Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Iburamin zero
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumIburamin zero

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yeltun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 131
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Iburamin zero
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 00:57
Hocam özür dileyerek ayrı başlık altında tekrar yazıyorum klima sorumdan sonra..belki konu ile ilgili arama yapanlara kolaylık sağlar düşüncesi ile..
Oglum Nisan 2019 dogumlu bgun 3.gun bogaz agrisi ve öksürük şikayeti vardı evde halletmeye calistim ama bgun öksürük çok arttı öksürmekten midesi bulanıyor artık ve kusuyor uyuyamıyor gece.Ates yok şuan en yüksek 37 olmuştu ilk gün şuan yok. Acildeki cocuk doktoru boğazda kizariklik var yutkunmada agri yapar ciğerleri  dinledi ve normal sorun yok dedi.iburamin zero dolven ve calpol yazdı.donusumlu kullanmak adına.Bal limon fayda etmiyor zeytinyagi denedim olmadı ballı süt olmadi.organik icerikli bogaz spreyi de fayda etmedi.Bu ilaclari dönüşümlü kullanmak yanlis diye biliyorum forum da okuduklarima dayanarak. Sadece iburamin zero kullanmak biraz rahatlatır mi yoksa onu da mı kullanmayayim  öksürmekten sürekli kusuyor şimdi yine uyandı öksürük ardından kusma oldu.ve uyku sirasinda inliyor sanirim oksuruk kaynakli yorgun dustu.tam dalacakken uykuya oksuruk geliyor uyaniyor.Araliksiz 1 saat uyumuş değil bugün: (

Düzenleyen Yeltun - 05 Oca 2025 Saat 01:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 10:17
      "iburamin zero dolven ve calpol yazdı."

İyi HALT etti! Salak bu, her kimse?
İburamin ile Dolven AYNI İLAÇ!! Çocuğu zehirleyecek!! 
Salak daha yazdığı ilaçların terkiplerini bile bilmiyor.  
Sakın 3 ilacı da kullanmayın. 

Öksürük, vücudun önemli bir savunma mekanizmasıdır... Türk doktor kafası ile öksürüğü keserseniz,
 hastalık Akciğerlere iner!
Bu aralar; NİYE Zatürreler çoğaldı? Bunların büyük miktarı doktorların marifeti. 
Yazılarımı okuyun. ve sabırlı olun. Ara ara sıcak buhar uygulayın.

Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 10:35
Evet hocam maalesef bu şekilde gelinen durum siz sürekli söylüyorsunuz bildiğim için sizi takip ettigim icin asla kullanmadım tabiki sadece 1 ölçek iburamin verdim o da kendi artık çok halsiz düştü ilac ver geçsin artık öksürmekten heryerim ağrıyor diye yakininca en azından psikolojik olarak rahatlamasi için iburamin kulladim. Sicak buhar banyosu yaptiriyorum biraz rahatliyor.Ben bile alanım Tip olmamasına rağmen 3 unun de genel icerik olarak aynı etken maddeler ihtiva ettiğini biliyorum zaten hepsi de agri kesici ates dusurucu grubundan.Ilginc olan eczacida aynı şekilde soyledi etkili olması için dönüşümlü kullanın diye. Neyseki sizi takip ediyoruz sonsuz teşekkürler saygılar hocam bizleri bilgilendirdiginiz için ne desek az kalirHeart

Düzenleyen Yeltun - 05 Oca 2025 Saat 10:36
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 12:48
Hocam özür dilerim sormayi unuttum forum da arattım bulamadım.Soguk algınlığı burun akıntısı bogaz agrisi gibi durumlarda sonu zero cold vs.gibi ilaclari neden onermiyorsunuz acaba karaciğeri fazla mı yoruyor.
Bunlar yerine çok da zor da kalinirsa kötünün iyisi diyebileceğimiz cocuklar icin bir surup ne kullanılabilir 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 14:23
İçeriğinde: 
Dextromethorphan
Klorfeniramin maleat
Pseudoefedrin olmayacak! 
Bunların en kötüsü, Aferin şurup: Hem Dextromehorfan ve hem  Pseudoefedrin ihtiva eder

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Oca 2025 Saat 14:24
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 20:58
Hocam iyi akşamlar dilerim rahatsızlık verdiysem affedin lütfen..aynı başlık altında yukarıdaki soruma ilaveten yazmak istedim.Buhar banyosu yaptırmak istedim uyutmadan önce.duştayken bir burun deliğini kapatıp sumkurmesini istedim tıkalı fakat mukus çıkmadı.ayni işlemi diğer burun deliğine yapıp sumkurmesini istedim tıkalı fakat mukus yok.hemen ardından ilk denediğim sağ taraftan kan gelmeye başladı ilk defa burnu kanadı biraz panikledim 1,2 su tutup peçete ile sildim tampona gerek kalmadan durdu.peceteyi içine sokup kan var mı yok mu içeride anlamak adına baktim peçete ucuna lastigimsi mukus geldi kan ile karisik ince bir sekilde.kanama yok.dustan cikar çıkmaz midem bulanıyor gibi karnım ağrıdı biraz dedi 1 2 ögurdu fakat kusma olmadı.ustunu giydirip hemen tansiyon baktim 11e 7 nabiz 131, 2 dk sonra tekrar baktim 10 a 7 nabiz 122  hocam bu burun kanaması 2 gündür çok öksürmekten damarları zorladı buhar ve sumkurtme  yaptırmam da birleşince o sebeple mi olmuştur? Bu tansiyon degrleri normalmidir nabiz biraz yüksek gibi geldi bana ama halsiz yorgun ve uykusuz 2 gündür bu oksurukten ondan sebep olabilir mi? Uyumadan calpol verdim 1 ölçek rahat uyuması için.inleyerek  uykuya dalıyor 2 gündür.smdi öksürüğe yine uyandı zeytinyagi verdim 1 kasik.2 gündür bazen sayiklar gibi oluyor uykuda sanırım caninin rahatsızlığından ateşi yok. Normal midir tüm bunlar Sayın hocam ne yapmamı onerirsiniz

Düzenleyen Yeltun - 05 Oca 2025 Saat 21:09
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 22:00
Çok gereksiz işler yapıyorsunuz!!!! 
Burun tıkanıklığını yapan:
1- Bebeklerde, bilhassa banyo yaptırılmayanlarda sümük kurur ve bebek burun karıştıramadığı için Serum
 Fiz ile temizlik gerekir.
2- Griplerde olan burun tıkanıklıgı; ifrazat nedeni ile değil, burun içindeki ÖDEM yüzündendir. Zorlarsanız 
kanar!! 
Tansiyon ve nabız bakmanın da hiçbir anlamı yok. 
Coldmix ve sıcak buhar yeterlidir. 
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 22:13
Normalde ödem gibi tikanik degildi sumkurme ile sulu kıvamda çıkıyordu.1 kez denedi çıkmayınca ikinci kez denetmedim.hocam ilk defa burnu kanarken gördüm ve aşırı halsizdi burun da kanayınca bir anda kendimce  tansiyon bakmak geldi aklıma.Tesekkurler hocam sağ olun..Bu arada 
Yolculuğa çıkacaginiz icin iyi ve sorunsuz  yolculuklar dilerim.🙏
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.