Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İkinci Çocuk Nedeniyle Kreş Değişikliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİkinci Çocuk Nedeniyle Kreş Değişikliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: İkinci Çocuk Nedeniyle Kreş Değişikliği
    Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 20:58

11 Mayıs 2010

Merhaba Özlem Hanım.

Şu anda 7 aylık hamileyim ve 3 yaşındaki kızım, 16 aylıktan beri benim işyerindeki kreşimize gidiyordu. Ancak Şimdi ben uzun bir süre işe gidemeyeceğim ve kreşten eve uzun bir mesafe var ve bu nedenle sevis gelip gitmesine tam destek olamadıklarından evime yakın bir kreşe almaya karar verdik. Bunun kızımda çok fazla bir sorun oluşturmayacağını düşünüyorum çünkü kızım maşallah uyumlu bir çocuktur. Şimdiki vereceğimiz kreş de Antalya'nın en iyilerinden biri ve gözüm arkada kalmaz. Ancak yine de içimde birkaç soru işareti kalmadı da değil.

"İkinci çocuk" adında okuduğum bir kitapta bu tip radikal değişikliklerin doğumdan önce yapılması gerektiği yazıyordu ve ben de öyle yapmayı uygun gördüm. Yine de kızımın yeni kreşe doğacak kardeşi nedeniyle gittiğini de düşünmesini istemem çünkü işyeri kreşimiz çok sevdiği bir yerdi. 2 ay var daha ve uyugun bir süre midir? Gözünü orda açtı Bu arada tüm doğum izinlerim bittikten sonra (yani 16 ay sonra) yine eskisi gibi işyeri kreşimize gideceğiz inşallah iki çocuğumla beraber. Sizce uyum sağlamasını kolaylaştıracağım yapmam gereken birşeyler var mı bu konuda açıklama yapabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

12 Mayıs 2010

Bugün kreşimizin ilk günüydü sabah süperdi ve kreş öğretmenleri bize harika bir uyum ilk gün için dediler ama öğlen uykusu zamanında çok ağlamış ve uyumamış. Çok fazla ağlayınca da ısrar etmemişler. Akşam çıkış çok hüzünlüydü. Annecim ben üniversitenin kreşine gideceğim buraya gelmicem bir daha dedi ben de seni rahatsız eden şey nedir dedim. O da arkadaşlarımı özledim annecim dedi ben de onları istediğin zaman görebilirsin ama bizim evimiz çok uzak üniversiteye ve artık buraya gelmek zorundayız dedim ama yine hüznü devam etti. Aslında nasıl davranmam gerektiğini bilemedim desem daha doğru olur.

Sizden yardım rica ediyorum Özlem Hanım.

13-14 Mayıs 2010

Bu iki günde kızım bana biraz cephe almaya başladı. Taviz vermesem de kaşlar çatık ve “ben bu kreşi sevmedim” deyip duruyor. Ama alışmış olacak ki sorunsuz iki gün geçirdi. Uyku sorunu yokmuş ve söz dinliyormuş. Sadece çabuk sıkılıp dikkatinin bir oyuncaktan veya boyamadan çabuk dağıldığını öğrendim. Ancak kurallara uyumunda sorun olmadığına da sevindim. Sadece akşamları bana karşı açıkça ifade ediyor gitmek istemediğini. Ben de “kızım orası bize çok uzak arabamız çok benzin yiyor, o zaman sana oyuncak alamam, oyun parkına gidemeyiz” falan dedim. İnandı mı bilmem ama dediğim gibi üzerindeki sıkıntıyı hafifletmem için yardım rica ediyorum.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2010 Saat 18:14
yeni yere uyum sağlayabilmesi için bir süre geçmesi çok doğal. sizi elbete zorlaycaktır, ancak net ve kararlı olmanız ve bu yüzden kendinizi suçlu, sıkıntılı ve kaygılı hissetmemeniz önemli . çocuklar sınırın gerçek ve değiştirilemez olduğunu anladıklarında vaz geçerler ara ara deneseler de sonunda vaz geçerler. bu arada yeni yerde de arkadaşları olacaktır, endişe etmeyin
özlem
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 00:40
Özlem Hanım yazdıklarınızı uyguluyorum çok teşekkürler ve güzel sonuçlara ulaştık.
Doğuma 8 hafta kala 5 haftalık son çalışma dönemime girdim. İşyerime giderken kızımı kreşe bırakıyorum ve işe yalnız gidiyorum ve bu 5 hafta böyle sürecek. 3 gündür hüzünlüyüm ve bu kızımın iş yerimin kreşinde yani yakınımda olmamasından kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım. Kendimi kaygılı ve huzursuz hissetmeye başladım üstesinden gelmeye çalışıyorum.Bu hüznümü az sürecek de olsa aşmak için öneriniz nedir?
Kızım gece yatarken bana yarın kreşe gidecek miiyiz annecim? diyor ve cevabım evet olduğunda bana annecim ben kreşimi çok seviyorum diyor. Bunu sabahları kreşe giderken de akşam ben onu kreşten alırken de kendini ispatlamak için sürekli söyler hale geldi. Yani bunu gerçekten içten mi söylüyor bilmiyorum ama ben aferin zaten sen çok büyüdün akıllı kızım diyerek onaylıyorum. Bunu neden yaptığını aslında alışıp alışmadığını tam olarak çözemedim ve arada eski arkadaşlarını anıyor ve en kızdığı eski kreş arkadaşları hakkında bile güzel şeyler söylemeye başladı. Yeni kreşimi çok seviyorum sözünün üzerine aferinlerimle desteklemeli miyim yoksa lafı değiştirmek daha mı mantıklı çözemedim. Bana bu konuda da yardımcı olur musunuz?
Çok teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2010 Saat 15:20
yeni kreşi sevmesinin güzel olduğunu vurgularken eski arkadaşlarını özlemesini de ciddiye alın bir gün belki onları görürsün, bak ne güzel bir sürü farklı arkadaşın oldu tarzında konuşmalar iyi olur
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.