Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - huysuz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhuysuz

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ışığım Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 213
Mesajın Direkt Linki Konu: huysuz
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2010 Saat 22:55
mrb özlem hanım kızım 29 aylık nerden başlayıp anlatayım bilmiyorum herşey benim  kavgası yaşıyoruz arkadaşlarla bir araya geliyoruz çocukları hiçbirşeye yaklaştırmıyor oyuncakları vermiyor hepsi benim diye bağırıyor çocukları ittirip bağırıyor ben ona yapmaması gerktiğini anlatınca kendini yere atıp ağlıyor gittiğimiz yerde oturan insanları kaldırıyor orası benim kalkın  diyor yemek yiyoruz siz yemeyin bitirmeyin hepsi benim diye bağırıyor nasıl davranayım ne ypayım bilmiyorum etrafımdaki arkadaşların çocukları onun gibi değil annelerinin sözünü dinliyorlar ama benim kızım yapma dediğim herşeyi yapıyor biirde anlatarak ikna etmeye çalışıyorum ama olmuyor özellikle başka bir yere gittikmi çok zorlanıyorum  ne yapabilirim?
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2010 Saat 14:56
2 yaşından sonra çocukların her şeyi sahiplenme, paylaşmama, sadece kendi dediğinde ısrarcı olma gibi dönemleri oluyor. bu dönemde bazı çocuklar akranlarıyla da büyükleriyle de ciddi sorunlar yaşayabiliyor. açıklamalarınız ise ona hiç bir şey ifade etmez. olabildiğince az sayıda hayır deyin ,ancak hayırlarınız konusunda net ve tutarlı olun. sesinizi yükseltmemeye gayret edin, sert bakmak, veya istediği bir şeyi yapmamak gibi cezalar bu yaşta çok fazla işe yaramaz.  bu davranışların geçici olduğunu bilmek sabrınız arttıracaktır. ne kadar sabırlı olabilir ve dikkati başka yere oyunla çekmeyi becerebilirsseniz o kadar rahatlama şansınız olur
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.