|
Idrar yolu enfeksiyonu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Elif Türk Güneş ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Tem 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Elif Türk Güneş
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Saat 12 Dakika önce Saat 10:38 |
Merhaba hocam. Bugun kendim icin bir soru soracagim. Aralik ayindan beri idrar yolu enfeksiyonu ile ugrasiyorum. Ilk belirti tuvalete gitme ihtiyaci ve hafif yanma ile basladi. Genelde 1 gun surer gecerdi. Sonra birkac gun sonra karin sag alt tarafi kasık dyeecgimz yerde agri basladi. Sabah nefes aldirmayack sekilde agridigi icin ve ilk defa oldugu icin acile gttim. Tum batin ultrasyon yaptilat. Bobrekler yumurtaliklar vs bisi yok, apandisit gibi bisi de degil dediler. Idrar tahlilinde enfeksyon cikti, crp de yukselmisti. Sonraki gunler kemiklerim agridi hasta da oldum. Yilan hikayesi bundan sonra basladi. Şase ve antibiyotik kullandim 1 hafta, sonra regl oldum. Bittigi gun tekrar ayni sikayetlet basladi bu sefer ates yapti. Sehir diisnda oldugum icin acilde yine antibiyotik yazdirdim 2.kutu bitti. Eve donunce ürolijiye gttim antibiyotik bitince kültur istedi, igne yazdi bir de ustune 1 hafta igne yedim. Gectigini dusundum ama 1 ay sonra sag alt tarafimda tekrar agri basladi ve idrarda hafif yanma var. Bol su iciyorum. Vitamin kullaniyorum . Nioli yagi onerdiler. Baska ne yapabilirm? Tekrar ilac kullanmak istemiyorum . Sureli tekrarlamasini da anlamiyorum 38 yasindayim ilk defa boyle bir sey oluyor. Gecmiyor psikilojim bozuldu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119917 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN, Turk doktorlarinin IYE teshislerina inanmayin!!
IYE diyebilmek icin, Idrar Tahlili'nde, Nitrit:(+) olmasi sarttir. Idrar tahlillerinde, Nitrit:(-) ise dolandirildiniz demektir. Bobrek tasi veya kum dusuruyor olabilirsiniz. Muhtemelen, D vitamin seviyenizde anormal dusuk (30 alti) durumdadir. Elinizde yoksa, bir D vitamini olcturup bana yazin. Idrar tahlillerinize de bir bakip sonucu yazin.
|
|
![]() |
|
Elif Türk Güneş ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Tem 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 52 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Elif Türk Güneş
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nitrit negatif hocam.d vitamini kasim 2024 tahlil sonucu 15.8; 2022 de de 17.5 imis. Kasim 2024 ten sonra haftalik icilen d vitamininden kullanmistim 2 ay. Simdi de tesaduf d vitamini kullaniyorum 1 aydir, k vitamini de var icnde. O zman d vitaminini yukseltmek dsinda ne yapabilirm hocam?. Antibiyotik kullandigim donemde ilac kullanmama ragmen ilk tahlilde 65 olan bakteri sayisi 2.snde 500idi. Sikayetlerim hic gecmedi, hafifler gibi oldu. Tomografi de cektiler. Sag bobrek biraz dolgun gorunuyor taş dusurmus olabilirsin dedi ama igne disinda yapilacak bir sey soylemedi , hasta olmamaya bak dedi. Karnimin sagindaki agriya da bir sey diyemedi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|