Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > İçkiler - İçecekler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ice Tea
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuIce Tea

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Konu: Ice Tea
    Gönderim Zamanı: 24 May 2009 Saat 23:25
kızlar ben akşamları dahil çay veya sıcak herhangi şeylerden hiç hoşlanmıyorum.. kesinlikle yaz-kış soğuk içecekleri tercih ediyorum.. Ice tea en çok bayıldığım şeylerden biri.. özellikle de şeftalilisiBig smile yalnız her ay kocamın maaşının hatırı sayılır bir kısmını inanın ice tea, meyvalı soda türü şeylere veriyoruz..LOLLOLLOL ben de hemen bu olaya el koydum.. ice tea tarifi aradım.. buldum bir tarif ve püf noktası da varmış bu işin.. öğrenmiş oldum.. henüz denemedim ama yarın veya en kısa zamanda deneyeceğim.. hem sizinle paylaşmak istedim.. hem de bu konuda fikirlerinizi almak istedim.. tarif aynen  şöyle:

Ben bir tarafta porselen demlikte siyah çayı 3-5 dakika bırakıyorum ve içine meyva parçaları atıyorum. En sevdiğim karışımlardan biri de çilek , şeftali ve bir kaç karanfil. Sürahinin en az yarısına kadar buzla dolduruyorum ve demi doğrudan buzların üstüne döküyorum . Buzlar eridikten sonra gerektiği kadar su ekliyorum. yarım limonu içine sıkıp , yarım limonu da 4'e bölüp kabuklarıyla içine atıyorum. İstenen şekilde ( şeker , tatlandırıcı , salvia , bal ...) tatlandırdıktan sonra birazbuzdolabında bekliyor ve afiyetle içiliyor .

Soğuk çay yaparken püf noktası demin hemen soğutulması . Bu yüzden bol buz kullanmak gerek . Bu yapılmadığında tadı değişiyor ,acılaşıyor .

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
demet Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ

Puanlar: 2530
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 00:19
ben sıcak alayım  cayımı burcu...LOL
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 00:25
öyykk hiç sevmemWackoWackoLOLLOL
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 02:35
hamileliğimde tek içtiğim içecekti şefali ve mangogünde 2 veya 3 kutu muhakkak içerdim cola içemediğim için sarılmıştım şmdilerde olsa içiyorum olmasa aramam ama coladan vaz geçemiyorum ama bu tarif tutarsa kesinlikle colayı bırakacağım Big smile
ne çay içerim ne kahve ararım ama soğuk olan her içecek baş tacımdırLOL
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 5123
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 08:23
burcu süper bişi bu yaaaaThumbs UpThumbs UpThumbs Upayy bende denicem Thumbs Upnede olsa önümüz yazPig
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 10:11
Burcu ben de çok seviyorum ve gerçekten bir ara kendim yaptım çok içtiğimden ama bu tarifi deneyeceğim sağol güzelimmmmmClownApprove
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 6410
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 10:21
Burcu gel sen bana sıcak olanından ısmarla ince belli bardakta , ben sana ıce tea WinkApprove
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 13:30
ifo valla hadi beraberce bırakalım şu kolayı yaaaUnhappyUnhappy
ya kızlar o kadar çok içiyorum ki.. sıcak içecek alışkanlığım olmadıgından akşamları özellikle birşeyler içme ihtiyacı duyuyorum.. yada dinlenme aralarında.. o malum öykk şeyinLOLLOL yanında insan birşeyler içmek istiyor.. hem hazır almaktansa evde yaparım.. içne ne koyduğumu, nasıl meyva koydugumu bilirim.. hem de şeker yerine fruktoz falan bir nebze kalori yoğunluğunu azaltırım.. ya zaten benim bu göbek möbek hep o tatlı tatlı içeceklerden kaynaklanıyorPigPig
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.