyor kafasında. Umarım büyüdükçe düzelir. Bebişlerine öpücüklerClown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.