Iburamin zero |
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Yazar | |
Yeltun
Üye Kayıt Tarihi: 11 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam günaydınlar dün duştayken sumkurme sonrasi burun kanamasından bahsetmiştim size.sabah uyandı daha yataktan çıkmadan burnumu sil dedi hafifçe içine yumuşak bir peçete soktum baktim birazcık kan geldi peçete ucuna sonra da birkaç damla damladı biraz tutunca 1 dk da hemen geçti.daha önce böyle bir sorunu yoktu hiç yine sağ burun kanadı.surekli aşırı oksurukten mi oluyor bu durum acaba tekrarlayinca farklı şeyler düşünmelimiyim bu durumda.istahsiz ve halsiz birsey de yemek istemiyor ne kadar devam ederse bu kanama durumu doktora goturmeliyim
Düzenleyen Yeltun - 06 Oca 2025 Saat 09:32 |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Burun içindeki ödemden rahatsız olduğu için kendisi kurcalayıp kanatıyor olabilir.
Karıştırmamasını iyice tembih edin, tekrarlarsa bir Kan sayımı yaptırıp, bana yazın. Döndüğümde bakarım.
|
|
Yeltun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Sabah uyanır uyanmaz yanındaydım elini hiç burnuna sokmadı.sadece ben yumuşak bir peçete hafifçe içine soktum silmek icin cunku burnu silmekten acidigi icin peceteyi icine sokarak akintiyi almaya musade ediyor sadece.peçete ucu biraz kanliydi sonra birkaç damla aktı hemen durdu.oksurmekten basınç yapiyor zorluyor sanırım. Tamam hocam tekrarlarsa bir tahlil yaptırıp yazarım tesekkurler
|
|
Yeltun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam selamlar umarım sorunsuz bir yolculuk gecirmissinizdir..Aynı başlık altında sizi yormadan ozetleyeyim.Cinsiyet erkek doğum tarihi nisan 2019.
2 ocak gibi hafif başlayan bogaz agrisi ardından gelen yoğun öksürük ile gecen hafta ctesi acile gitmiştik (aile büyüklerinin israriyla:( ) acil dolven calpol iburamin zero yazmıştı.cigerler temiz hafif bogaz kizarikligi var denildi..Gece uyurken inliyordu inliyerek uykuya daliyordu öksürük çok halsiz bırakmıştı. Oksuruk ardı kusmalar oldu 3 kez.buhar banyosu rahatlatır düşüncesi ile uyumadan önce duş alırdım ve hafif bi sumkurmeyle tampona gerek kalmadan birkaç damla ile kanama durdu.Ertesi gün de yataktan daha çıkmadan sabah uyanınca birkaç damla kanama olmuştu.Siz tekrar ederse tam kan sayımı baktirip yazın demistiniz.Bu defada sabah daha yataktan çıkmadan su gibi kustu halsizlik iştahsızlık öksürük kaynaklı birsey yemiyordu sadece şu iciyordu 2 3 gün boyunca.Kusmasi ile balgamla birlikte mukus seklinde kan ve balgam göruntusu olmadan da minik kanlar görünüyordu kusma icinde. Ve yine banyoda sanırım buhar etkisi ile önceki genizde kalan kanlar siyahlasmis bir şekilde bir sonraki duşta burundan çıkmıştı.Kusma içindede kan görünce tahlil için dr.ye gittik kusma fotoğraflarını gösterdim bu kanların önemsiz olduğunu bu ilaçların boşuna yazıldığını hic bir hastama bu ilaclari ve öksürük şurubu vermem dedi.Fakat kulağında sıvı birikmiş dedi.Ne agri ne duyma sorunu vardı.hatta özellikle sordum çok iyi duyuyorum dedi.Doktor ise bu agri ates yapmaz bakılmadan belirti vermez dedi Suprax 100mg/5ml antibiyotik yazdı fakat kullanmadi.mHer gripte sizden bildiğim kadarıyla kulakta ödem olup zaten sıvı birikmesi olabileceğinden.Zaten kendisi de GRIP teshisi koydu.10 gün kullan 10 gün ara ver kontrol edelim yoksa duymada kayıp yaşanacağını söyledi. Kulak şikayeti yoktu fakat 10 ocak itibariyle kulağımdan sesler geliyor sanki sizde duyuyormusunuz dedi. bugün de biraz kapalı gibi duyuyorum dedi.Bu arada ates ilk günler en fazla 37 olmuştu.suan bogaz agrisi ates yok öksürük çok çok azaldı. Şimdi yine büyüklerimiz ısrarla suprax i ver ya çocuğun kulağında kalıcı bir sorun bırakırsan diye darliyorlar beni ne yapmalıyım hocam? Kan sayımını eklemeye çalışacağım ekleyemezsem sadece referans dışı olanları yazayim
Düzenleyen Yeltun - 11 Oca 2025 Saat 08:59 |
|
Yeltun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
APTT Protrombin zamanı normal aralıkta degerler. Referans dışı olanlar
WBC 4-12 olması gerekirken 12,06×10^3/uL MCV 80-100 79,2 MCH 27-34 26,8 Wbc nin bu şekilde olması suprax kullanmayı gerektirir mi hocam 7 ocakta yaptirmistik kan sayimini. Hocam bu arada bir de 2 3 kez ishal şeklinde diskilamisti.gun icinde 1 kez olacak şekilde. Hastalik surecinde 2 3 gün boyunca bir şey yemedi şimdi yeni yeni az şekilde yiyor ama hala iştahı düzelmiş değil.israrci olmuyorum ben de.
Düzenleyen Yeltun - 11 Oca 2025 Saat 10:36 |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
O SALAK doktorun guduk akli ile; Dolven ve Iburamin zero beraber verdiniz ise; Ibuprofen zehirlenmesine
bagli gastrointestinal kanamalar olmasi beklenen bir etkidir. ZIRA!!! Dolven ve Iburamin, ayni ilaclardir! Herhalde o salak her iki ilacinda Ibuprofen oldugundan haberi yok! Hemen o iki ilaci da cope atin. Doktor bir salak, buyukleriniz, ayri bir salak! Zaten boyle milletin, boyle doktorlari olur! 5.5 yas icin WBC araligi:5.0-14.5 dir. Bu gibi doktorlar, kendileri gibi sahtekar olan assagilik laboratuvarlarla calisirlar! Doktor gereksiz yere haybeden hasta gonderir, laboratuvar da bu assagilik HILE ile doktra geri-pasi gonderir, aile de golu yer! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Oca 2025 Saat 21:04 |
|
Yeltun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Yok hayır hocam tabiki kullanmadim sürekli yazdiklarinizi okuduğum için biliyordum.sadece 1 gün biraz rahatlamasi adına calpol verdim.calpol dolven ve iburamini yazan acil doktoru idi. Siz burun kanaması tekrar olursa kan sayımı yaptırıp yazın demiştiniz.burun kanamasi olmadi ama kusunca kanlı bir tablo görmek canımı sıkmisti.Bu gittiğimiz dr da docent di.kulakta sivi var dedi suprax verdi fakat yine kullanmadım.bariz grip bulguları dedi kanlı kusmayi önemsemedi. Kulaktaki sıvı için illadin kullanayım mi hocam agri ates kulakta akıntı vs yok. Kusma ve burun kanamasi devam etmedi.suan sadece çok az öksürük kaldı. Tam kan sayımındaki referans dışı olan degerler grip sürecini göz onununde bulundurursak normal değil mi hocam.
Düzenleyen Yeltun - 11 Oca 2025 Saat 21:25 |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Turkiye'de; Cocuk kan degerleri yanina, 'Eriskin Referans Degerlerini' yazmayan hastane laboratuvari YOK!!
Tamami kendileri gibi sahtekar olan doktorlara is cikarmak icin bu assagilik sahtekarligi yapiyorlar! Cocuklarin kan degerleri eriskinlerden farklidir. Tahlil yapildiginda, daima Forumdaki "Cocuk Kan Degerleri" tablosundan kontrol edin. Sakin cocuk doktorlarina inanmayin.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|