Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
|
Konu: Ice Tea Gönderim Zamanı: 24 May 2009 Saat 23:25 |
kızlar ben akşamları dahil çay veya sıcak herhangi şeylerden hiç hoşlanmıyorum.. kesinlikle yaz-kış soğuk içecekleri tercih ediyorum.. Ice tea en çok bayıldığım şeylerden biri.. özellikle de şeftalilisi yalnız her ay kocamın maaşının hatırı sayılır bir kısmını inanın ice tea, meyvalı soda türü şeylere veriyoruz.. ben de hemen bu olaya el koydum.. ice tea tarifi aradım.. buldum bir tarif ve püf noktası da varmış bu işin.. öğrenmiş oldum.. henüz denemedim ama yarın veya en kısa zamanda deneyeceğim.. hem sizinle paylaşmak istedim.. hem de bu konuda fikirlerinizi almak istedim.. tarif aynen şöyle:
Ben bir tarafta porselen demlikte siyah çayı 3-5 dakika bırakıyorum ve içine meyva parçaları atıyorum. En sevdiğim karışımlardan biri de çilek , şeftali ve bir kaç karanfil. Sürahinin en az yarısına kadar buzla dolduruyorum ve demi doğrudan buzların üstüne döküyorum . Buzlar eridikten sonra gerektiği kadar su ekliyorum. yarım limonu içine sıkıp , yarım limonu da 4'e bölüp kabuklarıyla içine atıyorum. İstenen şekilde ( şeker , tatlandırıcı , salvia , bal ...) tatlandırdıktan sonra birazbuzdolabında bekliyor ve afiyetle içiliyor .
Soğuk çay yaparken püf noktası demin hemen soğutulması . Bu yüzden bol buz kullanmak gerek . Bu yapılmadığında tadı değişiyor ,acılaşıyor .
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|
demet
Altın Üye
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ
Puanlar: 2530
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 00:19 |
ben sıcak alayım cayımı burcu...
|
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
|
|
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 00:25 |
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|
ifakat
Kıdemli Moderatör
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"
Puanlar: 11323
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 02:35 |
hamileliğimde tek içtiğim içecekti şefali ve mango günde 2 veya 3 kutu muhakkak içerdim cola içemediğim için sarılmıştım şmdilerde olsa içiyorum olmasa aramam ama coladan vaz geçemiyorum ama bu tarif tutarsa kesinlikle colayı bırakacağım
ne çay içerim ne kahve ararım ama soğuk olan her içecek baş tacımdır
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
|
münevver
Elmas Üye
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi
Puanlar: 5123
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 08:23 |
|
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
|
|
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7483
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 10:11 |
Burcu ben de çok seviyorum ve gerçekten bir ara kendim yaptım çok içtiğimden ama bu tarifi deneyeceğim sağol güzelimmmmm
|
|
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 6410
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 10:21 |
Burcu gel sen bana sıcak olanından ısmarla ince belli bardakta , ben sana ıce tea
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
|
burcu
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 13:30 |
ifo valla hadi beraberce bırakalım şu kolayı yaaa
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım