Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar kültür ve tahlil sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidrar kültür ve tahlil sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fishrock Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: idrar kültür ve tahlil sonuçları
    Gönderim Zamanı: 09 Nis 2013 Saat 03:58
Merhaba Kadir Bey;

Benim kızım 4 yaşında. 2 hafta önce boğazım acıyor dedi. Ben de zencefil, ıhlamur, ılık su verdim. Daha sonrasında şikayet etmedi. Geçti. 1 hafta sonra genital bölgesinde kaşınma, kızarıklık ve allerji biçiminde kırmızı noktalı döküntüler oldu. Göbek deliğinde de akıntı, kaşınma ve kızarıklık oldu. Ben de bepanthene merhem sürdüm. Hametan sürdüm. Travocort sürdüm. Arko krem sürdüm. Ayrı ayrı. Geçmedi. 3 gün sonra çok daha fazla azdı. Elecon Pomad sürdük çok az. Geçer gibi oldu fakat akşamına daha fena oldu.  İdrarını ve büyük abdestini yaparken çok acı çekti. Gece de popom ve göbeğim acıyo diye ağlayarak uyandı. Sabah Sami Ulus Hastanesine götürdük. İdrar tahlili ve kültürü yaptırdık. Doktor mantar olabilir, mikrop kapmış olabilir dedi. Bir de cildiye görsün dedi. Cildiye doktoru da mikrop kapmış dedi. Antibiyotikli merhem verdi. FUCİDİN. Hem poposu için hem de göbeği için. Sabunla yika dedi. Göbek deliğinde herhangi bir şikayet kalmadı fakat poposu kremi sürmediğim zaman tekrar kızarmaya başlıyor. Birde gözünün altı çok kırmızı idi. Daha sonra pütür pütür oldu gözünün altı. Onun içinde NERİSONA C krem verdi. Sadece bir kere sürdüm geçti. Ayrıca ellerindeki parmaklarının hepsinin derisi soyuluyor. Arko krem sürüyoruz ama geçmedi 1 haftadır. Şimdi yine öksürük, boğaz ağrısı ve gözlerinin altındaki kızarıklık başladı. Ne yapmalıyım. 

İdrar Tahlil sonuçları;

Renk    Açık sarı
Görünüm           Berrak
Lökosit esteraz   +
Nitrit  Negatif
Eritrosit Strip     Negatif
Protein  Negatif
PH           6,5
Dansite           1021 
Ürobilinojen  Normal
Bilirubin           Negatif
Glukoz  Negatif
Keton  Negatif
Yassı Epitel  1

KÜLTÜRLER

İdrar orta akım (İdrar Kültürü) 08/04/2013 13:14
Kültür Sonucu 10^4-5 CFU/mL A gr. Beta Hem. Streptokok üredi.
Duyarlılık Sonucu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119554
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2013 Saat 06:20
1- Idrar'da bir sey yok, normal...
2- Ne yani; Idrar kulturunde, Beta-Hemolitik Streptokok mu uredi???
Hem de A-grubu ha, Resmen "Soytarilik" bu yapilan... Sikayet edin. Hos; Sami Ulus'da kimi kime sikayet edeceksinizki?? Baska hastanemi bulamadiniz gidecek!!!
3- Eger; bogaz kulturu ise, gene yanlis var, Bu yasta olmaz. Ispat etmek icin, StrepA test yaptirin, goreceksiniz Negatif cikacak... Bu konudaki eski mailleri okuyun..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Nis 2013 Saat 06:20
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.